7/23/2015

Ihania kukkia

Morsiamen kimppu

Rakastan kukkia, mutta olen todella huono hoitamaan niitä. Kastelen niitä varmaan liian paljon/vähän, eivät saa tarpeeksi valoa/ kuivuvat auringossa jne. Vaikka kuinka yrittäisin lukea "hoito-ohjeet" niin aina ne vaan jostain syystä kuolevat. Ennätykseni Orkidean elossa pitämiseen on varmaankin ollut noin 3 kuukautta :D. Tästä syystä johtuen en lähde itse kasvattamaan hääkukkia (ja aiheuttamaan itselleni häästressiä ainakaan tästä asiasta), vaan luotan ammattilaiseen. En  myöskään ole tekokukkien suuri ystävä, joten siksi kestokimppu on poissuljettu vaihtoehto. Onneksi pk-seudulla paljon floristeja, vaikka en ole vielä vaihtoehtoja sen kummemmin katsellutkaan. Viimeistään alkukeväällä pitäisi tosiaan löytää ja varata floristi. Minulla on melko selkeä visio siitä, miltä hääkimppu ja vieheet tulevat näyttämään. Tosin värejä ja kukkalajeja pitää vielä pohtia. Kukkalajike tarjontaan vaikuttaa myös sesonki ja saatavuus. Kuten jo aiemmasta postauksesta olette saattaneet lukea, erillistä heittokimppua ei minulle tule. Morsiuskimppua en halua säilyttää, joten miksi turhaan jättäisin sen heittämättä.

Millaisen kimpun sitten haluaisin? Kimpun, jossa päävärinä olisi hennon vaaleanpunainen ja ehkä ripaus valkoista. Värit pitäisi sulautua yhteen niin, ettei kimpussa ole selkeästi kirkkaan valkoisia kukkia ja erikseen vaaleanpunaisia. Muutama vuosi sitten olin varma, että haluan pisaramallisen roikkuvan kimpun, mutta nyt mielipiteeni on muuttunut. Muodoltaan kimpun tulisi olla melko iso ja pyöreä, muttei liian tiukkaan sidottu. En myöskään haluaisi kimpun sitomiseen kuin pienen nauhan näkyviin, esim. alla olevan kuvan tyylisessä kimpussa tuo valkoinen kangas ei mielestäni ole kovin kaunis. Muutoin kimppu on kyllä ihana, vaikka siinä voisi olla hieman enemmän väriä.

Kuva
Värinä tämä hennon vaaleanpunainen on lähinnä sitä, mitä haluaisin. Tällainen kimppu jää kuitenkin hieman tylsäksi, koska siinä on käytetty vain yhtä kukkalajiketta ja mitään tehosteväriä ei ole.

Kuva
Minua viehättää myös tällainen kimppu, jossa on selkeästi vihreää näkyvillä. Kimppu on ihanan iso ja näytttävä. Vihreä tuo kimppuun raikkautta ja luonnollisuutta. Kimpussa voisi olla näkyvillä vähän vihreää, mutta aivan vastaavanlainen ei täysin sopisi teemaamme.

Kuva
Tämä alkaa jo olla lähellä sitä, mitä haen. Pieni ripaus vihreää ja ihanat värit! Oikeastaan aika täydellinen <3
Kukkien ei välttämättä tarvitse olla pioneja vaan muutkin käy, tosin pioneista tykkään kyllä todella paljon.  Kyseessä on kukkakauppa Broncon sivuilta napattu kuva. Harmi vaan, että liike sijaitsee Turussa. 

 Kuva
Ajattelin, että kimppuun voisi lisätä koristeeksi muutaman timanttineulan. Sopisivat varmasti todella kauniisti yhteen kokonaisuuden kanssa <3

Kuva

Sulhaselle

Miehen viehen väri riippuu muista asusteista. Jos esim. kraka/rusetti on vaaleanpunainen, olisi viehe todennäköisesti valkoinen. Jos taas päädytään esim. tummansiniseen, niin viehe voisi olla vaaleanpunainen. Vieheessä käytetty kukka tulee todennäköisesti olemaan neilikka tai jokin samantyylinen siro kukka ja siinä saisi olla jotakin muuta, kuin pelkkä kukka. Esim. kuvan mukainen vihreä lehtikoriste. Vieheet tulevat myös molempien isille ja bestmaneille.

Kuva

Kunhan se tärkein asia kukkiin liittyen on päätetty (morsiuskimppu) niin sitten pitäisi miettiä juhlapaikan kukat ja mallit, teenkö itse vai tilataanko nekin. Kaasoille olen jo päättänyt tehdä kimput itse. No hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Oman stressiasteikon kannalta parempi, jos näitäkin alkaa pikkuhiljaa miettimään ja tekee yhdessä sulhon kanssa päätöksen asian suhteen, niin on taas yksi asia hoidettu :).

Millaisia kukkia teille tulee?
Olisiko teillä suositella hyvää floristia pk-seudulta (mieluiten Helsingin keskusta)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)