7/10/2016

Mahtava lukupaketti hääsuunnitteluun

Hääsuunnittelun keskellä löysin vihdoin aikaa itselleni ja ehdin tutustua Hurmaavat häät kirjaan. Kyseessä on todella kattava paketti hääinspiraatiota eri vuosikymmeniltä, vinkkejä ja täsmätietoa hääpareille sekä useita diy ohjeita rusetista sukkanauhaan. Kannattaa ehdottomasti tutustua kirjaan tarkemmin jos olette suunnittelemassa häitä. Tämä olisi loistava lahja myös tuoreelle kihlaparille.
Lukupaketin monipuolisessa sisällössä oli mukana myös hauskaa "taustatietoa" häihin liittyen. 
Tiesittekö, että polttariperinne on kotoisin Saksasta?
Ideoita 20-luvun glamourista rentoihin piknic häihin

Kirjasta löytyi ideoita tyylivinkeistä teemoihin, meikistä kampaukseen ja asuun. Varmasti jokaiselle hääparille jotakin. Mielestäni upeat ja persoonalliset häät syntyy silloin, kun yhdistelee eri vuosikymmenien tyylejä oman makunsa mukaisesti. Tärkeää on järjestää hääparin itsensä näköiset häät ja siihen kannattaa panostaa.
Ajankohtaista tietoa

Hurmaavat häät kirja tarjoaa hääparille tärkeää ja ajankohtaista tietoa mitä pitää tietää ja muistaa hääsuunnittelussa. Yksi paras ja kovin yksinkertaiselta kuulostava vinkki oli aikataulutus. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Kuten monessa asiassa, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Keskustelkaa, pohtikaa mikä teidän mielestä toimii, mikä ei. Millaiset ovat teidän unelmienne häät? On järkevää suunnitella, aikatauluttaa ja budjetoida asiat etukäteen. Näin vältytään (ylimääräiseltä) stressiltä ja yllätyksiltä. Häiden aikajanasta kannattaa myös pyrkiä pitämään kiinni, jotta ainakaan mitään oleellista ei pääse unohtumaan.

Me olemme kohdanneet paljon asioita ja pettymyksiä häiden alla, koska kaikki ei olekaan mennyt niin kuin piti tai meidän tulevasta tärkeästä päivästä ei osata iloita. Tuntuu, että jotkut haluavat tahallaan aiheuttaa turhaa stressiä ja olen joutunut julistamaan muutamille häärauhan! Olemme kuitenkin pyrkineet asennoitumaan niin, että teemme kaiken niin hyvin kuin pystymme, jotta jälkikäteen ei tarvitse harmitella. Hääpäivänä aiomme nauttia täysillä, vaikka joku asia menisikin vielä pieleen tai joku ei jostain jutusta pitäisikään. Kaikkia kun ei voi miellyttää. Ennen kaikkea pyrimme luomaan rennon fiiliksen ja toivomme, että päivästä tulee tosi hauska!
Ei sesonkihäille?

Kesä on se kuumin sesonki häille. Suosituimmat kuukaudet ovat heinäkuu ja elokuu. Me menemme elokuussa naimisiin ja harmillisesti osa vieraista ei pääse tulemaan, sillä samaan aikaan on toiset häät. Myös ajatukset juoksevat jo hääpäivään, kumpa se ei olisi superkuuma. Sadekaan ei haittaisi niin paljon kuin todella nihkeä olo hääpuvussa. Pyörtymisvaarasta ja nestehukasta puhumattakaan :D. Jos vuodenajalla ei ole väliä, kannattaakin miettiä muuta ajankohtaa kuin kesää. Esimerkiksi loppusyksy on erittäin romanttista aikaa. Loka-marraskuulle löytyy varmasti vielä paljon vapaita hääpaikkoja. Varaus kannattaa kuitenkin tehdä nyt.  
Häädrinkki 

Keskiyön skumppa tai hääparin kokoama drinkki ovat entistä suositumpia nykyajan häissä. Myös me olemme ajatelleet kehitellä häihimme jotakin raikasta ja teemaan sopivaa drinkkiä. Toinen vaihtoehto olisi kuvan mukainen upea skumppatorni, joka toimisi myös hauskana ohjelmanumerona.

Bongasin kirjasta hyviä vinkkejä drinkkeihin vuosikymmenittäin:

* 20-luku: samppanjacoctail --> toimii täydellisesti 2000-luvun tyylikkäissä häissä,
vodka- tai ginimartini, Bee's Knees, salakapakkajuomat, kuten "kova tee"

* 30-luku: Side Car, Shanghai Lily, White Lady, Bronx. Nämä drinkit sopisivat mielestäni parhaiten ladossa tai vanhassa navetassa järjestettäviin ihaniin rustiikkisiin häihin.

* 40-luku: Manhattan, Whisky Sour, Mai Tai, Frozen Daiquiri --> kuulostaa todella hyvälle, sopisi varmasti loistavasti kuumaan kesäpäivään!!, Bellini

* 50-luku: Grasshopper, Screwdriver, Pina Colada. Kaksi ensimmäistä drinkkiä ovat itselle hieman tuntemattomia.

* 60-luku: Bloody Mary, Brandy, Alexander, klassinen martini, Tom Collins. Yksi sana: tyylikkyys!

* 70-luku: Long Island Ice Tea, Sex on the Beach, Tequila Sunrise, valkovenäläinen. Tyypillisiä boheemeja drinkkejä, mutta näistä tulee valitettavasti enemmän mieleen nuoruusajan biletysreissut kuin häihin sopivat juomat.


Mistä te saatte inspiraatiota ja ideoita häihinne? Onko teille tulossa häädrinkki?

4 kommenttia:

 1. Minäkin lueskelin tätä kirjaa jokunen kuukausi sitten. Tykkäsin vinkkien lisäksi myös ihanista kuvista!

  Häärauha kuulostaa hyvältä idealta. Toivottavasti loppuajan suunnittelut sujuvat kuin tanssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania eri vuosikymmenien inspis kuvia oli kyllä paljon tässä kirjassa :).

   Kiitos, nyt vain keskitymme meidän päiväämme <3.
   Ihania hetkiä teille viimeisten hääjuttujen parissa :)

   Poista
 2. Kiitos kirjavinkistä, tämä olikin minulle uusi tuttavuus! Häitä ei enää ole suunnittelussa, mutta eiköhän kirjasta voi napata ideoita myös muihin juhliin. :) Blogissani on muuten unelma-arvonta menossa, kannattaa käydä osallistumassa! http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/07/unelma-arvonta-elamani-paiva-4-vuotta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, varmasti löytyy paljon ideoita erilaisten juhlien järkkäämiseen :)

   Kiitos vinkistä, kävin osallistumassa ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)