10/09/2015

Hääasusteista

Morsian, muista alusvaatteiden tärkeys!

Kerroin aiemmin, että tulen tekemään haastattelun liittyen alusasuihin. Haastattelin Forever Yours- häätapahtumassa Just For You-liikkeen yrittäjä Tiina Tainiota. Liike on perustettu Vantaalle 90-luvun alussa, joten Tiinalla on kymmenien vuosien kokemus alusasuista ja asusteista.

Kuten vanha sanonta kertoo, pukeutuminen lähtee alusvaatteista. Edelleenkin noin kolme viidestä naisesta käyttää vääränkokoisia rintaliivejä, joten meillä naisilla on vielä paljon opeteltavaa liivien ostoon liittyen. Tiina vertasi liivien ostoa kenkien ostoon, joka on tunnetusti hankalaa. Täysin sopivat, hyvältä tuntuvat, istuvat kengät on vaikeaa löytää. Tätä vertauskuvaa on helppo käyttää myös miehille. Alusasuihin erikoistuneet liikkeet ovat alansa experttejä, jotka auttavat löytämään sopivat liivit niin arkeen kuin juhlaan. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää erikoisliikkeiden asiantuntevaa palvelua.

Tiina suosittelee panostamaan morsiuspuvun ohella ehdottomasti myös alusasuihin. Alusasujen istuvuus suurena päivänä on erittäin tärkeää, koska pahimmassa tapauksessa huonot alusasut saavat morsiamen tuntemaan olonsa epämukavaksi ja myös näyttämään siltä. Hyvät rintaliivit istuvat ja tukevat, eivät paina tai kiristä. Niiden ei tarvitse kuitenkaan olla rumat tai tylsät! Kannattaakin panostaa hyviin laadukkaisiin alusasuihin, jotka kestävät jopa useamman vuoden kauemmin, varmasti myös sulho pysyy tyytyväisenä ;).

Istuvuuden lisäksi myös materiaalilla on suuri merkitys. Huonolaatuiset materiaalit, kuten halpa pitsi saattaa kutittaa ja painaa ihoa. Tiesitkö, että alusasut saattavat sisältää myös myrkkyä?! Just For You liikeen kaikki tuotteet kuuluvat Ökö-tex-standarniin, joka tarkoittaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Täältä pääset tutustumaan Just for you-liikkeen monipuoliseen valikoimaan.

Terveysvaikutukset

Oikeankokoiset rintaliivit saattavat ehkäistä niska- ja selkävaivojen syntymistä tukemalla rintoja, jolloin selkä ei rasitu niin paljoa. Vääränlaisten rintaliivien käyttö saattaa johtaa rintojen sidekudoksen venymiseen, sekä pienimuotoisiin tiehyetukoksiin, johtaen rintojen herkistymiseen. Lähde


Kuvat Just For You:n nettisivuilta
Näkyttävyyttä koruilla

Messuilla tapasin koruliike Mazun omistajan Katariina Rislan. Mazu on vuonna 2007 perustettu klassisen tyylikkäisiin koruihin erikoistunut liike valmistaa kauniita ja kohtuuhintaisia asusteita kaiken ikäisille naisille. Päätuotteena ovat uniikit, käsintehdyt korut arkeen ja juhlaan. Korut valmistetaan käsityönä luonnonmateriaaleista. Kattavasta valikoimasta löytyy varmast suosikit niin morsiamelle, kaasolle kuin anopillekin!

Kuvissa uusin mallisto kauniista, ajattomista ja tyylikkäistä helmikoruista. Klassisen kaunista, mutta kuitenkin ihanan näyttävää!Sulhon asusteet

Asusteissa puhuttaessa ei tule unohtaa sulhoa. Myös sulhasella on lupa panostaa hääpäivänä niin pieniin kuin suuriin asusteisiin. Pienet yksityiskohdat jäävät helposti mieleen, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota asukokonaisuutta valittaessa.

Jean Sibeliuksen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150v. Arvostettua säveltäjää kunnioittaen Mika Tarkkanen on valmistannut kokoelman, joka kantaa Jean Sibelius nimeä. Kuvissa kokoelmasta poimitut näyttävät, yksinkertaisen tyylikkäät kalvosinnapit ja solmiokoriste. Kannattaa myös tsekata Tarkkasen upea sormusvalikoima. Lisää Tarkkasen koruista löydät täältä.

Blogiyhteystyö Forever Yours- tapahtuman esillelaittajien kanssa

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen teksti alusasuista ja asusteista! Myös korut näyttivät upeilta ja saivat minut tutustumaan kyseiseen koruliikkeeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos😊. Nuo Mazub korut on tosiaankin uniikkeja ja tosi kauniita!

      Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)