2/07/2016

Vieraat ja istumäjärjestys

Kun kaikkia ei voikaan kutsua
Nyt kutsuvieraslistaa tarkemmin pohdittuamme ollemme tulleet siihen ikävään tulokseen, että emme voi kutsua kaikkia vieraita, jotka haluaisimme juhlimaan kanssamme. Valitettavasti 80 henkilöä tulee yllättävän nopeasti täyteen. Kustannussyistä joudumme karsimaan listaa ja oikeasti miettimään todella tarkasti kenelle kutsu lähtee. Moni sinkkukaverimme on löytänyt tässä vuoden aikana "kaverin", joten myös heitä tuleekin yhden sijaan kaksi. Rajaamme avecit seuraavalla tavalla: Jos suhde on ennen kutsujen lähetystä kestänyt jo usemman kuukauden, on vakavalla pohjalla ja (ainakin toivoisimme, että) olemme nähneet kumppanin, on kutsu avecillinen. Jos taas häiden aikaan ei seurustele tai juuri aloittanut tapailun, lähetämme kutsun ilman avecia. Ideaali tilanne olisi se, että olemme nähneet (tai ainakin toinen meistä olisi) kaikki häihimme tulevat vieraat ennen hääpäivää. Toivomme kovasti, että emme kohtaa arvostelua siitä, ketkä on kutsuttu ja ketä ei...Myös lapsettomat häät ovat meidän valinta ja toivomme vieraiden kunnioittavan sitä.

Tänään oli muuten suuri päivä, sillä laitettiin hääkutsut tilaukseen! Hääkutsuista olemme keskustelleet varmaan noin kuukauden ajan, että "kohta pitäis tehdä asialle jotain". Saatiin jopa pieni riita aikaiseksi, kun ei päästy yhteisymmärrykseen kutsujen tyylistä. Lopuksi löydettiin juuri meidän tyylinen, "foil pressed" kutsumalli, joka miellytti molempia. Kutsuista lisää myöhemmin, kun saadaan ne lähetettyä. Nyt vain odotellaan jännityksessä miltä kutsut näyttävät valmiina.
Kuva
Päänvaivaa istumajärjetyksestä
Seuraava haaste kutsulistan jälkeen onkin sitten vieraiden istumajärjestys. Varmasti myös muilla morsiamilla saattaa olla haastavaa miettiä vieraiden istumajärjestystä? Vaikka meillä vieraslista ei ole vielä 100% valmis, olemme jo tehneet alustavia suunnitelmia istumajärjestykseen. Meille tulee siis pyöreät pöydät ja yhdessä pöydässä istuu noin 8-10 vierasta.

Istumajärjestyksen suunnittelua hankaloittaa se, että vanhempamme ovat eronneet. Emme siis voi laittaa vanhempiamme samaan pöytään. Todennäköisesti meille tulee erikseen isien ja äitien pöytä. Minun puolelta isovanhempia ei valitettavasti ole enää jäljellä, sulhon puolelta taas vielä onneksemme kolme. Heidät sijoitamme tietysti samoihin äitien tai isien pöytiin riippuen kumman puolelta ovat. 

Istumajärjestyksessä emme jaa pöytiä minun ja Mikan kavereihin ja sukulaisia omiin pöytiinsä. Sekoitamme järjestystä niin, että pöydässä istuisi aina joku uusi tuttavuus ja mieluiten sekä minun, että Mikan puolelta. Näin vierailla on hyvä mahdollisuus oikeasti tutustua toisiinsa :). Vielä emme ole päättäneet sitä, istummeko me omassa pöydässä vai samassa pöydässä osan vieraiden kanssa (esim. kaasojen ja bestmanien). Tästä lisää kun vieraslista ja istumajärjestys ovat valmiita.

Jonkin verran olen jo miettinyt sitä, millaiset paikkakortit pöytiimme tulee. Tässä muutamia paikkakortti tyylejä, joista pidän:

Paikkakortit blingillä. Tämä olisi ihana tasaisella hopeareunuksella.
Kuva
Kulta ja vaaleanpunainen ovat mielestäni ihanan romanttinen ja kuitenkin tyylikäs yhdistelmä. Koska kulta ei kuitenkaan kuulu teemavärimme, emme sitä todennäköisesti tule käyttämään somisteissa.
Kuva
Nämä olivat mielestäni yksinkertaisen kauniit. Huomaa pieni strassikivi nimen alapuolella.
Kuva

Millaisia mietteitä teillä on vieraslistasta ja istumapaikoista?


