10/26/2016

Somisteet ja paperituotteet

Juhlapaikkamme Kulosaaren Casino on itsessään niin kaunis, että emme halunneet kuormittaa sitä liialla koristeilla (/krääsällä). Jotain pieniä juttuja halusin kuitenkin häihimme, jotka tein suurimmaksi osaksi itse. Halusin häissämme panostaa yksityiskohtiin ja siihen, että häävierailla olisi mahdollisimman tervetullut olo ja että myös heille jäisi yksityiskohdat mieleen. Saimmekin paljon kiitosta somisteista ja siitä, että kaikki oli niin hyvin suunniteltu. Koen, että onnistuimme somisteissa erityisen hyvin ja olen todella tyytyväinen! Työtä oli loppujen lopuksi aika paljon ja ahersimme vielä häitä edeltävänä aamuna täydessä vauhdissa. Onneksi saimme kaiken valmiiksi ajoissa mahtavien apujoukkojen avustuksella, kiitos! Kiitokset myös kaasoille ja bestmaneille hääpäivän tehtävistä!

Kirkko-ohjelma
Facebookin Häät 2016-ryhmässä keskusteltiin tuleeko hääpareille kirkko-ohjelmaa vai ei. Muistaakseni vastaukset jakautuivat aika 50/50, eikä kirkko-ohjelma omasta mielestänikään ole pakollinen. Halusin kuitenkin tehdä kirkko-ohjelmat ja sisällyttää niihin onnenkyyneliä varten tarkoitetut nenäliinat. Yksi syy oli se, että toiveenamme oli aplodit ensisuudelman jälkeen. Moni luulee, että kirkossa ei saa taputtaa. Varmistimme papilta onko taputus ok, ja mainitsimme "kehotuksen" aplodeista kirkko-ohjelmassa. Kirjoitinkin erillisen postauksen vihkimisestä, mutta pakko jälleen mainita miten ihana fiilis se oli kun taputukset raikuivat pienessä kirkossa. Se teki mielestäni rennon ja yhteenkuuluvuuden tunteen juhlavieraillemme :).

Ostimme sinellistä helmiäsipahvia, johon liimasin tulostetut ohjelmalappuset. Ne noudattivat samaa värimaailmaa teemamme kanssa. Kirkko-ohjelman kannessa oli yksinkertainen hopeinen tarra sormuksista. Teimme niitä yhden illan kaason kanssa, ja saimme valmiiksi vain 1/3 osan. Jätin loppujen tekemisen vähän viime tinkaan, joten hääviikolla unet jäivät tekemisenkin paljoudenkin johdosta vähiin. Itseasissa kirkko-ohjelman tekeminen osoittautuikin yhdeksi haastavimmaksi hääaskareista, välillä liima loppui kesken, välillä taas yö tuli vastaan. Hääpäivänä kaasot ottivat vieraat vastaan kirkolla ja jakoivat ohjelmat ulko-ovilla heille.


Sikarit
Häissämme yksi isoin "somiste" oli sikaribaari. Sulho kävi hakemassa isänsä kanssa sikarit hääviikolla. Testasimme yhdessä sommittelua kotona ja kaasot asettelivat sikarit samalla tavalla hääpäivänä sikaripöydälle. Itse en ehtinyt/muistanut katsastaa pöytää, jonka ympärillä varsinkin miesvieraat pörräsivät ahkerasti. Sikarit menivät kuin "kuumille kiville" ja oli ideana loistava. Kyltit
Kuten arvata saattaa, miestenhuoneessa koreili teksti "sokka irti" ja naisille Kaija K.:n biisistä tuttu huudahdus "korkkarit kattoon". Nämä kyltit eivät olleet välttämättömiä, mutta toivat mielestäni kivaa tunnelmaa myös salin ulkopuolelle. Vieraskirja-kyltti oli vieraskirjan vieressä ja sikaribaarissa komeili sille omistetttu teksti.


Paikkakortit
Minulla oli paikkakorteiksi monenlaisia ideoita, mutta päädyin lopulta melko yksinkertaisiin valkoisiin kortteihin, joihin liimasin glitterteipillä säihkyvän reunuksen. Nimet kirjoitin tummansinisellä tussilla. Paikkakorteista tuli mielestäni hienot, vaikka nekin jäikin aika viimetinkaan (aaton aatolle). Hääpäivänä säihkyvä glitter toi mieleen kimaltelevan meren, joten senkin puolesta paikkakortit sopivat erinomaisesti teemaamme.


Ohjelma ja menu
Hääpäivän menu postauksesta saatoitte bongata menu- kyltin. Olin tulostanut jokaiseen pöytään menu- ja ohjelmalaput, jotka henkilökunta oli asetellut pöytiin hopeisille pidikkeille. Väreiksi oli valittu samat kuin kirkko-ohjelmaankin. Musta väri tuntui tylsältä, joten sininen ja hento vaaleanpuna toimivat mielestäni oikein hyvin keskenään.
Hääkarkki
Hääkakkina toimi macarons leivos sekä vaahtokarkki. Häitä edeltävänä aamuna pakkasimme karkit rasioihin, joihin lisäsin printatut kiitos-tekstit. Hääkarkeista tuli oikein söpöjä. Kokonaisuuden kruunasi sulhon valitsema mr & mrs satiininauha. Kaasot jakoivat hääkarkit vieraille hieman ennen kakun leikkausta.


Vieraskirja
Hääpäivänä vieraskirjana toimi "vanha" vieraskirjamme. Emme halunneet erillistä vieraskirjaa jokaista elämäntapahtumaamme varten, vaan jatkamme samalla kirjalla (viimeksi tuparien merkeissä). Kirjaan muisti illan aikana kirjoittaa noin puolet vieraista.Millaisia somisteita teidän häissänne nähtiin?

Jatkuu...

6 kommenttia:

 1. Toi onkin hauska idea, että käytitte samaa vieraskirjaa häissä :) Tulee varmasti palattua paljon useammin häätervehdyksiin sitä kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siihen palattiin juuri tupareiden merkeissä. Vieraskirja on ollut meillä jo vuodesta 2012 :)

   Poista
 2. Meillä ostettiin uusi vieraskirja, jota sitten käytettiin myös ystäville järjestetyissä hääjuhlissa! :)

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä mahtava idea järjestää kaverihäät erikseen, niin saitte kahdet häät! Pitää kyllä ehdottomasti meidänkin järkätä sitten 5v, 10v jne. hääbileet :D

  VastaaPoista
 4. hei mistä noita kirkkaita rasioita saa, mitä käytitte vieraslahjoihin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tilasin ne pakkaustukku.fi: stä :)

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)