11/29/2015

Unelmien häämatka buukattu!!!!

I'm so happy! Olemme vihdoin ja viimein buukanneet häämatkan!!! Jee, en enää tiedä odotanko enemmän häitä vai häämatkaa :D. Aiemmassa postauksessa kerroin (täällä), että meillä oli vaihtoehtoina pääosissa Havaiji ja Kalifornian San Diego. Pohdimme todella pitkään kumpi olisi parempi ja mieli muuttui useampaan kertaan. Välillä suunnittelimme jo koko reissun Havaijille, välillä taas suuntasimme mielikuvitusmatkalle San Diegoon, Losiin, Vegasiin ja pohdimme saisimmeko budjettiin mahtumaan myös muutaman päivän Nykissä.

Koska meillä ei ole kokemusta kummastakaan paikasta, kysyin apua päätökseen jopa muilta morsiamilta Facebookin Häät 2016-ryhmässä. Kiitos kaikille vastanneille! Vastausten perusteella mietimme, että ainakin Vegasin jättäisimme kokonaan pois. Enemmistö oli ehkä enemmän Havaijin puolella, mutta kertoivat myös mahtavia reissukokemuksia Kaliforniasta. Aloimme pohtia sitä vaihtoehtoa, että yhdistäisimme nämä. Koko viikon selaitiin eri sivustojen lento- ja hotellihintoja. Teimme päätöksen, että kun kerran Kaliforniaan asti lähdetään, niin kyllä siellä Havaijillakin pitää poiketa.

Kuva
Lennämme Helsingistä Lontoon kautta San Diegoon, jossa olemme noin viikon. Sen jälkeen lennämme Havaijille viideksi päiväksi ja sitten tulemme takaisin San Diegoon. San Diegosta Havaijille lentää reilu 5 tuntia ja aika-ero San Diegoon nähden on vielä 2 tuntia taaksepäin. Onkin siis hyvä, että lennämme Suomesta ensin Kaliforniaan, jossa tottuttelemme aikaeroon ja sitten vasta seuraavalla viikolla Honoluluun. Näin matka ei ole niin raskas ja myös paluu on siinä mielessä mukavampi, että Havaijilta emme lennä suoraan Helsinkiin.

San Diegossa valitsimme majoitukseksi Hotelli Omnin. Tripadvisorin arvostelujen perusteella hotelli on erinomainen. Sijoitus kohteessa San Diego on 10, joten pitäisi kyllä honeymoonille kelvata. Hintatasoltaan hotelli ei ollut sieltä halvimmasta päästä, mutta ei myöskään erityisen kallis vaihtoehto. Kuvat hotels.comJenkeissä tulee ihanan tervetullut fiilis, kun hotelleissa on mm.kylpytakit <3


Kun olimme Nykissä keväällä 2014, teimme matkasuunnitelman jokaiselle matkapäivälle. Näin ehdimme nähdä kaiken mitä sillä reissulla halusimme, ja se helpotti hahmottamaan aikataulutusta. Ainoa mitä emme matkan aikana valitettavasti nähneet, oli Leonardo DiCaprio :D. Se ei ehkä niin realistista ollutkaan, vaikka muutamia muita julkkiksia bongasimmekin. Vastaavan tyylisen suunnitelman aiomme tehdä myös häämatkallemme, mutta emme tietenkään halua aikatauluttaa matkaa liian tiukasti ja tarkoitus on ehdottomasti myös muistaa ottaa rennosti ja ennen kaikkea nauttia! Haluamme kuitenkin nähdä ja kokea paljon, joten jonkinlaisia suunnitelmia on hyvä tehdä ja katsoa etukäteen mistä varaa minkäkin jne.

San Diegossa olisi tarkoitus mennä joko shampanja brunssille tai illallisristeilylle. Samalla saattaa myös nähdä ryhävalaita. Myös Havaijilla on mahdollisuus vastaavantyyliseen risteilyyn.
Kuva
Kuva
Koska Kaliforniassa ollaan, olisi todella upeaa vierailla paikallisilla viinitiloilla. Katsoimme, että San Diegosta järjestetään useita viinitilareissuja. Retkien päivähinnat ovat vaihtelevat sadasta dollarista ylöspäin, mutta ovat varmasti kokemuksena koko rahan arvoisia.
Kuva
Shoppailua aion tietysti jonkin verran harrastaa, onhan jenkeissä useammat merkit noin puolet halvempia kuin Suomessa. San Diegossa on tarjolla isoja ostoskeskuksia, joten eiköhän me johonkin niistä löydetä :).

