10/18/2015

Häämuotia vuodelle 2016

Hääpukumuotia on mielenkiintoista seurata, vaikka ainakin itse valitsin puvun oman tyylini ja vartalolleni sopivan, en niinkään muodin mukaan. Tietysti hääpukuliikkeiden tarjontaan vaikuttaa se, mikä tällä hetkellä on in. Tässä postauksessa kerron omat huomioni hääpukutrendeistä tarkastellessani eri suunnittelijoiden tarjontaa vuodelle 2016.

Suomessa suurin trendi on tällä hetkellä pitsi. Maailmalla pitsiähky alkaa jo hieman näkyä. Vaikka pitsiä on edelleen paljon tarjolla, on sen muoto hieman muuttumassa. Mekon ei välttämättä tarvitse olla kokopitsinen ja pitsiä näkyy esimerkiksi vain kevyesti puvussa ja enemmän hihoissa. Myös ns. verkkoimainen kangas näkyy puvuissa pitsin sijaan.

Morsiusmuodissa on nyt monipuolinen tarjonta, jokaiselle jotakin. Erityisesti puvuissa näkyy tylli, keveys ja kerroksellisuus, paljastavuus ja syväänuurretut v-malliset kaula-aukot, hihat: lyhyet ja pitkät, koristeelliset puvut ja kankaat, kapeat iltapukumalliset hääpuvut ja veistokselliset satiiniunelmat. Lyhyissä mekoissa suositaan 50-luvun kellohelmaa. Asusteissa muotia on pitkä huntu.

Kuva

Tässä otteita hääpukumuodista vuodelle 2016

1. Kevyempi, kerrostettu A-linja

A-linjaiset mallit ovat edelleenkin vahvasti in ja uskoisin, että yleisestikin A-linjaiset puvut ovat kaikista suosituimpia. Tällaiset puvun sopivatkin lähes jokaiselle vartalolle. Malli peittää kivasti ehkä ne yleisimmät "ongelmakohdat" (vatsa, lantio), mutta tuo siromman yläosan esille. Muodissä näkyy nyt etenkin ns.3d-efekti ja erilaiset puvun pinnalla olevat kukat. A-linjaiset puvut painavat usein melko paljon. Onkin kiva huomata, että kevään trendeissä näkyy ihana alaosan keveys ja näin puvussa onkin huomattavasti helpompi liikkua. Yläosa on taas tyköistuva ja sweetheart mallinen.


2. Värit 

Kaikille morsiamille ei valkoinen väri ole se paras vaihtoehto. On hyvä, että jo muutama vuosi sitten trendiksi tulleet pastellisävyt jatkavat edelleen muodissa. Etenkin kevyt "blush" on todella suosittu ja sopii varmasti hyvin myös suomalaista ihoa vasten. Myös kulta ja hopea ovat uusia, ihani tulokkaita.

Näisrä koristeellisita ja runsaista kuvien puvuista tulee hieman mieleen nukkeimaisuus. Etenkin tuo kultainen on todella kaunis ja olisihan tuota vaaleanpunaistakin mahtavaa päästä kokeilemaan.


3. Laadukas satiini/silkki

Myös materiaaleihin on alettu kiinnittää enemmän huomioita, sillä laadukkaasta kankaasta valmistetusta puvusta maksaa mieluusti hieman enemmän. En koe, että veistoksellinen satiini on aivan minua varten, mutta se on kuitenkin ihanan ylellinen ja tyylikkäänn yksinkertainen ns. puhdas. Kuten näissä mallikuvissa huomaatte, myös kaula aukko on syväänuurrettu. Vastaavanlaiset kaula-aukot sopivat mielestäni paremmin hoikalle pienirintaiselle morsiamelle, jotta kokonaisuus ei ole halvan näköinen.


 4. A-linjainen vai merenneito?

Monilla morsiamilla saattaa olla vaikeuksia valita millaisen puvun valitsee. Näissä puvuissa on se hauska idea, että ne ovat alta kapeampia puolimerenneitomalleja ja päällimmäinen kangas tuo taas pukuun A-linjaisen muodon.  Jos ajattelevat merenneitomallin olevan liian tyköistuva/tuovan lantion epäedullisesti esille, kannattaa tällaista mallia ainakin kokeilla. 5. Sulat 

Vasemmalla vintage tyylinen yksinkertainen hääpuku, jossa idena on ns.elävä, leikkisä kangas. Miettikää miten upealta morsian näyttää tanssiessaan!

