8/25/2016

Häidemme kukat

Häämatkalta palattu, onneksi ollaan vielä lomalla. Häämatkalla halusimme keskittyä vain lomaan, joten häiden muistelun jätimme hieman taka-alalle. Nyt on kuitenkin aika palata häidemme pariin. Häistä jäi todella ihana fiilis ja kerrottavaa on paljon. Aloitetaan kukista. Häissämme kukkia oli kolmelta eri "taholta". Hääkimpun ja miesten vieheet hankin kukkakauppa Madonnasta, hääaulan ja buffee pöydän kukat oli hankittu kukkakauppa Ch. Barck:sta ja kaasojen kukat, pöytien kimput sekä wc kimput tein itse.

Morsiuskimppu 

Olimme sopineet kukkakauppa Madonnan kanssa, että kukat toimitetaan Hotel Fabianiin, jossa vietin viimeisen yön neitinä. Hääviikolla moni asia oli harmikseni peruuntunut, joten kun kukat eivät olleet vielä klo 11.45 saapuneet (toimitus sovittu klo 12), pelkäsin että taas tulee oharit. Toimitus oli täsmällinen, tasan klo 12 ja kun kukat tuotiin huoneeseen melkein itku pääsi. Morsiuskimppu oli täydellinen.  Myös vieheet oli odotettua ihanammat! 
Kimppu oli pääväriltään valkoinen, jossa oli ripaus vaaleanpunaistaista. Halusin kimpussa olevan "eloa". Mielestäni kokovalkoinen kimppu tuo liikaa mieleen hautajaiset, vaaleanpunaisella saatiin siihen kaivattua hempeyttä. Kukat: pioni, oksaruusu, eustoma, vihreät: eucalyptus, pistaasi. Kimppu oli sidottu runsaaksi, mutta ei liian tiukasti. Varret sai olla näkyvillä. Kimppu maksoi 120e, joka ei mielestäni ole ollenkaan paha!
Sulhasen vieheessä oli valkoista ja vaaleanpunaista, bestmaneillä (ja minun sekä sulhon isällä) vieheet olivat täysin vaaleanpunaisia sinivalkoraidalla sidottuja.
Pöytäkukat & kaasojen kimput

Pihistimme häissämme osittain kukissa. Päätin tehdä itse kaasojen kimput ja pöytäkukat. Kävimme sulhon ja bestmanin kanssa ostamassa kukat torstai-iltana. Harmikseni Plantagenista ei löytynyt valkoista hortesiaa, eikä vaaleanpunaisia ruusuja. Päätimme käydä vielä Prismassa ja K-Citymarketissa. Lopuksi oli pakko valita kukat sen mukaan, mitä oli tarjolla. Vaikka perfectionista en itse ollut 100% tyytyväinen tekemiini pöytäkukkiin, kaasojen kimpuista tuli mielestäni upeat! 
 Ja näin jälkikäteen ajateltuna, kyllä nuo pöytäkukatkin oli todella hienot.
Ostimme 2 vaaleanpunaista hortesiaa ja tusinoittain ruusuja. Halusin kimppujen noudattelevan samaa teemaa muiden kukkien kanssa ja siinä onnistuimme hyvin. Yksi hortesia olisi tosin tehnyt kimpuista vielä runsaammat, mutta emme jaksaneet lähteä enää uudelleen kaupoille.
Kimppujen tekeminen oli yllättävän nopeaa. Veimme kaikki kukat parvekkeelle ja sidoin ne sinivalkoraitanauhalla (samalla, jota käytettiin myös bestmanien vieheessä). Naisten ja miesten vessoihin ostin 2 Gladioluskimppua. Jos siis haluat pihistää kukissa, suosittelen ehdottomasti tekemään ne itse. Hintaa kukille tuli reilu 100e. Yhden pöytäkukkakimpun hinta olisi ollut keskimäärin 40e, joten säästimme kyllä aika mukavan summan. Häissämme pöytiä oli 9 + 2 kaasojen kimppua + 2 wc kimppua + 5 ruusukimppua, joiden terälehdet jaettiin kirkon portailla. Eli aika paljon satasella siis sai kukkia! Tekemiäni kimppuja kehuttiin todella paljon, joka tietysti lämmitti sydäntä!
Buffee pöydän kimppu + aulakukat

Olin vähän kahden vaiheilla, viitsinkö panostaa morsiuskimpun lisäksi aulakukkiin. Jostain syystä 1,5 viikkoa ennen häitä tuli kuitenkin sellainen fiilis, että kyllä niihin on kiva panostaa. Soitin siis Ch Barck:iin, jonka työnjälken tiesin koemaistelun perusteella. Päätimme tilata lähes samanlaiset aulakukat kuin koemaistelussa oli. Ne toivat vieraille heti tervetulleen fiiliksen aulaan astuessa. Kukkina käytettiin gladiurusta (sama kuin wc kukissa) ja valkoista neilikkaa. Osa vieraista ei tosin tiennyt, että ne on tilattu meidän häitä varten, vaan oletti kukkien olevan osa Kasinon tarjontaa.  Aulakukat ja buffeepöydän kimppu maksoivat yhteensä 250e.
Buffee pöytään tilasimme samaisesta paikasta ihananan ison hortesia kukka-asetelman sampanjalasissa. Kuva ei tee oikeutta kimpulle, oikeasti se oli todella iso ja näyttävä. Ehkä alla oleva kuva antaa realistisemman kuvan kimpun koosta (kävimme maanantaina hakemassa kukat, jotka pääsivät häävieraidemme pöytään hyötykäyttöön). Jos emme olisi lähteneet häämatkalle, olisi tämä kimppu ollut superihana kodissamme. Onnekkaat vieraat siis ;)!

Millaisia kukkia teidän häissänne oli/ tulee olemaan? Aiotteko panostaa vai pihistää niissä?

4 kommenttia:

 1. Meille tulee kaikki kukat Madonnasta, joten tosi kiva nähdä upea kimppusi ja kuulla kokemuksia heidän kukistaan ja toimituksesta.:) Pöytäkimput olivat yllättävän edulliset; alle 20 euroa hortensialla, yhdellä oksaruusulla ja muutamalla neilikalla. Kimppuuni tulee samoja kukkia ja se on varmaan hieman omaasi pienempi. Sulhasen vieheeseen tulee oksaruusu ja neilikka, bestmanille pelkkä neilikka ja kaasojen rannekoruihin oksaruusu ja neilikan terälehtiä koristeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, juuri sieltä en kysynyt sitten enää tarjousta pöytäkukille! Tosi edulliset pöytäkimput! Kaikki teille tulevat kukat kuulostaa hyvältä, luottavaisin mielin voit olla. Meilläkin taisi olla oksaruusua sulhon ja bestmanin vieheissä. Laitan sitten lisää kuvia, jos valokuvaaja on napannut niistä enemmän.

   Poista
 2. Tuo morsiuskimppu on kyllä täydellinen. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)