Kuva
Haluaisimme vierailla La Jollan kaupungissa, joka sijaitsee siis San Diegossa. Tämä noin 40 000 asukkaan kaupunki tarjoaa upean näköalan merelle ja mahtavat maisemat mm. golfaukseen.
Kuva
Kuva
Kuva
Honolulu

Honolulussa suurin osa hotelleista on melko vanhoja ja sisutukseltaan 70-luvun tyylisiä Havaijilaisella tvistillä. Halusimme valita sellaisen hotellin, joka olisi sisustukseltaan edes jokseenkin tätä päivää ja mielellään merinäköalalla. Selailimme vaihtoehtoja useamman päivän ajan ja löysimme muutaman potentiaalisen vaihtoehdon. Päädyimme Park Shore Waikikiin, joka on Honolulun hotelleista sijalla 16. Hotelli on myös pariskuntien suosima kohde, mikä onkin häämatkalaiselle loistava asia. Kohde sijaitsee Waikikin rannalla :). Kuvat hotels.com.

Aiemmassa postauksessa kirjoittelinkin mitä kaikkea Havaijilla voi tehdä. Vaihtoehtoja löytyy paljon ja voin sen ainakin sanoa, ettei tylsää tule olemaan!
 
Kuva
Teimme kolmelle matkatoimistolle tarjouspyynnöt. Yksi matkatoimistoista vatsasi, mutta he ilmoittivat suoraan, ettei budjettimme riitä jenkkeihin saakka. Olivat valitettavasti väärässä :D. Kahdesta muusta emme kuulleet mitään, vaikka he lupasivat palata syksyn aikana. Harvoin matkatoimiston kautta saa edullisemmin, mutta toki siinä olisi ollut myös vähemmän vaivaa.

Ehkäpä teitä saattaa kiinnostaa se, paljonko matkalle tulee hintaa... No kun lähtee maailman toiselle puolelle, voin sanoa ettei se kovin edullista ole. Budjettimme oli 3000e/hlö, jonka ylitimme hieman. Arvioisin, että hintaa tuli yhteensä 6400e. Onneksi matka on nyt kokonaan maksettu. Säästämistä kuitenkin riittää vielä "kivasti" ja tietysti häämatkakassaakin pitää kartuttaa.

Kun buukkasimme lentoja ensin Helsinki-San Diego välillä, kävi kaksi kertaa niin, että valitsemistamme lentoreiteistä osa ehti mennä. Ihmeteltiin tätä todella paljon, koska onhan häämatkaan vielä 9 kuukautta aikaa. Onneksi siis varasimme matkat nyt, koska myöhemmin vaihtoajat olisivat saattaneet venyä todella pitkiksi, joka olisi pidentänyt turhaan jo valmiiksi pitkää matka-aikaa.


Videoita San Diegosta ja Honolulusta

Hello San Diego- kohde esittely

Jos video ei aukea, pääset katsomaan sen täältä

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen täältä

Honolulu esittelyvideo

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen täältä


P.s Pahoittelut kilometripostauksessa :D. Olen vain niin innoissani, että kuvia voisi katsella koko päivän (varsinkin näin pimeänä marraskuisena iltana) matkasta unelmoiden.

7 kommenttia:

 1. Wau, upean kuuloinen reissu tulossa! Onnea häämatkan varauksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja upealta kuulostaa teidän suunnitelmat! :)

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka mahtavan kuuloinen suunnitelma! Ihan kateeksi käy. :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa valtavan ihanalta! Häämatkan varaaminen etenkin tuollaiselle matkalle on varmasti viisasta jo näin hyvissä ajoin, koska tosiaankin sekä matka-ajat että matkojen hinnat lähempänä ajankohtaa saattavat olla ihan päätä huimaavat. Voi että, huikeita elämyksiä teillä luvassa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotetaan kyllä matkaa! Kirjoitan sitten pitkän postauksen omista kokemuksista, toivottavasti vältytään suuremmilta kommelluksilta :)

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)