6/07/2015

Ruotsin reissusta

Moikka,

Reissusta ollaan palattu taas kotiin. Laivamatka oli oikein onnistunut ja kivaa oli. Tavattiin laivalla yksi Mikan vanha koulukaveri ja hänen kihlattunsa, jotka menevät ensi kuussa naimisiin. Oli tosi mukava puhua yleisesti hääjärjestelyistä ja heidän tulevasta häämatkastaan. Erittäin ihanat häät on heille on tulossa. Kävi kyllä hyvä tuuri, koska pojat pystyivät juttelemaan omia juttuja ja me tytöt omia ja tietysti käytiin tanssimassa :)

Tykättiin kovasti hytistä ja oli tosi kiva aloitus risteilyllä, kun jääkaapissa odotti kaksi pulloa kylmää skumppaa. Muutenkin parisänky oli mukavan pehmeä, hytissä oli tv ja isot ikkunat merelle sekä siisti wc & pyyhkeet. Jos haluaa vähän enemmän panostaa laivamukavuuteen, niin suosittelen kyllä ehdottomasti ottamaan LUX-hytin. Esimerkiksi arkena ovat varmaan suhteellisen kohtuuhintaisia. Ekana iltana söimme eräässä grilliravintolassa (platen annokset näyttivät todella pieniltä, joten ei menty sinne) ja toisena iltana Mikalla oli niin kauhea nälkä, että suostuin menemään buffettiin :D Siellä oli ihan ok ruuat ja varsinkin juustovalikoima josta alla kuva :)

Kuten pelkäsinkin, Ruotsissa oli osa kaupoista kiinni pyhäpäivän johdosta, etenkin pienimmät putiikit. Mutta se ei oikeastaan haitannut, koska olin jo suhtautunut siihen että ne ovat kiinni. Näin auki olevat liikkeet olikin positiivinen yllätys. En kuitenkaan oikein löytänyt mitään ostettavaa, ainoastaan yhdet korvikset ja laivalta otettiin vähän kuplivaa.

Oli yllättävän rentouttava reissu; nukuttiin laivalla molempina öinä äärimmäisen hyvin, mikä on todella harvinaista. Yleensä herään jokaiseen ääneen ja ainahan siellä joku mellakoi kännissä. Toisaalta meillä kävi hyvä tuuri, sillä hytti oli aivan reunimmainen koko käytävällä ja nuorisolaumoja ei sinne onneksi osunut :D. Sunnuntai päivä alkoikin kivasti hyvien yöunien jälkeen ja käveltiin laivalta Kappelin terassille kahville. Kotona siivottiin koko kämppä ja innostuin vielä pesemään parvekkeenkin. Aika loistava viikonloppu jälleen kerran ja tietysti parasta seuraa oman miehen kanssa <3

Tässä muutama kuva reissusta


Nami nami juustoja ja passionhedelmä pannacottia :) Siellä olisi ollut enemmän valikoimaa makeille jälkiruoille, mutta ne eivät ole minun juttuni.


 Laivalla oli yllättävän edulliset hinnat. Muun muassa Veuve Clicquit maksoi laivalla vain 32e, Alkossa kyseinen pullo maksaa 49,90e. Aikamoinen säästö :). Laivalla myyjä suositteli Charles Heidsieck Brut Reserveä, joten testataan sitä sitten jossain vaiheessa.


Toivottavasti teilläkin on viikonloppu sujunut hyvin ja iloisesti taas huomenna paluu arkeen!


2 kommenttia:

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)