8/05/2015

Turusta ja mekkosovituksista

Tunnelmia Turusta. Sää suosi meitä, aurinko paistoi ja välillä jopa lämmitti :)

Nälkävaroitus: Postauksessa muutama kuva ihanista ruokaherkuista :D Turun ruokailut eivät olleet ihan siitä terveellisimmästä päästä tällä kertaa. Onneksi lomalla saa syödä hyvällä omatunnolla.


Hotellimme viihtyisä terassi ja osuva teksti "Luck is an attitude"


Kävimme iltapäivällä Pub Niskassa syömässä todella maukkaat pitsat. Niskan pitsavaihtoehdoissa kaikilla pitsoilla on pieni kuvaus/tarina. Minä valitsin ruoaksi "Jackin": Niskan pojan nimi oli Jack. Kana, pekoni, tomaatti, punasipuli, aioli & rucola  ja Mika "Cecilian": Niskan toisen vaimon nimi oli Cecilia. Ilmakuivattu kinkku, vuohenjuusto, punasipuli, balsamico & rucola. Pitsojen pohja oli ihanan rapea ja täytettä juuri sopivasti. Paikka on erittäin suosittu, joten jos tänne kovasti haluaa, suosittelen pöytävarauksen tekoa.Turussa oli ihana kaffifillari...


...ja kreppivaunu :)


Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, emme olleet tehneet illaksi pöytävarausta. Kävelimme koko päivän Turun keskustassa ja samalla tietysti mietimme mahdollisia illallispaikkoja. Huomiomme kiinnittyi Ravintola Torren ruokalistaan ja päätimme että tulemme illemmalla katsomaan jospa siellä olisi tilaa. Ravintola oli melko iso, mutta myös aika täynnä. Emme onneksi joutuneet odottelemaan ja saimme kivan & rauhaisan sohvapöydän. Palvelu ravintolassa oli erinomainen ja pelasi hyvin. Ruokailuun kuului lisäksi tapaspöytä, joka oli kiva yllätys. Ruoka oli todella hyvää ja hinta-laatusuhde oli kohdillaan. Tänne täytyy kyllä tulla uudelleen!


Loppuiltaa vietimme hotellimme terassilla, jossa oli ihana istuskella ja katsella pimenevää kesäyötä. Myös Aurajoen valot toivat oman ripauksen romantiikkaa iltaan.
Kävin Turussa sovittamassa hääpukuja kahdessa liikkeessä. Ensimmäisenä oli Fiancee, jossa oli todella ystävällinen ja asiantunteva palvelus. Olin katsonut valmiiksi, mitä mekkomalleja (Mori Lee) haluaisin sovittaa, mutta liikkeessä oli enää muutama kappale jäljellä kyseiseltä merkiltä. Olisi muuten paljon helpompi miettiä valmiiksi mitä mekkoja sovittaa, kun näkisi liikkeen kotisivuilta mitkä mallit kaupasta löytyvät. Myyjä ymmärsi millaista mekkoa haen ja yhteisymmärrys syntyi heti. Valitettavasti haluamani tyylistä ja mallisia mekkoja ei löytynyt, lähinnä tyyliäni on tämä kuvassa oleva malli. Vaikka kovin kaunis puku onkin, koristekirjailua oli kuitenkin ehkä hieman liikaa. Luonnonvalossa kirjailut tulivat vielä enemmän näkyville kuin kuvassa. P.s mekko oli liian iso, myyjä kiristää sitä takanani...


Seuraavana päivänä sovitin pukuja Morsiussalongissa, joka on itse asiassa juuri muuttamassa Fiancee liikkeen viereen. Jos Turun suunnilla käytte, niin kannattaa buukata samalle päivälle vierailu molempiin myymälöihin. Myös täällä palvelu oli erittäin ystävällistä. Liikkeestä löytyy muun muassa David Tuteran pukuja, jotka ovat mielestäni todella kauniita. Eräältä espanjalaiselta merkiltä löytyi todella kaunis, herkkä pitsipuku, joka tuntui olevan se oikea. Puvussa olisi kuitenkin ollut todella paljon muokattavaa ja malliltaan se oli enemmän puoli merenneito kuin kokonaan merenneito. Sovituspuku oli kokoa 10 (40), eli jälleen kerran hieman vaikea sanoa miltä se olisi näyttänyt kaikkien korjausten jälkeen. Lisäksi olisi joutunut nähdä sen vaivan, että olisi käynyt useamman kerran Turussa sovittelemassa pukua. Laitoin puvun kuitenkin varaukseen.

Eräs aiemmin sovittama hääpuku oli jäänyt vaivaamaan mieltäni, ja kaikkia sovittamiani pukuja olen kyseiseen mekkoon verrannut. Nukuin yön todella huonosti ja heti aamulla päätin perua Turun mekon varauksen. Soitin Helsingin hääpukuliikkeeseen, jossa minua "vainoava" puku sijaitsee. Päätin käydä kokeilemassa sitä vielä kerran, jotta tietäisin onko se se oikea vai miksi en saa sitä mielestäni. Ja kyllä kannatti, nimittäin puku oli yhtä täydellinen kuin muistinkin <3 Niinattaresta jäi ensimmäisen sovitus kerran jälkeen hieman huono kuva, koska liikkeessä oli niin paljon ihmisiä, kiire eikä myyjä oikein tiennyt mitä haen. Tällä kertaa palvelu oli todella ystävällistä ja liikkeen omistaja Niina itse soitti minulle vielä aamusoittoni jälkeen (ei ollut silloin vielä paikalla). Sain mennä sovittamaan mekkoa ennen liikkeen varsinaista aukioloa, jolloin pystyin rauhassa kokeilla ja katsoa miltä puku näyttikään. Minusta otettiin mitat siltä varalta, että mekkoon päädyn, koska halusin vielä varmuudeksi mietin yön yli asiaa. Toki olin jo samana päivänä varma, mutta odotin varmuudeksi seuraavaan päivään, soitin liikkeeseen ja mekko laitettiin tilaukseen. Mekkosovitus tarina sai onnellisen päätöksen ja minulla on mielettömän kaunis, täydellinen hääpuku. Tilattu hääpuku saapuu Suomeen todennäköisesti ensi vuoden puolella tammi-helmikuun aikana.

Muidenkin kesäfiiliksiä eri puolelta Suomea olisi kiva lukea ja tietysti mekkosovituksistanne :)

2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinenreissu teillä oli! Ja mahtavaa, että löysit puvun, se on varmasti ihana! Nyt ei auta kuin odotella :)

    VastaaPoista
  2. Oli tosiaan hauska reissu :)
    Joo, vierähti kyllä iso kivi sydämeltä, nyt vaan odotellaan ensi vuotta!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)