2/11/2016

Miltä budjetti näyttää tällä hetkellä?

Häiden lähestyessä säästäminen ja budjetti ovat aiheuttaneet hieman stressiä, vaikka onneksi ihan hyvällä mallilla ollaan. Samalla säästämme myös asuntoon ja häämatkalle, joten shoppailua ei kyllä pahemmin ole voinut harrastaa. Olen blogissani avoimesti kertonut häidemme kustannuksista siitä syystä, että se on helpottanut meitä seuraamaan budjettiamme ja myös ehkä auttaa muita morsiamia hahmottamaan palveluiden/tuotteiden hintoja.

Myönnettäköön se, että budjetti on hieman kasvanut alkuperäisestä, vaikka pyrimme tekemään mahdollsimman realistisen kustannusarvion. Olin arvioinut väärin ainakin meikin & kampauksen hinnan ja lisäksi kutsukortteihin olimme budjetoineet noin 100e, kun ne tulevat maksamaan postimerkkeineen noin 200e. Tällaiset pienet jutut kasvattavat helposti huomaamatta budjettia. Emme myöskään olleet budjetoineet ollenkaan dj:tä ja vieraiden bussikuljetusta, jotka olemme nyt varanneet. Nämä eivät olleet täysin "must" juttuja, mutta ajateltiin niiden ole kiva lisä häihimme. Budjetti oli alunperin noin 14 000e ja nyt näyttää siltä, että menee hieman yli 15 000e (ei sis. häämatkaa, sormuksia ja avustajien kiitoslahjoja  ja meidän huomenlahjoja toisillemme).


Toinen asia, joka saattaa mahdollisesti kasvattaa budjettia on vieraslista. Kirjoitin aiemmin vieraiden kutsumisesta ja miten esim. avec-tapauksissa "menetellään" täällä. Olemme koko ajan puhuneet, että häihimme kutsutaan noin 80 vierasta. Kerrattiin vielä uudelleen vieraslistaa (kutsutoiveita on alkanut tulla yhdestä jos toisesta suunnasta :D) ja lisättiin muutama henkilö (ehkä) listalle. Tällä hetkellä koko vierasmäärä on yhteensä 100 hlö (meidät mukaan lukien). Mutta osa heistä on juurikin tällä "ehkä" listalla... Eli meidän pitää tiivistää listaa tai sitten nostaa budjettia. Jos kaikki kutsutaan, niin budjetti on sitten jo reippaasti 16 000e puolella. Viime viikkojen aikana on ollut juuri sama fiilis kuin tässä Leon leffassa. Rahaa palaa, mutta loppujen lopuksi sehän on vain rahaa :D. Eihän siinä mitään, jos sitä olisi mielin määrin, mutta se säästäminen on niin ison työn takana. Toisaalta kyse ei olisi enää kovin suuresta heitosta budjetissamme. Tässä on onneksi vielä reilu kuukausi aikaa (ennen kutsujen lähetystä) miettiä mihin ratkaisuun päädytään.

 Meidän budjetti mietteistä voit lukea lisää tuoreimmaista Häät-lehdestä.

Hahah, tässäpä tämän viikon mietteitä!
Kuva

Onko muilla budjetti vielä alkuperäisessä laskelmassa vai venyy ja venyy?

7 kommenttia:

 1. Se on tuttu tunne kun yks kaks huomaa budjetin levähtäneen alkuperäisestä suunnitelmasta. Tuo vieraslista on kyllä paha, mutta kutsuimme ne sukulaiset ketkä olimmme nähneet n. reilun vuoden sisään ja jotka olivat pyytäneet kylään.Piti keksiä joku sääntö jolla rajata. Toivottavasti tulee joku pihistyskohde vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää miettiä sitä tarkemmin. Siihen tosiaan tuli tällä viikolla sellainen reilu 10 henkilöä lisää yhden keskustelun päätteeksi, mutta he ovat tosiaan ainakin vielä siellä ehkä listalla. Pakko tosiaan vetää raja johonkin. Tämä on sellainen porukka henkilöitä, että joko kutsun kaikki tai sitten en heistä ketään... Siksi hankaloittaa hieman. Toisaalta jos ei kutsuta, niin en usko heidän kauheasti loukkaantuvan vaikka kutsua toivovatkin (odottavat?).

   Poista
 2. Meillä kyllä kans taitaa vähän venyä alkuperäisestä! Mut sit toisaalta en oo ees kaikkea jaksanut budjetoida, vaan suurimmat menot. Tuntuu paremmalta kun ei ihan kaikkee tiedä edes itse :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olisi tosiaan ollut fiksumpaa jättää pienet asiat kokonaan budjetoimatta (esim. korut, laukku jne.). Niitä kun tulee muutenkin hankittua ja tosiaan parempi ettei edes muistaisi kaikkea mitä on hankkinut :D Ja ne on kuitenkin jo maksettu, niin ei vaikuta sinänsä säästettävään summaan.

   Poista
 3. Minulla on aavistus, mihin toivoisin budjettimme asettuvan, mutta tarkkaa laskelmaa ei ennakkoon ole. Sen sijaan kirjaan tunnollisesti kaikki toteutuneet kulut excelliin, sormus mukaan lukien. Jännä nähdä osuuko arvio oikeaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olette arvioineet realistisesti, niin luulen että aika hyvin olette osanneet ennakoida paljonko budjetti tulee olemaan :)

   Poista
 4. Meilläkin ollaan viime aikoina pyöritelty paljon tätä budjettiasiaa. Olin jo hermoromahduksen partaalla, kun meillä oli budjetti ylittymässä mun mielestä yli 2000 e. Sitten mekin istuimme alas ja kirjasimme kaiken Exeliin, ja kuinka ollakaan, budjetti näyttikin melkein tuhat euroa plussaa. Olo oli kyllä ihan todella huojentunut! :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)