9/07/2015

Hääpäivän sää?

Hääpäiväämme vietetään elokuun alkupuolella. Elokuu on yksi suosikki kuukausistani, koska kesää on vielä jäljellä, sää on lämmin, mutta kuitenkin raikas. Ajoitan yleensä lomani aina heinäkuun puolivälistä/lopusta elokuun puoliväliin. Se on mielestäni paras aika lomailulle juurikin sään kannalta. Loppukuusta tuleva syksy näkyy jo pikkuhiljaa ja fiilis on välillä jopa haikeakin. Kesä alkaa olla ohi. Vaikka lempivuodenaikani on ehdottomasti kesä, pidän myös syksyn pimenevistä, romanttisista illoista kynttilänvalossa. Hääpäivämme valikoitui elokuulle, koska halusimme mennä kesällä naimisiin ja syys-lokakuussa sateen mahdollisuus sekä viileä ilma on todennäköisempää.

Tilastollista faktaa:
"Keskimäärin lämpötila on elokuun alussa vielä hyvin lämmintä, helteitä esiintyy yleisesti. Esimerkiksi Etelä-Suomessa elokuun ensimmäisellä puoliskolla tyypillinen päivälämpötila vaihtelee 19 ja 25 asteen välillä, kuun lopulla 16 ja 23 asteen välillä. Elokuun alkupuolella etenkin öiden lämpötilat voivat olla korkeita. Elokuun alussa sademäärät ovat koko Suomessa huipussaan, mutta myöhemmin syksyllä syys-lokakuussa päästään yleisesti lähes samaan. Myöhemmin syksyllä sateet tosin ovat pitkäkestoisempia kuin elokuussa, ja taivas jatkuvasti pilvien peitossa. Elokuun alkupuolella runsaimmat sateet ovat tavallisimmin konvektiivisia kuurosateita, samaan tapaan kuin heinäkuullakin, mutta jo kuun lopulla enimmäkseen pitkäkestoisia matalapaineiden tuomia sateita." Täältä lisää elokuun säästä.

Sadetta?
Kuten yllä olevassa tekstissä mainitaankin, sateet ovat onneksi yleensä pienempiä kuurosateita elokuun alussa. Minua ei haittaisi, vaikka hääpäivänämme sataisi. Toivoisin kuitenkin, ettei sade kestäisi koko päivää ja aurinkoakin nähtäisiin. Hääpaikkamme merimaisena on upeimmillaan silloin, kun auringonsäteet loistavat merenpinnalta säihkyvän kauniisti.

Pitihän sitä kuitenkin varautua mahdollisen sateen varallle. Kun näin tämän kuvan kirjoittaessani "inspiraatiokuvia hääkuvausta varten", olin aivan myyty. Teksti löytyy täältä. Halusin ehdottomasti samanlaisen sateenvarjon! Tosin en ole aivan varma onko kuvassa tummansinivalkoinen vai mustavalkoinen sateenvarjo, meille halusin tummansinivalkoisen. Sellaista en löytänyt mistään, joten päädyin tilaamaan sen jenkeistä. Hintaa taisi tulla reilu parikymppiä ja sateenvarjo tuotiin suoraan työpaikalleni. Loistavaa palvelua siis! Sellainen perinteinen pitsisateenvarjokin olisi kaunis, mutta ehkä hieman liian tyttömäinen mun makuuni ja en tiedä onko se oikeasti sateella kovin käytännöllinen.

Kuva
Kuva
Nämä on vaan jotenkin aivan superihania ja romanttisia kuvia, tykkään <3
Kuva
Vaikka hääpäivänä ei sataisi haluaisin silti ottaa muutaman kuvan sateenvarjon kera. Ihana olisi esimerkiksi muuten mustavalkoinen kuva, jossa sateenvarjon värit kuitenkin näkyisivät.


Hellettä?
Hääpäivänämme on suuri mahdollisuus helteelle. Olisi kiva, että sää on aurinkoinen, mutta tuskaisen kuuma sää ei ole houkutteleva ajatus. Toiveena olisi sellainen sopiva 20 astetta. Hääpaikassamme hyvää on se, että ulos pääsee helposti jaloittelemaan/virkistymään ja luulen että meri viilentää hieman ilmaa.

Jos kuitenkin kuumuus yllättää, auttaa siihen edes vähän "tuuletus". Joten ratkaisu tähän on tietysti viuhka. Viuhkalle tulee varmasti muutenkin käyttöä, koska puheiden aikana pelkään herkistyväni liikaa.
Halusin, että viuhka on väriltään joko valkoinen, vaaleanpunainen tai tummansininen. Viuhkan tulisi olla mieluiten yksivärinen ja siinä saisi olla pitsiä, ripauksella hopeaa. Löysin sitten eräänä sateisena kesäpäivänä ebaystä tällaisen ihanan viuhkan. Hain viuhkaa hakusanojen perusteella white,silver, blush, lace, spanish fan tms. Viuhkalle tulee käyttöä jos hääpäivä sattuu olemaan kuuma tai muutenkin puheiden aikana jos meinaa liikaa herkistyä . Tämä sopii täydellisesti hääpuvun kanssa <3. Muistaakseni hintaa tälle viuhkalle tuli postikuluineen jenkeistä asti noin 5e, enkä voisi olla tyytyväisempi!


Kuva
Tuulta?
Toivon, ettei hääpäivä olisi kovin tuulinen. Suunnitelmissa on näillä näkymin laittaa hiukset ehkä kokonaan tai puoliksi auki, joten käytönnössä ulkokuvissa se olisi haastavaa. Myös huntu menisi tuulen mukana miten sattuu jne.Hääpäivän säätähän ei voi itse valita. Peukut kuitenkin pystyyn, että sää näyttää tältä:

1. Aurinko paistaa tai vaihtoehtoisesti puolipilvistä (ei liian kuuma)
2. Ei tuulta tai lempeä kevyt tuuli
3. Ei sadetta tai pieni kuurosade (ei juuri silloin kun astumme kirkosta ulos)


Oletteko te katsoneet miltä hääpäivänänne näyttää tilastojen mukaan? Oletteko varautuneet sääilmiöihin jotenkin?

2 kommenttia:

 1. Olen katsonut tilastoja ja kyttäsin säätä sinä päivänä, jolloin häihimme oli tasan vuosi aikaa (satoi vettä +16 astetta). Toivesää olisi +20 ja aurinkoista, mutta onneksi juhlat eivät ole todella säästä kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin -1v hääpäivänä sää oli osittain pilvinen ja taisi vähän sataakin, tosin iltapäivästä oli jo parempi ilma. Ja sen saman viikon lauantai päivän sää oli tosi hyvä.

   Onneksi ei tosiaan ole säästä kiinni, mutta ainakin toiveet esitetty <3

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)