10/16/2015

Ole tärkeä itsellesi!

Viikonloppuna Helsingin messukeskuksen valtaavat kauneuden ja hyvinvoinnin ammattilaiset I love me-messuilla. Olen myös itse suuntaamassa kyseisille messuille. Sieltä löytyy kattava tarjonta kauneuteen, terveyteen, muotiin ja koruihin liittyviä pisteitä, varmasti paljon nähtävää ja koettavaa. Jotta messuista saa mahdollisimman paljon irti, kannattaa tutustua tarjontaan jo etukäteen ja valita ne eniten kiinnostavimmat pisteet, jotta ne eivät jää muun messuhälinän jalkoihin. Suosittelen myös pukeutumaan kevyesti, koska messuilla on yleensä tiivis tunnelma ja kuuma!

Messuille on varmaankin moni menossa, mutta
oletteko miettineet messujen sanomaa?

Itse pohdiskelin tätä mielessäni tällä viikolla ruokaa laittaessani. Naiset ovat tottuneet vertailemaan itseään toisiinsa. Faktahan on se, että vastaan tulee aina kauniimpi, pidempi, laihempi, kurvikkaampi, trendikkäämpi, menestyneempi ihminen jne. Myönnän sortuvani myös itse vertailuun ja voin sanoa, ettei se ainakaan fiilistä tai itsetuntoa paranna. Olen joutunut hyväksymään sen tosiasian, ettei kaikkia ihmisiä voi miellyttää, vaikka kuinka haluaisin. Pyrin kuitenkin siihen, etten ole kateellinen tai katkera ihminen. Asianhan voi kääntää niin, että kiva kun joku on jaksanut laittaa hiukset kauniisti, panostanut vaatteisiin tai hymyilee sädehtivästi ja sen voi sanoa myös toiselle ääneen.

Tunnetusti kauneus on katsojan silmissä. Toiselle se on kurvikas elämänmyöteinen näyttävä nainen, toiselle taas fitnekseen hurahtanut sporttimimmi. Media muokkaa ihmisten yleistä mielipidettä kauneudesta, mutta onneksi henkisestä, sisäisestä hyvinvoinnista on alettu puhumaan entistä enemmän ja omaan hyvinvointiin kannattaa tosiaan panostaa. Olisihan se hirveän tylsää jos me kaikki olisimme samannäköisiä toistemme kopioita!

Kuva
Pysähdy miettimään miten ihana ja tärkeä ihminen olet! Mikä tekee juuri sinut onnelliseksi? Elämässä tärkeimmät asiat eivät perustu kalorien laskemiseen ja ulkonäkökeskeiseen ajatteluun, vaan henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, terveyteen. Toki esimerkiksi häät on sellainen tapahtuma, jossa jokainen hääpari haluaa näyttää edustavalta, kauniilta ja komealta. Itse suosin myös positiivisen ajattelun voimaa, jonka koen näkyvän sekä sisältä että ulkoa. Toisten ihmisten kunnioittaminen, auttaminen, kehuminen ja kuuntelu ovat tärkeitä asioita.

Välillä elämässä tulee kovempia vastoinkäymisiä, mitkä muistuttavat oikeasti tärkeiden asioiden merkityksestä. Itseäni muistutti terveyden merkitys, kun sairastuin kesällä äkilliseen munuaistulehdukseen. Voin sanoa, että siinä vaiheessa häillä tai muilla asioilla ei ollut merkitystä, koska en jaksanut tehdä mitään ja sitä oloa ei voi edes sanoin kuvailla. Tätä (tai muutakaan) sairautta en toivo kenellekään ja suosittelenkin menemään lääkäriin ajoissa. Itse en tunnistanut oireita heti, joka pahensi tilannetta.

Sano tai tee jotakin kivaa toisille ihmisille päivittäin. Esimerkiksi kiitos on kovin pieni sana, mutta sillä on suuri merkitys. Ja mikä parasta, toisen ihmisen auttamisesta tai aidosta kehusta tulee itsellekin parempi mieli. Tämähän on ihan tieteellisestikin todistettu ;). Myös niinkin pieni asia kuin hymy on jo paljon. Itse saatan huikata vaikka kassajonossa positiivisen kommentin toisen asiakkaan ihanista kengistä tai laukusta. Kerran hämmästyin oikein kovasti, kun tulin yölennolla Nykistä Suomeen. Kävelin väsyneenä matkalaukun kanssa aurinkolasit silmillä Sokoksen kulmalla ja mietin itsekseni miksi ihmeessä en ottanut tätä päivää töistä vapaaksi. Eräs nainen juoksi perääni. Luulin, että olin pudottanut jotakin. Mutta hän sanoikin, että "oli pakko tulla kehumaan sun ihanan värisiä hiuksia". Tällaiset pienet jutut jää mieleen ja piristävät päivää :).

Kuva
Arvosta, kunnioita itseäsi ja toisia. Rakasta. Ole itsellesi armollinen. Ole nöyrä ja kiitollinen. Tee asioita, joista tulet onnelliseksi ja tavoittele unelmiasi. Muista nauttia tästä päivästä, koska huomisesta ei voi koskaan tietää. Älä pidä itsestäänselvyytenä asioita tai ihmissuhteita. Hemmottele itseäsi. Olipa se sitten kasvohoito, shoppailu, liikunta, pala suklaata tai vaikka kynsien lakkaaminen. Ole ihana ihminen itsellesi ja muille <3


Tällainen pieni "paasaus" postaus, mutta toivon että teille tulee mahdollisella messuvierailulla ja ehkä tämän postauksen luettua hyvä ja tärkeä fiilis :).

 Kiitos!
Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)