5/18/2016

Ei esteitä avioliitolle

Ei olla naimisissa tai toisillemme sukua! Eli avioliitollemme ei ole esteitä. Tämähän oli tottakai selvää, mutta nyt olemme saaneet virallisen todistuksen maistraalilta asiasta. Halusimme "pelata varman päälle" ja noutaa dokumentin suoraan maistraatista. Syy siihen on se, että meidän pikku "tuholainen" tykkää repiä kirjeitä/lehtiä ja koska meidän asunnossa ei ole väliovea, emme asiaa voi oikein estääkään. Suurinta herkkua ovat etenkin laskut ja kirkko & kaupunki-lehti :D. Emme siis halunneet, että tärkein asiakirja häihin liittyen tuhoutuu.

Teimme esteiden tutkintapyynnön netin kautta sähköisesti. Lomake oli todella helppo täyttää, eikä siihen tarvittu muuta kuin molempien verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten. Ainoa asia joka ihmetytti oli se, että sähköpostiin ei tullut vahvistusta lomakkeen täytön jälkeen.

Kun kolme viikkoa oli kulunut, soitimme itse maistraattiin ja kysyimme a) onko lomake tullut perille sähköisesti b) onko se noutovalmiina. Virkailija vastasi tylysti, että täältä löytyy. Emme siis saaneet mitään viestiä tai ilmoitusta siitä, että lomakkeen voi noutaa. Palvelu olisi voinut olla hieman parempaa, mutta pääasia on kuitenkin se, että tämä lomake meiltä nyt löytyy.

Avioliiton esteiden tutkinnasta lisää täältä.
Lomakkeen pääset täyttämään sähköisesti täältä (vaatii verkkopankkiin tunnistaumisen molemmilta osapuolilta).

Esteettömyystodistuksen voi toimittaa omalle vihkipapille esimerkiksi kirkkoharjoitusten yhteydessä. Silloin vastuu todistuksesta huolehtimiselle siirtyy papille. Toinen vaihtoehto on ottaa esteettömyystodistus mukaan hääpäivänä ja antaa se papilla ennen vihkimisen aloitusta. Jos esteettömyystodistus puuttuu, ei pappi lain mukaan saa vihkiä pariskuntaa avioliittoon. Muistakaa siis huolehtia, että tämä tärkeä asia on kunnosssa ja toimitettu papille/vihkijälle tavalla tai toisella hyvissä ajoin!

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)