11/25/2015

Vuoden Kaunein Sormus 2015 voittaja!

Vuoden 2015 Kauneimman Sormuksen voiton vei korusuunnittelija Lauri Enon Pitsi-sormus. Omaa suosikkiehdokasta sai äänestää kymmenen sormuksen joukosta I love me -messuilla lokakuussa sekä Häät.fi-nettisivustolla syksyn ajan. Tämä todella upea ja näyttävä sormus oli kilpailun ylivoimainen voittaja. Se keräsi kolmasosan lähes 10 000 äänestä! Tyyliltään sormus hehkuu vintagea ja vanhan ajan glamouria. Sormus ei ole ainoastaan kaunis vaan myös erittäin trendikäs. Itse pidänkin sormuksessa juuri siitä, että se on runsas, erilainen ja uuden tyylisuuntauksen edelläkävijä.

Kuva Häät.fi

Sain kunnian olla mukana Messukeskuksen ja Häät.fi järjestämässä palkinnonjakotilaisuudessa ravintola Kiilassa. Voittajaa juhlittiin herkullisen aamubrunssin merkeissä. Kun klo 9.00 jälkeen tieto voitosta tuli julkiseksi, alkoi Laurin puhelin täyttyä onnitteluviesteistä. Hän kertoikin, että tieto oli ollut hieman hankalaa pitää salassa useiden viikkojen ajan.
Kuva Häät.fi
Lauri kertoi osallistuneensa kilpailuun lähettämällä luonnoskuvan sormuksesta. Kun hän sai tietää olevansa finalistien joukossa, alkoi sormuksen työstäminen oikein toden teolla. Kokonaisuudessaan suunnittelusta itse sormuksen valmistumiseen meni aikaa useita kuukausia. Kilpailun voittaja kuvaileekin suunnitteluprosessia karuksi ja työlääksi.

Sormuksen pitsiaihe muotoutui suunnittelijan mukaan vasta suunnitteluprosessin loppuvaiheessa. Ideointi lähti aluksi yksinkertaisesta kaaresta. Ajatuksena oli tehdä jotain siroa ja näyttävää ilman kompromisseja. Kesti jonkin aikaa huomata, että sormuksessa on pitsiä muistuttavia elementtejä. Oikeastaan vasta sormuksen nimeämisvaiheessa tajusin pitsiaiheen, Eno kertoo.
    Kuva Häät.fi
Lauri Eno on koulutukseltaan korumuotoilija ja kultaseppä. Hän perusti vuonna 2012 Hieno Jewel yrityksen, joka valmistaa koruja alihankintana muille asiakasyrityksille ja tekee myös omia asiakastöitä. Lauri näyttikin meille erästä asiakkaalle juuri valmistamaansa sormusta, joka oli myös erittäin kaunis. Voiton jälkeen unelma omasta kultasepänpajasta ja myymälän perustamisesta on entistäkin lähempänä.


Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu järjestettiin tänä vuonna 8. kerran. Esiraati valitsi kilpailuun ilmoitetuista sormuksista kymmenen yleisöäänestykseen. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna ennätykselliset yli 80 sormusta. Voit katsoa kaikki vuoden 2015 finalistisormukset täältä.

Esiraadissa olivat mukana laulaja ja lauluntekijä Jenni Vartiainen, Vuoden nuori suunnittelija 2014 Piia Emilia, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi), yksikön johtaja Essi Pullinen (Lahden ammattikorkeakoulu, Muotoilu- ja taideinstituutti), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen kultaseppien liitto) ja tiedottaja Antti Karjunen (Messukeskus).

Voittajasormuksen suunnittelija saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin. (lähde julkaisutiedote)


Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun voittajat:

2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (Esko Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)


Mitä mieltä te olette voittaja sormuksesta?
Voisiko teidän nimettömässä koreilla tämä upea sormus?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)