6/27/2016

Hääkakusta

Tänään on enää 40 päivää meidän häihin! Viime aikoina on ollut kivasti häätekemistä ja ns.hyvä vire päällä. Tekemistä riittää, mutta kaikki alkaa olla hyvällä mallilla. Kauheaa kiirettä tai loppupaniikkia ei valmistelujen suhteen pitäisi tulla (ainakin toivotaan niin).

Hääkakkuvaihtoehtoja on varmasti niin paljon kuin hääparejakin; mitä upeampia, mielukuvituksellisia kauniita luomuksia, joita ei välttämättä heti esimmäisenä edes uskoisi kakuksi. Nykyään kakun voi korvata myös piirakoilla ja leivoksilla. Yksi viimeaikojen trendi hääkakun sijaan on ollut macarons pikkuleivoksista tai cup cakeista rakennettu torni. Itse kuitenkin pidän kuvien tyylisistä moderneista, melko yksinkertaisista kakuista.
Kuvien kakut
Emme sulhon kanssa ole kovin "makean perään". Sen verran perinteisiä kuitenkin olemme, että hääkakku meille kyllä tulee. Tilaamme hääkakun juhlapaikkamme Kulosaaren Casinon yhteistyökumppanin, konditoria ph7 kautta. Mielestäni heillä on melko kattava valikoima.

Kävimme viime viikolla maistelemassa kyseissä konditoriassa neljää valitsemaamme makua: tyrnimarja- juustokakku, maitosuklaa-appelsiinikakku, vadelmavalkosuklaakakku ja tiramisu. Kaikissa mauissa oli jotakin hyvää, mutta yksi nousi muiden ylitse. Yksi näistä neljästä on siis meidän hääkakkumme <3. Kriteerejä oli muutama: kakku ei saa olla liian makea/ kermainen/ tuhti. Tämä oli helppo päätös ja ehkä siihen vaikutti sekin, etttä oikeastaan kakullla ei ole meille niin väliä. Emme sen tarkemmin jaksa stressata/ miettiä kakun ulkonäköä. Kahden ylläolevan kuvan näköistä kakkua ei siis ole tulossa, vaikka kovin kauniita ne olisivatkin. Luotamme kuitenkin siihen, että vieraat tykkäävät kakun suussa sulavasta mausta!
Vinkki! Ph7:n kautta voi tilata näyttävän ja trendikkään macarons tornin. Muistaakseni tälle tuli hintaa 120e.

Oletteko te käyneet jo maistelemassa kakkuja? Millainen kakku ja malli teille tulee?

2 kommenttia:

  1. Tuommonen torni ois ihana! :) Meille tulee kolmikerroksinen hääkakku Marjon herkkukakulta, sitten kolmea tai neljää erilaista kakkua lisäksi. Kakkubuffet siis :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)