7/02/2015

Morsiamen näköiset polttarit

Polttarien järjestäminen on itsellä ollut ajankohtainen asia, sillä olemme juuri järjestäneet sellaiset siskolleni. Siskoni menee elokuussa naimisiin ja minä sekä toinen siskomme toimimme kaason tehtävässä.

Polttareiden järjestämisessä on jonkin verran hommaa ja siksi suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Mielestäni 5-6kk ennen hääpäivää ei ole yhtään liian aikasin. On kohteliasta, että kaaso(t) kysyvät morsiamelta toiveita osallistuvista henkilöistä ja pyytävät morsiamelta heidän yhteystietonsa. Yleensä polttareihin osallistuvat morsiamen lähimmät ystävät ja sukulaiset, tämä riippuu toki morsiamesta. Jos moni on esimerkiksi sosiaalisessa mediassa (Facebook tms.), niin järjestelyt voi aloittaa sieltä. Toki voi myös miettiä mahdollisen polttaripalaverin järjestämistä, jossa kaikki näkevät toisensa ja tutustuvat jo ennen polttaripäivää.

Tärkeintä on yrittää saada sovittua päivä, joka sopii mahdollisimman monelle. Esimerkiksi kesällä monet ovat jo ehtineet varata viikonlopuille ohjelmaa, joten on helpompi lyödä päivä lukkoon jo alku keväällä. Kaikesta muusta voi sopia myöhemmin, kun päivä on yhteisesti sovittu.

Ennen kuin varsinaista ohjelmaa aletaan yhteisesti sopimaan, on hyvä lyödä lukkoon nämä asiat.

Mitä tulee ottaa huomioon/sopia polttareita järjestäessä?

- Kuka/ketkä ovat vastuuhenkilöitä
- Päivämäärä, jolloin mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan (ei liian lähellä hääpäivää)
- Yhteinen budjetti ja vierasmäärä
- Kuka on vastuussa budjetista
- Missä polttarit järjestetään
- Ruokailu/juomat päivän aikana
- Mahdolliset varaukset
- Montako päivää polttarit kestävät?
- Mahdolliset yöpymisjärjestelyt
- Aikataulu
- Järjestää morsiamen näköinen ja tyylinen päivä


Siskoni polttarit järjestettiin 4.7.2015 -> Tässä muutama kuva ja kertomus päivän kulusta.

Polttarisälää
Ihana ja semi tyylikäs kruunu :)
Päivän sankari haettiin kotoa ja polttaripäivä alkoi polttarivalan vannomisella. Tämän jälkeen hän sai  Bride tobe-(missi)nauhan ja kruunun.

Sitten skoolattiin roseskumpalla :)

Syötiin brunssi, jonka kanssa tarjolla oli myös valkoviiniäBrunssin yhteydessä siskoni sai lahjaksi "punastuspakkauksen". Pakkaus sisältää kortsuja, liukuvoidetta ovulaatio- ja raskaustestin.Brunssin jälkeen lähdettiin Kamppiin hohtokeilaamaan


Ja Espalle keräämään vinkkejä avioliittoja varten. Vinkkiä vastaan sai valita kuvan kimpusta joko persikanvärisen tai valkoisen kukanTämän jälkeen tulevalla morsiammella oli vielä kuvaustehtävä esim. "Ota kuva punahousuisen miehen kanssa"
Kaasokn ehti välissä poseerata :)
 Tämän jälkeen lähdettiin valmistautumaan ja meikkaamaan erään polttariseurueen jäsenen kotiin. Sinne oli varattu 3 pulloa skumppaa ja patonkia & mansikoita
Vaatteiden vaihdon jälkeen hurautimme taksilla Ravintola Teatteriin, josta olimme varanneet pöydän. Lähes jokainen seurueestamme päätti syödä härkä/lohibrugerin, ja varsin hyviä ne olivatkin. Myös palvelu oli erinomaista (meidän tarjoilija oli todella söpö nuori mies)
Oli hyvä syödä kunnolla, koska ilta jatkui Ahjo Clubille, josta olimme varanneet oman loossin. Tarjolla oli pullo vodkaa blandisten kera. Ahjossa oli sattumalta miespolttariporukka Porista, jolla oli sama hääpäivä kuin siskollamme! Myös heillä oli oma pöytä. Päätimme kuitenkin yhdistää polttariseurueet ja oli kyllä tosi hauska ilta :)


Siskolleni järjestämämme polttarit oli todella paljon sen tyyliset, jotka toivoisin itsellenikin järjettävän. Kaikki sujui hyvin ja suunniteltu aikataulu & budjetti piti. Päivä oli rento ja hauska. Ohjelmaa oli mielestäni juuri sopivasti ja sekä juomaa että ruokaa oli tarpeeksi :)Millaisia toiveita teillä on tulevia polttareitanne varten?

6 kommenttia:

 1. Tein myös juuri tästä samasta aiheesta postauksen! :D
  Mutta teillä on ollut tosi kivan kuuloiset ja näköiset polttarit :) Ja ruuat on ihan superihanan näköisiä!
  Itselleni en haluaisi tuollaista vinkkien kyselemistä tai vastaavaa, mutta ihan vain siksi koska oon sellaisissa asioissa aika epäsosiaalinen -toisenlaiselle morsiamelle se olisi varmaan tosi hauskaa, tai jos olisi vieraan roolissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiitos myös brunssi menu vinkeistä häät 2016 ryhmässä :). Toki olisi ollut kiva tehdä/ostaa enemmänkin ruokaa, jos budjetti olisi riittänyt. Mutta kaikilta lähti kyllä nälkä :D

   Kävin lukemassa millaiset olisi sinun unelmien polttarit :).
   Ymmärrän, ettei ole ujommalle morsiammelle vinkkien kerääminen ole niin mieluinen tehtävä, koska ei varmastikaan halua tuntea itseänsä vaivaantuneeksi polttaripäivänä :)

   Poista
 2. Aivan ihanan kuuloiset polttarit olitte siskollesi järjestäneet! <3

  Voitit muuten blogini arvonnassa Karkkikauppa Sweetheartin maistelumenun. Annoin sähköpostiosoitteesi eteenpäin Sweetheartin omistajalle Mariannelle, hän on varmasti sinuun yhteydessä pian (ellei ole jo ollutkin). :)

  VastaaPoista
 3. Voi hitsi, mun kone sekoilee. En tiedä tuliko äskeinen viestini, joten laitan varmuuden vuoksi uudelleen. :D Eli siis sain Sweetheartin Mariannelta juuri viestin, että hänen sulle lähettämät sähköpostit on palautuneet lähettämättöminä. Hän vain halusi kertoa, että palkinnon voi hakea kaupalta koska vain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, Kiitos viestistäsi ja kiva kuulla tuosta maistelumenun voitosta. Vaikka en itse ole niin karkin perään, niin suklaa kyllä maistuu ja heillä varmasti ihana valikoima kaikkia ihania makuja :). Myös sulho oli kovin iloinen asiasta. Oon ollu tosi pahasti kipee (ja vieläkin), etten oo jaksanu avata konetta ja sähköposti oli täynnä eikä viestit oo tullu perille. Tarkoittaako se maistelumenu, että syödään siellä vai otetaan mukaan?

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)