12/23/2015

Hyvää joulua!

Syksy on ollut meille molemmille melko kiireinen, joten joulua olemme odotelleet jo monta viikkoa. On kyllä todella kiva päästä hieman rentoutumaan, nukkumaan, syömään ja vaan oleilemaan. Joulun alla olemme vieraileet jo sukulaisten ja ystävien luona glögeillä sekä tonttuilemassa, joten päätimme viettää jouluaaton kotona.
Kuva
Meidän näköinen joulu

Jouluaattona heräämme kiireettömästi, valmistamme pienen aamiaisen ja käperrymme kahvikupin kanssa sohvalle katsomaan aina yhtä ilahduttavan lumiukko piirretyn. Näin olen itseasiassa  tehnyt lapsuudesta asti. Klo 12.00 aikoihin seuraamme Turun joulurauhan julistusta. Käymme kävelyllä, aloitamme pikkuhiljaa ruuan valmistelun ja puemme arkea juhlavammat vaatteet ylle. Taustalla soivat joululaulut, joista oma suosikkini on ehdottomasti John Lennonin Happy X-Mas (War is Over). Se on todella rauhoittava biisi, mutta myös haikea. Ehkä siksi, koska vuosi alkaa olla paketissa ja katse kääntyy taas seuraavaan vuoteen. Yleensä aattona otamme jonkin jouluisen kuvan Chocosta ja lähetämme jouluterveiset vanhemmillemme ja ystävillemme. Kuvassa vasemmalla viime vuoden poseeraus.

Meidän joulumme erottuu tyypillisestä suomalaisesta joulusta, sillä emme syö perinteisiä jouluruokia (paitsi graavilohta). Tai siis minä söisin, mutta sulho ei oikein välitä niistä. Aluksi tämä ehkä hieman harmitti, mutta meille on kuitenkin muodostunut aivan ihania jouluruokaperinteitä, joita sitten teemme laatikoiden ja kinkun sijaan. Niitä aiomme jatkaa perheenä tulevaisuudessakin ja näin jälkikäteen ajateltuna pidän meidän omista jouluruoista enemmän. Itseasiassa jouluruokaa tulee syötyä tarpeeksi asiakasjoululounailla sekä sukulaisilla jo ennen aattoa :D
Kuva
Illan tullen avaamme lahjat, otamme palat suklaata tai muuta herkkuja ja nautimme lasit kuohuvaa. Tykästyttiin joulun alla Blossan glögijuomaan ja varsinkin sen erityisen kauniiseen pulloon, mutta se oli jo maanantaina keskustan Stokkan Alkosta loppu. En tiedä olisiko sitä ollut muualla saatavilla, mutta emme jaksaneet lähteä sitä metsästämään. Saimme lahjaksi glögi skumppa uutuuden, joten mielenkiinnolla maistamme sitten sitä. Kuvassa on lisäksi uutuusvalkkari Merry Christmas Riesling, jota en ole vielä itse päässyt testaamaan.
Kuvat: ALKO
Jouluaaton perinteisiimme kuuluu myös joulukirkko. Suuntaamme siis klo 23.00 Helsingin Tuomiokirkkoon joulyön musiikkihartaukseen. Jos vietätte joulua pk-seudulla, suosittelen joulukirkkoa ja varsinkin tuota yöhartausta kaikille. Ja ehkä ensi vuoden morsiamet voivat jo hieman fiilistellä tulevaa vihkimistä ;). Helsingin keskustan kirkkojen jouluaaton hartaukset näet täältä. Alla viime vuonna nappaamani kuva, jolloin oli edes hieman jouluisempaa lumisateen johdosta. Harmi, että tänä vuonna talvesta ei ole vielä merkkiäkään.Millaisia jouluperinteitä teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)