11/15/2015

Save the Date-kutsujen ideoita

Monilla vuoden 2016 hääpareilla on varmasti ajankohtaisena lähettää pian Save the Date-kutsut. Tämä jenkeistä rantautunut idea onkin saavuttanut suomalaismorsianten suosion ja vakiinnuttanut paikkansa. Nykyään järjestetään paljon Save the Date kuvauksia, joissa hääpari ilmoittaa kuvan/rekvisiitan merkeissä joillain tapaa hääpäivänsä. Uskoisin, että lähes puolet hääpareista lähettävät varaa päivä-kutsun. Yleensä tämä ns.ennakkokutsu lähetetään noin 6-12kk ennen häitä ja virallinen kutsu noin 4-2kk ennen häitä. Virallisen kutsun lähettämisen ajankohtaan vaikuttaa esimerkiksi se, onko Save the Date-kutsua lähetetty, onko vieraita tulossa eri paikkakunnilta tai mahdollisesti ulkomailta ja milloin hääpäivän ajankohta on. Jos häitä vietetään vaikkapa juhannuksena tai uudenvuoden aattona, kannattaa kutsu lähettää hyvissä ajoin.

Häät 2016- ryhmässä monet ovat kertoneet lähettävänsä varaa päivä kutsut joulu- tai ystävänpäiväkorttien yhteydessä. Tämä onkin erittäin kustannustehokas tapa muistaa samalla vieraita ja ilmoittaa tulevasta hääpäivästä. Yleisin Save the Date-kutsu on sellainen, jossa on kuva pariskunnasta ja siitä ilmenee hääpäivä. Omista kuvista voi helposti teettää kortit edullisesti esim. Ifolorin kuvakortti-palvelussa. On paljon myös luovia ideoita siihen, miten tulevista häistä ilmoitetaan vieraille ennakkokutsun muodossa. Hääpäivän voi kertoa vaikkapa keksin, magneetin, lasinalustan, tulitikkujen, avaimenperän tai kuusenkoristeen avulla.

Tässä muutamia inspiraatiokuvia:

Keksit. Ihana, herkullinen vaaleanpunainen keksi. Hyvä idea varsinkin näin joulun alla. Tästä saisi lisäksi koristeen joulukuuseen. Riskinä on tietysti se, että keksi menee rikki ennen perille saapumistaan ja hääpäivästä saatika lähettäjästä ei saa selvää. Kannattaakin siis laittaa esim.erillinen korttipohja, jossa keksi on kiinni ja varmuudeksi siihenkin lähettäjä ja hääpäivä :)
Kuva
Magneetti. Loistava idea siihen, että hääpäivä tosiaan jää vieraiden mieleen. Varsinkin kun magneetti on jääkaapin ovessa, muistuttaa se joka päivä tulevasta juhlasta <3

Kuva
Palapeli. Vieraille pienimuotoinen tehtävä on varmasti mieleenpainuva ja hauskan erilainen aikaisempiin kutsuihin verrattuna. Ideana mielestäni myös todella romanttinen.


Kuva
Kalenteri. Näin vuoden loppua kohti mentäessä kutsuvieraille voisi teettää uudet kalenterit tulevalle vuodelle. Siinä voisi olla kuvia parin yhteisiltä matkoilta ja hetkistä eri vuodenajoilta. Kalenteriin voisi merkitä hääpäivän lisäksi hääparin vuosi- ja kihlapäivät sekä syntymä- ja nimipäivät. Ideana toimisi hyvin varsinkin silloin, kun häät ajoittuvat loppuvuoden puolelle.

Kuva
Glitter. Tässäpä erittäin helppo ja yksinkertainen ohje saada kutsuun hieman luksusta. Tarvitset ainoastaan kutsun/kortin ja glittersuihketta. Lopputuloksesta tulee mielestäni kivan sädehtivä, eläväinen ja siinä on ihanaa rakkauden taikaa :). Ainakin omiin kutsukortteihin laitan idean ylös, vaikka en vielä yhtään tiedä millaiset kortit meille tulee. Save the Date-kutsuja emme lähetä, sillä olemme kertoneet vieraille etukäteen hääpäivästämme. Emme siis koe varaa päivä-kutsujen lähettämistä tarpeellisena.
Kuva
 Onko teille tulossa Save the Date-kutsuja ja millaisia ideoita teillä on?

4 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita :) Meille ei tule save the date -kutsuja, ajattelimme sen sijaan lähettää kutsut hyvissä ajoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin teemme. Kutsut laitamme varmaan noin 4kk ennen hääpäivää :)

   Poista
 2. Kivoja ideoita, ihana tuo keksi ja sopisi tosiaan tosi hyvin jouluun! :)
  Me askarreltiin viikonloppuna meidän kihlakuvista joulukortteja, joihin laitetaan joulutervehdyksen lisäksi hääpäivä tiedoksi. Lähetetään niitä vain isovanhemmille, kummeille ja kutsuttaville perheellisille sukulaisille. Kavereille emme save the date-kutsuja lähetä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten hyvä idea. Vaikka varsinaisesti Save the date-kutsuja ei laitetakaan, voitaisiin kuitenkin lähettää niille sukulaisille kuva/keksi tms., joille menee joulukorttikin :)

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)