9/20/2016

Hääpäivän aamu ja valmistautuminen

Hääpäivän aamuna heräsin noin puoli seitsemän aikoihin. Tuntui jotenkin oudolta; tänään on se päivä, jota olimme odottaneet yli kaksi vuotta. Ihailin hääpukuani, kävin suihkussa ja hain aamupalan huoneeseen. Meikki ja kampaus oli sovittu klo 8.15, jonne lähdin kävelemään noin kasin aikoihin. Ulkona satoi hieman, sää oli raikas.
Taustaa:
Olin aika epäonninen morsian useiden peruutusten johdosta. Yksi peruutus tuli Q-hairilta. Olin nimittäin alun perin varannut kampauksen senior stylistilta. Varatessani koekampaukseen aikaa selvisi, että hän on lopettanut ja senioreita ei ollut enää saatavissa hääpäivällemme. Minun oli siis pakko valita junior stylisti, mutta ajattelin että tietysti hän osaa tehdä yksinkertaisen kiharakampauksen. Jo koekampauksessa aloin epäröimään juniorin taitoja ja sitä miltä lopputulos näyttää hääpäivänä. Testasimme koekampauksessa vain kiharoiden kokoa, mutta kampaaja vaikutti muutoinkin hieman epävarmalta enkä valitettavasti saanut kovin kokenutta kuvaa hänen taidoistaan.

Myös koemeikki meni ensin pieleen.  Ensinnäkin meikkaaja kertoi, että aikaa koemeikille on vain 10 minuuttia, koska seuraava asiakas on tulossa!!! Kyse ei ollut minun myöhästymisestä, vaan kampaus aloitettiin 30 min myöhässä, jonka johdosta meikille jäänyt aika jäi minimiin. Minulla oli useampi kuva siitä, millaisen meikin haluan. Meikkaaja valitti, että ei tällaista meikkiä voi tehdä sinulle, koska silmäsi ovat noin pienet. En muista mitä muuta hän mainitsi, mutta eipä jäänyt kovin mukavaa mielikuvaa tästä asiakaspalvelusta ja kymmenessä minuutissa sutaistu koemeikki näytti aika kauhealta. No jäin sitten odottamaan toisen asiakkaan tuloa ja lähtöä ja kokeilimme meikkiä uudelleen. Tällä kertaa hän kuunteli millaisen meikin oikeasti haluan, oli pienet silmät tai ei. Olinkin tyytyväinen tähän toiseen kokeiluun. Minulle jäi kuitenkin hieman epävarma olo, mutta aikaa hääpäivään oli enää reilu 2 viikkoa, joten uutta kampaajaa & meikkaajaa en olisi varmaan saanut. Olihan tämä tosi harmillinen juttu, koska totta kai minua stressasi se, että miltä näytän hääpäivänä. Meikki ja kampaus on mielestäni kokonaisuudessaan todella tärkeitä asioita! Hyvää kampaajaa ja meikkaajaa on muutenkin vaikea löytää. Valitsin Q-hairin, sillä sisareni kävi siellä viime vuonna hääkampauksessa ja meikissä. Mielestäni hänen look oli erittäin onnistunut.

Hääpäivänä:
Saapuessani Q-hairiin, aloitimme kampauksesta.  Kampauksesta tuli ihan hyvä, ei täydellinen. Ensinnäkin minulle laitettiin liikaa muotovaahtoa, joka sai hiukset tahmean tuntuisiksi ja niistä tuli raskaat. Arvasin, ettei kampaus kestä koko päivää. Lisäksi olin ostanut pidennykset volyymiä ja pituutta varten, mutta kampaaja leikkasi ne omien hiusteni pituiseksi. Hiuksiin jäi takaa hieman ihmeellinen kierre. Mainitsin asiasta, mutta kampaaja ei ilmeisesti saanut tai jaksanut sitä enää korjata. Asialle ei sitten voinut enää siinä vaiheessa mitään, joten sillä mentiin. Meikistä tuli kampausta parempi, mutta ei siitäkään mielestäni erityisen hyvää. Valitettavasti en omien kokemusteni perusteella voi kyseistä paikkaa suositella. Tunsin itseni kauniiksi hääpäivänä, mutta olisin varmasti onnistunut tekemään itse vielä paremman lopputuloksen.

