4/22/2016

Vihkiminen

Vierailimme muutama viikko sitten vihkikirkkomme Tahdon-illassa. Kyseinen tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ainakin meidän kirkossamme. Mielestäni tämä oli todella hyödyllinen tilaisuus, vaikka jännitys alkoikin iskeä jo heti alkuvaiheessa. Mitenköhän sitä pysyy hääviikkona kasassa, hääpäivästä puhumattakaan??? Lisää Tahdon-illasta voit lukea täällä.

Illan aikana tutustuimme kirkkomme suntioon, kanttoriin ja paikallisen seurakunnan pappiin. Kävimme läpi vihkimisen kaavaa, kuulimme häämarsseja ja virsivaihtoehtoja. Minua alkoi jo heti alkuun itkettää, kun kanttori soitti Prinsessa Ruususen häämarssin. Vaikka se on todella käytetty ja tunnettu häämarssi, olisi outoa ajatella jonkin muun marssin valitsemista. Toisaalta muut marssit eivät herätä sellaista tunnereaktiota kuin Prinsessa Ruusunen. Eli jos haluan päästä "helpommalla" niin sitten kannattaisi valita jonkin toinen vaihtoehto.

Tässä vielä Erkki Melartin Prinsessa Ruususen, jos ei heti muistu mieleen, mikä se niistä olikaan.

Perinteinen vihkikaava  

Johdanto
Juhlamarssi  (Meillä siis todennäköisesti Erkki Melartin Juhlamarssi Prinsessa Ruusunen)
Alkusiunaus
Johdantosanat
Psalmi (jos hääpari haluaa) (ei tule meille)
Rukous


Sana
Raamatunluku (ja mahdollinen vastausmusiikki) (meille ehkä korinttilaiskirje)
Papin puhe


Vihkiminen
Kysymykset (valitaan A. tai B.) (Meille tulee vaihtoehto A)

A. Kaikkitietävän Jumalan kasvojen edessä ja tämän seurakunnan läsnä ollessa kysyn sinulta, NN (koko nimi), tahdotko ottaa NN:n (koko nimi) aviovaimoksesi/mieheksesi ja osoittaa hänelle uskollisuutta ja rakkautta myötä- ja vastoinkäymisissä?

B. Jumalan edessä ja tämän seurakunnan läsnä ollessa kysyn sinulta, NN (koko nimi), tahdotko ottaa NN:n aviovaimoksesi/mieheksesi, olla hänelle uskollinen ja rakastaa häntä hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti?

Sormusrukous (Bestman antaa sormukset sulhaselle, joka antaa ne papille)
Sormuslupaukset (jos hääpari haluaa) (ei tule meille)
Avioliiton vahvistaminen ja aviopuolisoiden siunaaminen
(Tähän väliin haluamme ehdottomasti papin sanovan sulholle: Nyt voitte suudella vaimoanne!  Jenkkityyliin toivomme, että vieraat taputtavat suudelman jälkeen vastavihitylle hääparille)
Virsi, vihkilaulu tai muu musikkiesitys (meillä todennäköisesti virsi)
Yhteinen esirukous
Isä Meidän


Päätös
Siunaus
Lähettäminen
Päätösmusiikki/Juhlamarssi  (meillä tod.näk: Marc Antoine Charpentier te deum tai Marko Hakanpää trumpettisävelmä)Oletteko te jo miettineet vihkikaavaa, juhlamarsseja ja virsi/musiikkivalintaa?

3 kommenttia:

  1. Juuri eilen tuumimme miehen kanssa, että vihkikaavaan ja musiikkiin liittyvät päätökset voisimme tehdä tässä lähiaikoina. Prinsessa Ruusunen on kyllä aivan ihana! <3

    VastaaPoista
  2. Olemme jo päättäneet musiikkivalinnat, mutta muuten emme ole vihkikaavaan kovin paljon vielä yhdessä perehdytty. Ollaan kyllä puhuttu, ettei aiota sormuslupauksia lausua. Ollaan ajateltu päätösmusiikiksi tuota Trumpettisävelmää. :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)