Oikealla taas oikea talvimorsiamen unelma! Jonkun mielestä tämä voi olla liikaa, mutta rohkea morsian valitsee juurikin muhkean mekon, joka hehkuu talvipakkasten taikaa.


6. Kapeat iltapukumaiset mekot

Monet haluavat, että hääpuvussa on myös mukava olla ja liikkua. Mekon ei myöskään tarvitse olla se perinteinen runsas morsiuspuku vaan iltapukumaiset kevyet ja kapeat linjat ovat nyt trendikkäitä ja boheemeja. Tällainen puku sopii hyvin myös toisen kierroksen morsiamille.Puvuissa nähdään komeaa kultaa ja säihkyvää hopeaa. Vaikutteita hääpukumuotiin tulee esimerkiksi Oscar-gaalasta, jossa nähdään toinen toistaan kauniimpia pukuja. Vaikka nämä ovatkin äärimmäisen kauniita, näistä ei mielestäni tule ensimmäisenä mieleen morsian. Molemmat mekot olisivat täydelliset iltapukugaalaan tai esimerkiksi häävalojen uusimiseen.


Tyylikkäät ja erikoisesti leikatut puvut satiinipuvut näkyvät myös kapeina versioina A-linjaisten rinnalla. Satiini on trendikästä myös housupuvuissa.


Upeat pitkät hihat sopivat mielestäni parhaiten hoikalle, pitkälle morsiamelle. Nämä ovat elegantin ja modernin morsiamen valinta.


7. Merenneidot

Merenneitomallit ovat tulleet jäädäkseen. Malli tuo kauniisti naiselliset muodot esille. Muodissa on nyt  runsas, kerrostettu helma samaan tapaan A-linjaisten mallien kanssa. Etenkin tuo oikeanpuolimmainen on omaan silmään ihana.
Kuvat täältä ja täältä


Löytyikö teidän suosikkianne tai nähdäänkö teidän hääpuvuissa vuoden 2016 trendisuuntauksia?

2 kommenttia:

 1. Mä olen samaa mieltä siitä, että puvun pitää näyttää kantajaltaa ja sopia hänen kroppaansa. On kyseessä sitten kuummiman trendin mukainen pitsipuku tai jokin massasta poikkeava. Tämän hetken hääpukumuoti on todella kaunista, mutta keveät/hennot pitsipuvut tai runsaat a-linjaiset tyllipuvut eivät sovi omalle vahvalle vartalolleni. Tuntuu, että näytän niissä joko jättiläiseltä tai sitten ne katkaisevat kroppani kääpiömäiseksi. :D Haluan omaan pukeutumiseeni klassista ja eleganttia, kaupunkihäihin sopivaa. Oma valintani on siis White Onen Tigris, joka on ollut mallistossa mukana varmaankin viimeiset 5 vuotta, ja se nähdään myös vuoden -16 kokoelmassa. Todellinen klassikko ja bestseller siis maailmalla kyseessä. Kyseessä on siis elegantti, veistoksellinen satiinipuku, johon rakastun päivä päivältä enemmän. <3 Merenneitomallit ovat siis oma henkilökohtainen suosikkini. Etenkin tuo viimeinen kuva vasemmalla alhaalla on mieleeni! Tyylikästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kanssa sama fiilis, kun kokeilin runsasta A-linjaista pukua. Ei jotenkin ollut yhtään mun näköinen ja merenneitomalliset puvut sopivat taas paljon paremmin minulle. A-linjaisen mallin etuna on tietysti se, että siinä on helpompi liikkua, mutta onneksi vanne tuo helpotusta myös merenneitomallisiin pukuihin.

   Tuo White Onen Tigris on kyllä nappivalinta! Sopii hyvin tyylikkäisiin ja moderneihin kaupunkihäihin ja on ihanan klassinen.

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)