3/07/2016

Pöytäkukat

Olen ajatellut, että taiteilen itse häidemme pöytäkukat. Tämä on pelkästään kustannuskysymys ja oikeastaan luulen, että pienellä harjoittelulla saan kauniit kimput itsekin tehtyä. Aiemmin pohdin korkean ja lyhyen kukka-asetelman välillä, mutta nyt olen tehnyt päätöksen. Kukkakimput tulevat olemaan runsaita ja matalia. Päätökseen vaikutti käytännöllisyys. Matala kukkakimppu on kaunis, eikä ole vieraiden näköesteenä ja myöskään kaatumisen vaaraa ei ole. Lisäksi ajattelin, että meille tulee korkeat kynttilänjalat, mutta nyt myös matalat ovat alkaneet miellyttää silmääni.

Tässä muutamia ihania inspiraatiokuvia:

Kukkien värisävy tulee olemaan valkoinen tai haalean vaaleanpunainen (blush) tai molempia sekaisin. Kukkalajikkeista olen miettinyt perus ruusua, puutarharuusua, pionia, hortesiaa, neikikkaa jne. Kokonaisuudessaan pöytäkimppujen mallin tulisi olla runsas, tyylikäs ja romanttinen. Jos kuitenkin koen kimppujen teon liian haastavaksi, teen ne sitten pelkistä hortesioista, joista kyllä saa oikein kivan kokonaisuuden (kts.kuva 4). Oma suosikkini näistä kimpuista on tällä hetkellä alimmainen kuvasarja.

Kuva
Kaikki kuvat Pinterest

Millaisia kimppuja teille tulee? Tuleeko kimput aidoista kukista tai korvaatteko kukat mahdollisesti joillakin koristeilla?

5 kommenttia:

 1. Ei vitsit, mulla on ollu ihan samat kuvat inspiraatiota tuomassa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niin kauniita! Kai me osataan itse tehdä samantyyliset, niin säästetään vähän kustannuksissa ;)

   Poista
 2. Mä haluaisin myös valkoista hortensiaa sekä samppanjan väristä ruusua. Pöytäkimput tekisin mielelläni itse anopin avustamana, mutta mietityttää mm., mihin saan kukat kylmäsäilytykseen ennen häitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ajattelin laittaa ne parvekkeelle varjoon, jos siellä säilyvät yhden päivän/yön. Sitten vaan vaihtaa juhlapaikalla veden, niin toivottavasti ovat vielä hyvässä kuosissa :D

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)