7/17/2015

Hääkutsuista

Hääkutsuja olen jonkin verran jo miettinyt. Kutsuissa tulee tietysti näkymään teemaväreistämme kaikki tai ainakin osa. Olen mieltynyt useampaan eri tyyliin, jotka poikkeavat melko paljon toisistaan. Valinta tulee siis jälleen kerran olemaan vaikea ja myös päätös siitä, teenkö kutsut itse vai en.

Save the date kutsuja emme lähetä. Ideana se on kaunis, mutta mielestäni hieman turhaa. Olemme kertoneet läheisillemme hääpäivämme, joten kutsua ei mielestäni siitä syystä tarvitse lähettää vuotta ennen. Kutsut lähetämme reilu 4 kuukautta ennen häitä ja vastausaikaa voisi olla kuukausi, jonka jälkeen ehdimme kartoittaa lähetämmekö lisäkutsuja niille, jotka haluaisimme kutsua, mutta eivät mahtuneet alkuperäiselle vieraslistalle. Valitettavasti vierasmäärä on rajallinen, eikä kaikkia voida kutsua, mutta toisaalta lähes poikkeuksetta on henkilöitä, jotka ovat estyneet tulemasta häihin. Toinen vaihtoehto on se, että lähetämme jo valmiiksi kutsut yli 80 henkilölle, koska osa ei todennäköisesti kuitenkaan pääse tulemaan. Tätä täytyy vielä miettiä.

1. Sädehtivät kutsut

Olen jo valmiiksi ostanut glitter teippiä ja kartonkia, joten uskon että saisin itse askarreltua todella näyttävät kutsut. Luulen, että  näyttävistä kutsuista myös vieraille tulisi tunne, että hääpari todellakin panostaa häihin ja yksityiskohtiin. Toisaalta glitteristä voi tulla halpa vaikutelma, jos sitä on liikaa joten sitä tulee käyttää tarkkaan harkitusti.Kuvat:Vasen yläkulma, Säihke, Vasen alakulma, Oikea alakulma

2. Painetut kutsut

Pidän todella paljon tämän tyylisistä painetuista teksti kutsuista. Tekstin värinä voisi olla Navy blue ja tausta valkoinen tai aivan hennon vaaleanpunainen.

 Kuvat Pinterest

3. Selkeä, yksinkertainen kutsu isolla rusetilla4. Erilainen kutsu

Kuvioit tekevät kutsusta erikoisen ja mieleenpainuvan. Etenkin tuo keskimmäinen kuvio olisi todella kaunis kutsuihimme, mutta väri on väärä. Tuo väri ja kutsun teema sopisi erinomaisesti esimerkiksi syyshäihin.Kutsuihin en haluaisi

Olisi paljon lueteltavaa, millaista kutsua en meille haluaisi, mutta tässä nyt muutama yleinen juttu mitä tuli mieleen.

Liikaa erillisiä lappuja/tietoa

En haluaisi, että kutsuissa on monta eri osaa/lappua. Mielestäni esim. erillistä ilmoittautumislappua ei tarvita, varsinkaan jos vieraat joutuisivat niitä vielä postittamaan. Tässä esimerkissä lappuja on liikaa ja ainakin itse pelkäisin että vierailla on puolet hukassa näistä jo kuukausia ennen häitä. Tiedot pitäisi mielestäni saada yhdistettyä kahteen, enintään kolmeen lappuseen.

Kuva
Pitsiä

Pitsi on nykyään todella suosittua varsinkin sellaisissa hääkutsuissa, jotka on itse tehty. Ja onhan pitsi todella kaunis ja romanttinen, mutta valitettavasti vaan (huom.mun mielestä) hirmu tylsä. Esim. tässä kuvassa kaunis pitsi on laitettu tylsälle pohjalle ja kokonaisvaikutelma on jotenkin pliisu. Etenkään mun juttu ei ole se kakkupaperipohja, jota käytetään myös melko paljon. Toki sopii erinomaisesti mm. maalaisromanttiseen teemaan :).

Kuva

Siinä mielessä täytyy pyörtää puheensa pitsistä, että tällainen kutsu olisi kyllä todella kaunis. Mutta tässä onkin just se juttu, että ei ole aina se tylsä valkoinen pitsi ja ruskea kartonkipohja.

Kuva

Millaisia kutsuja teille tulee? Lähetättekö save the date kutsut?

4 kommenttia:

 1. mistä olet ostanut glitterteippiä ja kartonkia? :) itse olen suunnitellut että paikkakortteihin olisi kiva saada glitteriä. muuten koristukset ovat ilman glitteriä niin sitä ei tulisi meillä ainakaan liikaa. Kutsuihin haaveilin myös glitter osuudesta, mutta löysinkin aivan super ihanaa nauhaa (hieman kimaltavaa, huurteisen oloista) jonka sitten hyödynnän glitterin sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Teipin tilasin teippitarhan nettisivuilta. Glitter on tosiaan vähän haastava, jotta ei näytä halvalta. Kokonaisuus pitää olla tyylikäs :). Tuo nauha kuulostaa hyvältä, mistä löysit sen/onkohan netissä kuvaa?

   Poista
 2. Kohdassa 4. mainitsemasi erikoisuushan voi olla juuri esimerkiksi keskimmäisen kutsun tyyliin muotoon kuvioitu tai leikattu kansi kutsulle! Kiva persoonallinen lisä, jos kutsun sisältö muuten on vaikkapa hyvin yksinkertainen ja selkeän simppeli. Ja blingbling toimii aina, painettuna toki vähentää sädehdinnän määrää kutsun vastaanottajan vaatetuksessa ;).
  Mielestäni olet kyllä tiivistänyt koko kutsupohdinnan aika hyvin yhteen lauseeseen: "Luulen, että näyttävistä kutsuista myös vieraille tulisi tunne, että hääpari todellakin panostaa häihin ja yksityiskohtiin." Itse ainakin koen niin, että kutsut juurikin tuovat vieraille ensikosketuksen tulevaan juhlaan ja sen tunnelmaan sekä hääpariin itseensä juhlien järjestäjänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tämä kutsu homma nyt aika ajankohtainen, mutta ei oikein olla päästy vielä täysin yksiin sulhon kanssa siitä, millainen kutsu lopulta tulee olemaan :D Ehkä se tässä jossain vaiheessa alkaa hahmottumaan! Viimeistään maaliskuussa pitää kutsut tehdä/tilata, jos huhtikuun puolella ne aiotaan lähettää.

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)