6/03/2015

Häähuumaa Tukholmassa (?)

Päätettiin, että lähdetään tulevana viikonloppuna katsomaan, näkyykö Tukholmassa jo häähuuma.
No ei nyt sentään ihan sen takia lähdetä sinne vaan meillä oli yksi luksusristeily käyttämättä, joka on voimassa enää kesäkuun loppuun saakka. Kaikki muut viikonloput alkaakin meillä olla jo buukattu ohjelmasta, joten tämä ajankohta sopi hyvin molemmille. Olisi toki ollut kiva mennä vasta seuraavana viikonloppuna, mutta luulen että Tukholma on aika sekaisin prinssin hääpäivänä ja meillähän on se tyttöjen "kisakatsomo".

Tukholmassa ollaan jonkin verran vierailtu silloin, kun sulhon sisko asui siellä. Viime vuonna järkkäsin Mikalle synttärilahjaksi reissun Tukholmaan ja vasta lentokentällä kerroin mihin ollaan menossa. Toki olisi ollut kiva lähteä kauemmas, mutta perusviikonloppuna ei kauhean kauas kerkeä :D En itse niin välitä noista risteilyistä, vaan kivempi viettää yöt hotellissa ja lähteä katsomaan paikallista yöelämää. Nyt kuitenkin ajateltiin, että eihän sitä lahjakorttia viitsi jättää käyttämättäkään.

Tukholmassa

Jos teillä on tilaisuus viettää viikonloppu Tukholmassa, niin suosittelen käymään ravintola/baari Himlenissä. Siellä on todella kiva sisustus ja kauniit näkymät.

Kuva
Emme ole kyseisessä ravintolassa syöneet, mutta heidän nettisivujen kuvan perusteella sinne ei ehkä hirveän nälkäisenä kannata mennä (perus fine dining ravintola). Sen sijaan drinkit olivat mielestäni samaa hintaluokkaa kuin muuallakin ja vielä näin upeassa paikassa!

Kuva

Yleensä käymme Tukholmassa vieraillessamme ainakin kerran Gallerian ihanassa sushi paikassa, mutta ehkä nyt kokeillaan jotakin uutta.

Kerran Tukholman reissulla vierailin siskoni kanssa Stockholm Quality Outlet:ssa. Mielestäni kyseinen Outlet on vierailun arvoinen, mikäli laivaan ei ole kiire. Sillä reissulla me nimittäin myöhästyttiin laivasta, kun tuo julkinen liikenne ei ole niin tuttua sielläpäin. Onneksi saatiin vaihdettua hytti Tukholmasta-Turkuun ilman kuluja ja sattumoisin laivalla esiintyi Cheek. Loppujen lopuksi risteily päättyikin siis ihan hyvin :).

Valitettasti huomasin, että juuri lauantai 6.6. on Ruotsin kansallispäivä, joten toivon ettei kaikki liikkeet ole silloin kiinni. Aika huonosti netistä löytyi asiasta tietoa. Toisaalta uskosin, että ainakin isoimmat liikkeet ovat auki, koska viikonloput ovat parhaita myyntipäiviä. Itselläni ei ole erityistä tarvetta shoppailla (pitää säästää erääseen isoon juhlaan ;)), mutta näitä liikkeiden kuvia katsellessa mieli muuttuu helposti. Hääkenkiä ajattelin kyllä katsella. Ainoa hyvä puoli olisi siis se, että rahaa säästyisi.

Olisi myös kiva ostaa laivalle esim. juustoa, hedelmiä  ja muuta naposteltavaa, kun hytistä löytyy jääkaappikin :)

Kuva
Hääpukuliikkeitä

Koska hääpukua ei ole vielä löytynyt, kävin googlettamassa hääpukuliikkeet Tukholmassa. No tietysti sieltä löytyi kaksi ihanaa liikettä:

* Milagro myy mm.Pronoviaksen mekkoja. Siellä on myynnissä esim. Pronovias Bella ja Enzoani Jenny, jotka ovat niin kauniita (ainakin kuvien malleilla).

* Stockholm Brud&Fest myy LaSposan ihanuuksia! Tämä sijaitsee vielä melko lähellä, Södermalmilla.

Eiii, miksi siellä piti löytyä niin ihania mekkoja?? Tietysti tässä rajoittaa tuo kansallispäivä, jolloin nuo erikoisliikket saattavat olla kiinni. Tästä ei tosin ollut mainintaa heidän nettisivuillaan. Laitoin molempiin liikkeisiin sähköpostia ja sain valitettavasti molemmilta liikkeiltä vastauksen, että ainakin nämä liikkeet ovat silloin kiinni. Brud & Fest on kiinni myös muut lauantait (ja tietysti sunnuntait) kesä-heinäkuun aikana. Minulla alkaa loma vasta heinäkuun viimeisellä viikolla, niin ei ole mahdollisuutta arkena käydä Tukholmassa. Ehkä tehdään siis kaasojen kanssa loppukesästä mekon metsästys retki :D

Jos muitakin kiinnostaa hääpukuliikkeet Tukholmassa, niin Purppurasade hääblogista löytyy kattavasti tietoa niistä :)


Laivalla  

Huomasin laivamatkaa varatessani, että Viking Mariellalle on avattu uusi ravintola Plate. Siellä ei pysty valita annosta ruokalistalta, vaan valintana on kaksi eri kokoista menua. Tämä voisi olla kokeilun arvoinen lähtöpäivänä (perjantaina), eikä siellä laivalla kauheasti valinnan varaa olekaan. Buffettiin ei ainakaan haluta mennä, yleensä se on aina vähän pettymys.

Platen listoilla: maistelumenut

28 €/hlö  5 pientä ruokalajia (ei ennakkomyyntiä)
35 €/hlö  7 pientä ruokalajia  (ennakkoon onlinessa 33 €/hlö)

Kuva

Laivalla käyn varmaan katsomassa muutamaa tuoksuvaihtoehtoa hääpäivää varten.

Oletteko te käyneet Tukholmassa lähiaikoina? Ravintola (ja shoppailu) vinkkejä saa antaa :)


2 kommenttia:

  1. Kiitos linkkauksesta! <3 Tulipas ikävä Tukholmaan näitä reissupostauksiasi lukiessa! Hankitko vielä häätuoksua? Minä sain tuon Marry me:n joululahjaksi ;)

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä, todella kattavasti olet hääpukuliikkeet listannut. Täytyy varmaan tehdä syksyllä yksi reissu, jospa ne liikkeet silloin olisi auki. En vielä hankkinut, mutta luulenpa että päädyn juuri tuohon Marry Me tai Chanceen :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)