1/18/2017

Hääkakun leikkaus

Palataan jälleen hääpäivään, on nimittäin vihdoin aika paljastaa hääkakkumme! Hääkakuksi valikoitui selkeä voittaja, Tiramisu. Se oli uusi maku Konditoria ph7 valikoimasta, josta hääpaikkamme Kulosaaren Casino tilasi sen. Tässä kertomus kakun leikkauksesta kuvien kera:

Hovimestari ja tarjoilija asettavat hääkakun valmiiksi

Ei ehkä visuaalisesti se kaikkein kaunein valinta, mutta maku voitti tällä kertaa. Somisteet halusimme pitää yksinkertaisena, joten Ninkalta ostettu Love hääkakun koriste sopi loistavasti kakun kruunuksi.


Bestman kuulutti hääkakun leikkauksen alkavan ja hovimestari ojensi meille hopeisen kakkulapion. Olimme sopineet, että polkaisua ei tule. Olemme hyvin tasa-arvoinen pariskunta, joten "kaapin paikasta" sovimme yhdessä. Yksinkertaisesti sanottuna polkaisu ei tuntunut meidän jutulta.


Hääkakun leikkasimme tietoisesti kakusta hieman etäällä, sillä pelkäsin Tiramisun päällä olevan kaakaojauheen pöllyävän ja sotkevan hääpukuni. Kakun leikkaus sujui onneksi hyvin, eikä kummankaan vaatteet sotkeutuneet. Se olikin kakun ainoa pieni miinus. Tosin kosteus kiinnittää hyvin myös jauheen, joten en tiedä voisiko jauhetta tositilanteessa pöllähtää kovinkaan pitkälle, jos ollenkaan.


Hääkakku tosiaan oli hyvää! Yksi parhaimmista (ellei paras) kakuista, jota olemme koskaan syöneet. Ja ehdottomasti paras Tiramisu elämässämme! Suosittelen Tiramisua kakkuvaihtoehdoksi, joka on hieman erikoisempi valinta hääkakuksi. Etenkin lämpimänä elokuisena päivänä tämä toimi raikkaana vaihtoehtona perinteisen hääkakun sijaan. Lisäksi yhdistettynä kahviin, aveciin ja sikariin, toimi yhdistelmä paremmin kuin hyvin!

 Huomasin muuten kuvia katsellessa, että sulhasen puhe olikin vasta kakun leikkauksen jälkeen, mutta toisaalta oli loogista kirjoittaa kaikista puheista samassa postauksessa.


Vieraat ovat myös innokkaina kakun äärellä

Pakko oli vielä lisätä tämä hauska tilannekuva! Mitäköhän tässä tapahtuu :D
Tämän postauksen kaikki kuvat Marko Laukkarinen

 Millaisia kakkuja te olette valinneet häihinne?

Jatkuu...

5 kommenttia:

 1. Samoilla linjoilla mennään täälläkin polkaisun suhteen eli meilläkin suhteessa tasa-arvo on tärkeää eikä koeta tarvetta lähteä erittelemään kuka määrää kaapin paikan. :) Jäikö teillä vieraat 'odottamaan' tuota polkaisua kakunleikkuun yhteydessä vai oliko ihan luontevaa että sitä ei tullut?

  Meillä on kakun osalta vielä suunnitelmat auki mutta perinteistä kermakakkua meilläkään tuskin tullaan näkemään. Tuo teidän tiramisukakku kuulostaa tosi hyvältä ja ihanan erilaiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Muistaakseni pari vierasta huusi, että kumpi määrää kaapin paikan tms., mutta huikattiin vain että meillä on määrää tasa-arvo tai jotakin sellaista. Eli ymmärsivät sitten, ettei polkaisua tule. Senhän voisi toki esim. bestman kuuluttaa.

   Se oli kyllä niin maukas, pitää varmaan käydä hakemassa pala kakkua vaikka hääpäivämme kunniaksi ph 7 konditoriasta :). Saimme myös vierailta paljon kehuja tästä valinnasta! Hääkakku tuli yllätyksenä vieraillekin, sillä häämenussa luki vain hääkakku. Oli kiva, että heilläkin oli jotain yllätyksiä vielä hääpäivänkin aikana.

   Poista
  2. Tuo on kyllä hyvä että vieraat sitten tajusivat että polkaisua ei tule. Veikkaan että meilläkin vieraat tulevat sitä odottamaan.

   Tuo on myös kiva että kakku oli yllätys vieraille, etenkin kun oli tosiaan vähän erikoisempi kakku kyseessä :)

   Poista
 2. Meillä ei myökään polkaista, kaapin paikkaa ei kukaan määrää, vaan keskustellaan siitä yhdessä. ;) Yläfemmat sopii enemmän meidän tyyliin.

  Tuo teidän kakku on varmasti ollut herkullinen! Meillä tää kakkujuttu on vähän ongelma. Meillä juhlapaikan menun hintaan kuuluu kakku, mutta se on perinteinen mansikkakermakakku, enkä mä oikeastaan ole kermakakun ystävä. Oikeastaan ei olla A:n kanssa kumpikaan hirveästi kakkujen perään, mutta jos itse saisin valita kakun, niin se olisi varmaan joku marjainen moussekakku. Kakut on tietenkin tilattuna aika hintavia ja mikäli haluttais ottaa kakku muualta, niin juhlapaikan menusta vähennettäsiin -1,50€... En kuitenkaan usko, että saataisiin unelmieni kakkua 84 eurolla ja budjettia en haluaisi enää kasvattaa.

  Toki tiedän harrastelijoita, mutta en ole vielä vaivautunut ottamaan selvää, millä hintaa he tekisivät kakkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Emmi! Onko niin, ettei juhlapaikan kanssa pysty ollenkaan neuvottelemaan kakusta? Tosi harmi kuulla, ettei vaihtoehtoja ole ja toiselta taholta kakun tilaaminen tulisi kyllä varmasti yli 100e 😕 Sitten voisi vielä neuvotella makeudesta (mieluummin hieman kirpeä kuin liian makea) ja kosteudesta, jos sillä saisi makua raikkaammaksi. Mekään ei olla niin kakku/makean perään.

   Hauska ideatuo yläfemmat👍☺

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)