6 kommenttia:

 1. Minäkin haluaisin tavata kaikki vieraat etukäteen. Aikalailla olenkin, mutta yksi sulhon ystävä aveceineen on "kunnolla" tapaamatta. Pikaista kaupan käytävällä tapaamista en oikein laske tällaiseksi.

  Istumapaikat tulevat tuottamaan päänvaivaa, koska omat vanhempani ovat eronneet, sulhon ei. Muutoin tuollainen äitien ja isien pöydät olisi loistava ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on juuri näitä uusia "ystäviä" (aveceja) muutama näkemättä. Pitää varmaan yrittää tässä kevään aikana nähdä.

   Tietysti jos sinun vanhemmat on ihan ok väleissä eronkin jälkeen, niin ne voisi laittaa samaan pöytään sulhon vanhempien kanssa? Jos taas eivät ole, niin sitten vähän hankalampi juttu :/.

   Poista
  2. Ei heitä voi missään nimessä laittaa samaan pöytään. Pikemminkin mahdollisimman kauas toisistaan ja se tästä hankalaa tekeekin. Huoh.

   Poista
  3. Aa, voi ei :/ Jos sitten laittaa joko sinun äidin tai isän sulhon vanhempien kanssa samaan pöytään tai sitten jakaa kolmeen pöytään heidät.

   Poista
 2. Meillä vieraslistan karsiminen 32 vieraaseen oli melko haastavaa, mutta onnistui kuitenkin. Sukulaiset oli helpot koska kummallakin on niin pieni lähipiiri ja kauempia ei tarvinnut kutsua. Kaverit tuotti mulle vähän päänvaivaa, kun niitä on niin paljon, mutta lähden miettimään aina joka porukasta sen, jota näen useiten yksin. Lisäksi sekin vaikutti että kenen häissä olin itse ollut. Lopulta saatiin just täydellinen määrä vieraita, joskin yksi pariskunta meni vaihtoon koska en saanut kutsua heidän isoihin häihin ja koin että olin yliarvioinut meidän kaverisuhteen. Sain tilalle sitten pariskunnan, joiden kanssa olen tekemisissä enemmän ja joiden häihin sain kutsun. Tiedän että on vähän karua arvioida kaveruutta sen avulla kuka kutsuu häihinsä ja kuka ei, mutta jos oikeasti on rajattu lista niin jostain karsitaan, ja se on sieltä kauimmista.
  Meillä laitetaan kaikille avec-kutsut koska väkimäärä on niin pieni ja vieraat ei kaikki tunne toisiaan hyvin. Kaikki naisavecit on kuitenkin saamassa kutsun esim minun polttareihin, eli vähintäänkin hameväki on entuudestaan jollain lailla tuttu. Muuten sitten kaikilla on siellä joku jonka seuraan tukeutua, vaikka olen yrittänyt istuttaa ihmiset niin, että vieressä olisi joku jonka kanssa on jotain yhteistä. Kaaso ainakin hyväksyi istumajärjestyksen ja minullakin on hyvä fiilis siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Kiva, että kaikki on naisavecit kutsuttu polttareihin mukaan, siellä tosiaan ehtivät hyvin tutustua.

   Mekin jätetään yksi pariskunta kutsumatta suoraan siitä syystä, että hekään eivät kutsuneet meitä häihin ja heillä oli todella isot juhlat. Vähän harmitti, kun sen pariskunnan sulho oli vielä "mainostanut" kutsuvansa meidät.. No ehkä nainen sitten päätti asiasta :D haha

   Meilläkin on aika pieni suku, mutta kutsumme kaikki tädit ja sedät, varisinkin oman puolen sukulaisista olen melko paljon tekemisissä. Mikan äidin puolelta en ole nähnyt ketään muita kuin mummon :D Joten vähän jännittää juuri tuo istumajärjestyksen miettiminen.

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)