6/24/2015

Miten huoltaa sormusta kotona?

Olen todella tyytyväinen sulhon hankkimaan kihlasormukseeni. Mielestäni se on todella kaunis ja kimalteleva. Tietysti sellaisena haluan sen myös pysyvän. Sormukseni on osoittautunut erittäin laadukkaaksi ja kiiltää hyvin ilman huoltoakin. Haluan kuitenkin, että timantteihin ei myöskään kerry likaa, saippuaa tai rasvaa, joka haalistaa sen loistoa, joten huollan sormusta säännöllisesti. 

Periaatteessa huoltoon sopii kotikonstitkin, kuten kiilloitus hellästi vanhalla hammasharjalla ja astianpesuaineella. Itse halusin kuitenkin ostaa laadukkaat puhdistustuotteet samasta liikkeestä, josta myös sormukseni (Kultajousi) on hankittu. Näin pääsen hoitamaan sormusta täsmätuotteilla. Tietysti ennen avioitumista aiomme viedä molempien sormukset ammattilaisen käsittelyyn, mutta siihen on vielä hieman aikaa.

Sandbergin kattavassa sormusten hoito-oppaassa suositellaan, että sormus tulisi puhdistaa noin kerran viikossa. Omasta mielestäni se on ehkä vähän turhan usein, eihän sitä joka viikko muista/ehdi tekemään. Itse puhdistan sormukseni n.1-2kk välein vaihetelevasti joko lyhyen tai pidemmän puhdistuskaavan mukaisesti. Lyhyemmällä kaavalla tarkoitan pelkästään puhdistusliinan käyttöä ja pidemmällä kaavalla käytän sekä puhdistusliinaa, että puhdistusainetta. Puhdistusliina on erikoiskäsiteltyä puuvillaa ja korujen puhdistusaine toimii ns.dippauksella, eli sormus puhdistetaan ensin pienellä harjalla ja dipataan 2min puhdistusveteen.Näin paljon sormuksesta lähti likaa killotusliinaan viime puhdistuksella!


Otan sormuksen aina pois kun teen ruokaa, rasvaan käsiäni/vartaloani, nukkumaan mennessä jne. Näin vältän ns. turhan lian tarttumisen sormukseeni. Olisi muuten kauheaa aamulla herätä jos sormus olisi yön aikana kadonnut!


Onko teillä tapana hoitaa sormustanne?


5 kommenttia:

 1. Oho. Ei ole ollut tapana huoltaa sormusta, mutta ehkä pitäisi aloittaa :D Kerran viikossa on mustakin aika usein, mutta jospa tästä lähin edes silloin tällöin :)

  VastaaPoista
 2. Apua, tulipa huono omatunto kun en ole itse juuri ollenkaan puhdistanut sormustani! Ja yllättävän paljon näköjään lähtee likaa vaikka säännöllisesti puhdistaisikin, täytyypä ostaa myös nuo tuotteet. Sulla on kyllä niin näyttävä sormus, että sitä varmaan mielellään puhdistaa että pysyy kimaltavana :) Mulla on valmiiksi mattapintainen, niin lika ei välttämättä näy yhtä helposti. Tai ehkä vain yritän perustella itselleni miksei tarvitsisi huoltaa :D

  VastaaPoista
 3. Olipa hyödyllinen postaus ja muistutus! Oon tosi huono huoltamaan sormuksiani ja vielä huonompi ottamaan ne käsistä pois esimerkiksi rasvauksen ajaksi. Pitäisi varmaan ostaa sähköhammasharja, niin saisi kätevästi puhdistettua. Jännä, että tuolla puhdistusliinallakin lähtee noin paljon likaa!

  Paljon nuo puhdistustuotteet maksavat? :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja pahoittelut, jos tuli huono omatunto, ei ollut postauksen tarkotus :D. Postauksen tarkoitus on juuri muistuttaa, että sormustakin kannattaa "huoltaa". Lisäksi varmasti sormuksen malli vaikuttaa pitkälti siihen, tarttuuko siihen helposti lika ja kuinka usein sitä tulee huoltaa. Esim. omassa sormuksessa on pieniä rivitimantteja, joiden väliin menee ehkä helpommin likaa kuin jos olisi yksi iso kivi tai ei kiveä ollenkaan.

  Itselläni ei ole niin tarkka kamera, että olisin saanut hyvät "ennen ja jälkeen"-kuvat, mutta varmasti eron huomaa varsinkin jos sitä ei ole koskaan puhdistanut. Siitä vaan kaikki kokeilemaan :D Ps. varokaa kuitenkin ettei sormus putoa lavuaariin!

  Puhdistustuotteet maksavat alle 10e/kpl, joten eivät onneksi ole kovin kalliita.

  VastaaPoista
 5. Hyödyllinen postaus! Enpä ole itsekään kihlasormustani pudistellut, pitääkin ottaa aina välillä asiaksi sitä tehdä!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)