Toinen kaasoni otti samassa paikassa kampauksen, josta tuli mielestäni tosi kiva. Hänellä oli eri tekijä kuin minulla, en ole varma oliko kyseessä senior vai junior :D. Toinen kaasoni kävi taas omalla tutulla kampaajallaan laitattamassa kampauksen. Sattumalta heillä molemmilla oli melko samantyyliset nutturakampaukset letillä. Koska toinen kaasoni oli ollut kipeä, en ollut vielä edellisenäkään iltana varma pystyykö hän tulemaan häihimme. Pyysin varmuuden vuoksi yhden ystäväni hotellille, joka olisi varmasti tarvittaessa voinut auttaa kaason tehtävissä.

Älkää ihmetelkö vaatteitani; Halusin loppuun saakka pitää mahdollisimman rennot vaatteet päällä ennen hääpuvun pukemista. Puin siis hotellille saavuttuani nämä päälle, koska tiesin hääpuvun olevan sitten hieman epämukavampi asu. Kuvasta näkee myös sen, miten yritän kampaustani fiksata.

Tapasimme hotellissa toisesta kampaamosta saapuneen kaasoni, jossa aloimme pikkuhiljaa valmistautua. Tuskailin kampaukseni kanssa, jolloin toinen kaasoistani tokaisi: "mitä väliä sinun kampauksellasi on". Olin vähän hämmästynyt, no olenhan päivän morsian, ehkä sillä jotain väliä kuitenkin on. Jos olisin ollut bridezilla, olisin heittänyt kaason pihalle. Myös loppuillasta samainen kaaso päätti huomauttaa miten lässähtänyt kampaukseni on. Itselle ei kyllä tulisi mieleenkään mainita mitään negatiivista morsiamelle hääpäivänä. Sain onneksi kampausta ja meikkiä hieman paremmaksi muokattua ja päätin, että en anna minkään pilata meidän päivää. Ja sillä fiiliksellä mentiin loppuun saakka!

Kuvaaja saapui hieman ennen kahtatoista.  Hänkin pääsi fiilistelykuvaan mukaan.
Hotellilla meille jäi hyvin aikaa. Luin ystävien ja sukulaisten ihania viestejä. Minua jännitti jonkin verran, mutta ei niin paljon kuin olin itse ajatellut. Kimppu ja valokuvaaja tulivat noin klo 12 aikoihin. Otimme isäni kanssa first look kuvat, jonka jälkeen fiilistelimme ja skoolasimme kuohuvalla. Muut lähtivät edeltä kirkolle noin klo 13 aikoihin, isäni tilasi meille taksin hotellin eteen klo 13.20.

Tässä muutama hääaamun viesti:
"Moi kummityttö! Olethan huomannut, että pohjoisesta alkaen taivas kirkastuu...aurinko jo näkyy. Tästä tulee hieno päivä. Tsemppiä! t. Kummisetä"

"Rakensitte sillan sydämestä sydämeen, rakkauden linnaan, turvapaikkaan yhteiseen. Se seisoo horjumatta myrskyissä elämän te löytää saitte toisenne- löysitte tärkeimmän. 
Rakkaalle ystävälle ja hääparille Outille ja Mikalle onnea satumaisena päivänänne! 
Halusin vielä muistaa teitä näillä sanoilla ennen kuin sanotte tahdon!"

Tuleville hääpareille; vaikka jokin asia menisikin pieleen niin sitä ei kannata jäädä murehtimaan hääpäivänä. Hääparin kaunein "asuste" on hymy. Meidän päivä oli täynnä iloa, naurua ja rakkautta!

Jatkuu...

6 kommenttia:

 1. No harmi kuulla, että meikki ja varsinkin kampaus eivät onnistuneet niin hyvin! :/ Loistavalla asenteella kuitenkin lähdit liikenteeseen. :) Ja pakko mainita, että yleensä itse näkee asiat pahempina kuin ne ovatkaan, esimerkiksi omaan silmääni juhlalook näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Myönnän olevani tosi kriittinen itseäni kohtaan, ja varsinkin hääpäivänä halusin näyttää täydelliseltä. Toivon, että virallisista hääkuvista löytyy kaunis otos kiitoskortiksi 😀

   Poista
 2. Itse kävin Uudenmaankadun Q-hairissa värjäyttämässä hiukset ennen häitä. Olin kyllä tosi tyytyväinen senior stylistin kädenjälkeen vaikka hinta vähän hirvitti. Tosi paljon on kiinni tekijästä. Hyvää on valitettavasti toisinaan vähän vaikea löytää.

  VastaaPoista
 3. Ihana asenne sulla, vaikka kaikki ei mennytkään niin kuin piti. Näyttää kuvissa kyllä hyviltä:)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)