12/26/2015

Starring with

Itse hääparin lisäksi hääjuhlassa suuressa roolissa ovat kaasot ja bestmanit. Näissä rooleissa toimivat yleensä hääparin läheiset henkilöt kuten ystävät tai sisarukset. He tukevat ja auttavat hääparia hääjärjestelyissä, jotka huipentuvat suureen juhlaan. Päätimme sulhon kanssa, että me molemmat pyydämme tähän tehtäviin kahta hyvää ystäväämme. Mietimme yhdessä ketkä olisivat sopivimmat henkilöt, sillä kaikkia ystäviämme emme tietenkään voineet valita. Ehkä eniten ajattelimme sitä, kuka tykkää järjestää ja organisoida, on apuna ja läsnä myös arjessamme. Mitään sen dramaattisempaa kosiskelua emme näille henkilöille järjestäneet, vaikka toki olisi ollut ihania ideoita asian kysymiseksi. Onneksemme saimme kaikilta myöntävän vastauksen ja avustajien joukko on kyllä aivan mahtava :). Mielestämme kaksi henkilöä on sopiva määrä. Tehtävät on helppo jakaa heidän kesken eikä alttarillakaan ole liikaa ihmisiä.

On tärkeää, että kaasot ja bestmanit ohjeistetaan perusteellisesti häiden aikatauluun ja omiin rooleihinsa. Näin itse hääpäivä sujuu (tai ainakin pitäisi sujua) hyvin, kun kaikki tietävät omat "vastuualueensa". He pystyvät myös nauttimaan päivästä, koska tehtävää ei ole liikaa yhdelle henkilölle. Meillä on tarkoituksena järjestää muutama hääpalaveri ennen häitä. Palaverissa sovitaan mm. siitä, kuka ottaa vastuun mistäkin asiasta: kumpi bestmaneista antaa sormukset ja kumpi taas kaasoista ottaa morsiuskimpun,  lukeeko joku kirkossa runon, vieraiden ohjaamisesta juhlapaikalle ja pöytiin, kuka ottaa kopin lahjapöydästä, juonnosta, ohjelman kulusta jne. Meille on tärkeää se, että kysymme "avustajien" mielipidettä esim.juontoihin jne. Emme halua pakottaa ketään vaikkapa juontamaan hääjuhlaa tai pitämään puhetta, jos ei sitä itse halua.
Kuva
Tässä pieni esittely siitä, ketkä meidän häissämme toimivat näissä rooleissa :)

Parhaat miehet

Jyri. Mika tutustui Jyriin vuonna 2007 aloitettuaan opintonsa. Jyri on supliikki, luotettava ja hauska tyyppi, jonka kanssa ei koskaan ole tylsää. Mika toimi  Jyrin häissä bestmanin roolissa vuonna 2013. Tällä hetkellä Jyri asuu Espanjassa. Pieni haaste saattaa siis olla polttareiden järjestelyssä, mutta varmasti bestmanit saavat aikataulut soviteltua. Saa nähdä missä kaupungissa Mikan polttareita juhlitaan:D

 Janne. Mika ei ollut aivan varma milloin tapasi Jannen ensimmäistä kertaa, koska he ovat asuneet samalla paikkakunnalla. Mutta viimeistään heistä tuli hyviä kavereita lukiossa. Mikan lukiokavereista on muodostonut iso, tiivis, iloinen porukka, jotka ovat kaikki sittemmin muuttaneet Helsinkiin.  

Taina. Tainan kanssa tutustuimme lukiossa, jossa olimme samalla luokalla. 2013 meillä tuli 10v merkkipäivä täyteen. Meneepä aika nopeasti! Olemme tutustumisesta lähtien pitäneet tiivisti yhteyttä, bilettäneet ja matkustaneet yhdessä. Hauska yksityiskohta on myös se, että Tainan koiran 
nimi on Coco ja meidän koiran nimi Choco.

Ida. Tutustuimme Idan kanssa samassa työpaikassa vuonna 2009. Pikkuhiljaa aloimme nähdä myös töiden jälkeen ja kaveruus kasvoi ystävyydeksi. Ida on jo ehtinyt "pelotella" polttareista, joten vähän mietityttää mitä päivä sisältää :D. Hän on ollut isona apuna myös Chocon hoidossa.


Löysin melko hyvät muistilistat Ilta-Sanomien sivuilta  bestmaneille ja kaasoille, joita hieman muokkasin. Listassa on siis koottu asioita/tehtäviä, jotka on hyvä muistaa. Kuten sanottu, näistä kannattaa etukäteen sopia hääparin kanssa :).

Bestmanin muistilista

Ennen häitä
- Ohjelman suunnittelu
- Järjestelyihin osallistuminen
- Sulhasen polttareiden järjestäminen
- Osallistuminen kirkkoharjoituksiin
- Hääauton koristelu
- Ajo-opasteiden kiinnittäminen
- Pukeutuminen yhdessä sulhasen kanssa  

  Kirkossa
- Morsiamen odottaminen alttarille sulhasen rinnalla
- Sormuksista huolehtiminen
- Avioliiton todistajana toimiminen

Hääjuhlassa
- Vieraiden opastaminen
- Puhe hääparille (ei pakollinen)
- Tilaisuuden juontaminen
- Yhteydenpito juhlapaikan henkilökunnan kanssa
- Lahjojen ja somisteiden kerääminen talteen juhlan loputtua


Kuva
Kuva
Kaason muistilista

Ennen häitä
- Ohjelman suunnittelu
- Järjestelyihin osallistuminen
- Morsiamen polttareiden järjestäminen
- Osallistuminen kirkkoharjoituksiin
- Meikkauksessa ja kampaajalla ollaan yhdessä (ei välttämättä tarvitse olla)
- Pukeutuminen yhdessä morsiamen kanssa

Kirkossa
- Morsiamen puvun oikaiseminen ennen tilaisuuden alkua
- Kukkakimpusta huolehtiminen
- Avioliiton todistajana toimiminen
- Riisin ja kirkko-ohjelman jako vieraille

Hääjuhlassa
- Lahjapöydästä huolehtiminen
- Vieraiden opastaminen
- Puhe hääparille (ei pakollinen)
- Tilaisuuden juontaminen
- Yhteydenpito juhlapaikan henkilökunnan kanssa
 - Lahjojen ja somisteiden kerääminen talteen juhlan loputtua


Muistilistat löysin täältä 

Kuva

Aiotteko te pitää ennakkoon kaaso ja bestman tapaamisia ja jaatteko vastuualueet "avustajien" kesken? 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)