4/21/2016

Vuoden 2016 samppanja ja kuohuviini!

Viini-lehti on jälleen valinnut vuoden samppanjan ja kuohuviinin! Me emme valitettavasti saa tuoda juhlapaikalle omia juomia. Jos kuitenkin te olette valinneet sellaisen juhlapaikan, jonne omia juomia saa vapaasti tuoda, kannattaa ehdottomasti testata nämä voittajat. Vinkkinä muuten vielä se, Alkolla on kuljetuspalvelu, joten juomat on helposti tilattavissa myös suoraan juhlapaikalle (jos haluaa jättää Viron reissun väliin).

Viime vuoden kesäkuussa kävimme Tukholman risteilyllä, jolloin ostimme laivalta tätä vuoden samppanjaksi valittua Charles Heidsieck Reserveä. Suomessa kyseinen samppanja merkki on ehkä vielä hieman tuntematon, mutta tämä oli voittajaksi kyllä nappivalinta. Ja onneksi se saa voiton myötä ansaittua näkyvyyttä. Kyseessä on nimittäin yksi parhaimmista samppanjoista, jota olen itse koskaan maistanut.  

Suosittelen ehdottomasti tätä alkumaljajuomaksi, kun hääparille kohotetaan rakkauden malja!

Lisää meidän reissusta ja ostoksista voit lukea täältä

Katso Viinistä viiniin-viiniarvio

Jos en aivan väärin muista, niin olemme maistaneet myös vuoden kuohuviiniä. Mutta en nyt millään saa päähäni oliko tämä omasta mielestäni hyvä vai ei. Ainakin kuvaus kuulostaa hyvältä. Voisi vaikka vappuna kokeilla tätä, jos ei raaski tuota samppanjaa ostaa :D

Katso Viinistä viiniin-viiniarvio

Valintaperusteet

Viini-lehden Rinta-Huumo ja Berglund arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit. Arviot julkaistaan syksyisin ilmestyvässä Viinistä viiniin -oppaassa, Viini-lehdessä ja osoitteessa Viinilehti.fi. Vuoden samppanjan ja kuohuviinin valintaa varten Rinta-Huumo ja Berglund maistoivat uudestaan parhaiksi arvioimansa kuohujuomat. Viinit maisteltiin sokkona, ja päätökset tehtiin ennen viinien paljastamista. Vuoden samppanja -ehdokkaiksi kelpuutettiin alle 60 euron kuohuvat.

Rinta-Huumo ja Berglund ovat valinneet vuoden parhaan puna- ja valkoviinin vuodesta 2004 lähtien. Vuoden paras samppanja ja kuohuviini valittiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuvat ja valintaperusteet Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)