11/23/2015

Hääpuku vaihtoon

Ehkäpä onnistuin säikäyttämään otsikolla teidät? Mutta kyllä näin on, hääpuku lähti kirjaimellisesti vaihtoon!! Vähän hurjalta kuulostaa, joten tässä vähän taustaa miksi tähän ratkaisuun päädyin:

Kävin lauantaina kokeilemassa tilaamaani hääpukua koossa 6. Puku oli kuitenkin vielä aika iso, ja suoraan sanottuna olin todella hämmentynyt asiasta. Olin henkisesti niin varautunut siihen, että se on aavistuksen verran iso yläosasta ja vyötäröltä, mutta olikin oikeasti kauttaaltaan useita senttejä liian iso. Okei, kesään nähden olen kyllä jonkin verran käynyt salilla ja katsonut tarkemmin mitä syön, joten kiinteytystä on tapahtunut. Tarkemmin sanottuna lantiosta on kaventunut jo tässä vaiheessa 6 senttiä! Niinattaren Niina ehdotti, että tilaisin yhden koon pienemmän. Mietimme tietysti sitä mahtaako koko 4 olla sitten liian pieni. Sovittiin että en ota pukua mukaani vaan mietin maanantaihin asti otanko sen säilöön pienennystä varten vai tilaanko saman mekko pienemmässä koossa.

Laitoin viestiä Ateljee Tuhkimotarinan omistajalle Heidille, jonka olen tavannut pari kertaa. Myös Heidi suunnittelee häitä ensi vuodelle ja on erittäin taidokas ompelija. Kysyin Heidiltä mielipidettä asiasta ja valmistajan mittataulukkoa tarkastellessa myös hän oli sitä mieltä, että pienemmän koon uskaltaa tilata. Kiitos vielä paljon Heidi avustasi!

Kuva (P.s Tämä ei ole minun pukuni)
Kävin vielä itse katsomassa mittataulukon ja mittailin itseäni. Minulla on vielä tavoitteena kiinteytymis-projekti keväällä, joten uskoisin myös koon 4 olevan hieman iso, mutta sihen ei jää niin paljoa pienennettävää. Näin ollen päädyin sitten siihen, että laitetaan puku vaihtoon ja jään odottelemaan pienempää kokoa. Soittelimme Niinan kanssa asiasta, ja ei voi muuta kuin kehua Niinan ammattimaista asiakaspalvelua ja joustamista asiakkaan suuntaan. Onneksi aikaa on vielä reilusti ja vaikka puku tulisi vasta 6kk tilauksesta, olisi se silti yli 3kk ennen häitä perillä. Ei tarvitse vielä säilyttää pukua kotona eikä sulhokaan pääse tirkistelemään miltä se näyttää :D

Puku on Madeline Gardnerin mallistoa ja mittataulukkoa seuratessani huomasin ilokseni, että puvut on juuri tehty minun vartalotyypilleni: lantio/alaosa on aavistuksen verran yläosaa leveämpi. Malliston kaikki koot menevät sen mukaan, vaikka tyypillisesti ihanteellisimmat "missimitat" olisivat 90-60-90 ja myös ns. tiimalasivartalossa lantio ja rinta ovat suurin piirtein samaa kokoa. Ehkä meillä suomalaisilla on sitten enemmän tätä niin kutsuttua päärynävartaloa, kuten  Bea Toivoisenkin vartalossa on huomattavissa, että yläosa on alaosaa pienempi.

Vertailuksi Madeline Gardnerin malliston koko 6 mitat olivat: 95,2- 64,8,-86,4,

Kuva

3 kommenttia:

 1. Itseasiassa hyvin harva valmistaja tekee noita "missimittaisia" pukuja. Lantio on aina kaikilla valmistajilla muutaman sentin isompi kuin rinta. Tuolle missimitalle on ihan tuhottoman vaikea löytää mitään vaatetta :D

  VastaaPoista
 2. On siis oikeastaan hyvä juttu ettei ole "missimitoissa" :D
  Varmasti naisilla onkin yleisintä on juuri se, että alavartalo on hieman raskaampi ylävartaloon verrattaessa.

  VastaaPoista
 3. Joo se on siis se normaalivartalo. Tuo missimitta on kapealanteinen. Normaalisti 60-90 mitoilla rinnanympärys alkaa 8:lla. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)