6/01/2015

Asunto haaveita

Olimme sulhon kanssa viime kesänä Jyväskylän asuntomessuilla. Auntomessut ovat mielestäni erittäin toimiva idea remontointi- ja sisustusideoita kaipaaville ja kodin ostoa suunnitteleville. Ja vaikkei niitä olisikaan lähitulevaisuudessa suunnitteilla, on messuilla kiva kiertää. Sieltähän voi löytää jopa unelmien kodin valmiiksi sisustettuna. Täytyy kuitenkin sanoa, että noin 10 asuntoa kierrettyämme 30 asteen kesähelteellä, olimme jo aika loppu ja "idea ähkyssä". En usko, että kaikkia asuntoja ehtii, jaksaa tai kannattaakaan kiertää, vaan oikeastaan ne, jotka jo ulkoapäin miellyttävät. Toki on hyvä katsastaa myös muutama täysin omasta tyylistä poikkeava asunto, ehkä sieltäkin voi löytyä joku idea mitä ei muuten olisi osannut edes ajatella. Tänä vuonna asuntomessut ovat Vantaalla reilun kuukauden kuluttua (10.07-9.8.). Ehkä käydään piipahtamassa siellä jossain vaiheessa.

On tärkeää miettiä, mitkä asiat toimii omassa arjessa, mikä taas ei niinkään. Halutaako asua kahdessa kerroksessa, häiritseekö kerrostalossa naapurit, koliseeko hissi, arvostaako enemmän omaa rauhaa vai kaupungin hälinää. Työmatkan pituus on myös yksi merkittävä tekijä. Koti on kuitenkin se paikka, jossa vietetään (normaalisti) eniten aikaa, joten siellä tulee myös viihtyä ja tuntea olonsa "kotoisaksi" :). Ehkä tärkeimpänä on tietysti yhteisymmärrys siitä, millä paikkakunnalla asutaan. Näistä asioista on hyvä keskustella jo ennen vihkimistä. Jollekin saattaa olla itsestäänselvyys, että muutetaan omalle kotipaikkakunnalle, toinen haluaa taas ehdottomasti asua vain kaupungissa. Jos asioista ei ole keskusteltu, saattaa niistä syntyä riitatilanteita, joita on vaikeampi selvittää edes kompromisseillä.

Tällä hetkellä asumme vuokralla, mutta säästämme häiden ohella myös omaa asuntoa varten. Meidän pitää kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa muuttaa isompaan kotiin, kun/jos perheenlisäystä meille siunaantuu. Toiveena olisi löytää rivitalo, paritalo tai pienkerrostalo, jossa olisi oma piha. Haaveena on valkoinen tiilitalo, kuten ensimmäisessä kuvassa, mutta puutalokin on kaunis. Valitettavasti pk-seudulla asuntojen hinnat alkavat olla pilvissä ja näin suurta hankintaa ei kannata (eikä voi) hetkessä tehdä. Omakotitalosta täällä voi oikeastaan vain haaveilla ja onhan siinä toki paljon työtäkin.Makuuhuone

Itse tykkään etenkin tuosta sängyn päässä olevasta penkistä, johon voi nostaa vaatteet tai tyynyt yön ajaksi. Makuuhuone saisi kuitenkin olla pikkuisen tilavampi kuin esim. ensimmäisen kuvan huone on. Oma suosikkini näistä on viimeinen makuuhuoneen sisutus, vaikka tuo harmaa seinä melko tumma onkin.


Pirteä, kiva, erilainen. Ihanan väljä ja avara. Liikaa värejä minun makuuni, mutta nuo seinävärit aika hauskat. Toisaalta kokonaisuus voi jäädä pariskunnan huoneeksi liian "leikkisäksi/lapselliseksi", eikä kokonaisuutena ole niin tyylikäs.


Tämä on mielestäni kaunis, mutta seinäväri olisi jonkin muu mustan sijaan (vaikka sehän tässä se pääidea onkin :D). Tuollainen erillinen sängynpääty on todella näyttävä sisustuksessa.


Nätti kokonaisuus. Vain kattolappu lähtisi vaihtoon. Tähän sopisi ehdottomasti paremmin joku lyhyempi kaunis ja yksinkertainen kristallilamppu.Olohuone

Todella kaunis olohuoneen sisustus. Tuo räikeä sohvatuoli on hauska väripilkku, tosin omaan silmään ehkä liiankin eri tyylinen muuhun sisustukseen nähden. Vaihtaisin sen mieluummin esim. yksiväriseen vaalenpunaiseen/harmaaseen tuoliin. Miinusta myös liian epäkäytännöllisestä kattovalaisimesta (kuinka monta kertaa päivän aikana tuohon osuisi pää) ja seinätaulun jättäisin lisäksi kokonan pois.

Takka taas on sisustuselementtinä ihanan romanttinen ja siinähän voi vaikka pimeänä talvi-iltana paistaa vaahtokarkkeja tikussa ja juoda kaakaota.


Kivan valoisa huone ja ihanan vaaleaa. Tähän kokonaisuuten iso taulu tuo kaivattua jämäkkyyttä. Se voisi olla vielä aavistuksen verran ylempänä, jotta tuota valkoista tyhjää tilaa ei jäisi noin paljon.Ruokailuryhmä ja keittiö

Minimalistinen, hieman 70-luvun tyylinen kattaus ja ruokailuryhmä. Sopii hyvin esimerkiksi lapsettoman pariskunnan/sinkkumiehen kotiin, omasta mielestäni tämä on kuitenkin hieman tylsä, jotain väriä saisi olla. Pidän pöydän mallista ja tuoleista (eri kankaalla), meillekin saattaa tulla samantyylinen ruokailuryhmä.
Pidän myös tällaisista pitkistä pöydistä, joiden ääreen mahtuu isompikin seurue. Tässä haetaan ehkä hieman rankalaistyyliä. Tuolit sopivat paremmin parvekkeelle kuin sisälle, eikä tämä sisustus muutenkaan ole lähellä sydäntäni. Lattian väri on kyllä kiva.


Kaunis ruokailuryhmä modernimpaan kotiin. Vinkkinä myös kukka-asetelmat juhliin, kuten häihin.Näissä keittiöissä on kivasti pöytätilaa ja isot kaapit, joihin saadaan kulhot ja kupit piiloon. Jos asunnossa jonka mahdollisesti ostamme, ei keittiö miellytä, teemme siihen remontin (kuvan 2. tyyliseksi). Tuo harmaa yksivärinen taso voisi olla harmaata graniittia. Yleensä keittiöremontti ei kuitenkaan ole niin kallis, kuin vaikkapa kylpyhuoneremontti ja sillä saa kivasti asunnon ilmettä ja ehkä arvoakin nostettua.

1.


2.


Saniteettitilat

Tämä laattaseinä on mielestäni lumoavan kaunis, niin ihana! Lisäksi tuo ns. hyllysyvennys toimii todella hyvin! Siihen voi laittaa (sisustus) purkkeja peilikaapin lisäksi ja tuoreita kukkia. Oijoi <3


Ihan kiva ja tilava kodinhoitohuone, ehkä vähän liian pelkistetty minun makuuni.Tämä sauna oli kyllä ehdottomasti oma suosikki. Ihana värimaailma ja avara, vaikka melko pieni onkin. Ei ehkä kauhean käytännöllisin ratkaisu, koska tuo lasi olisi melko nopeasti täynnä sormenjälkiä. En siis välttämättä itse valitsisi tätä, ellei sitten kotonamme kävisi siivooja :D


 Aika yksinkertainen ratkaisu, mutta tykkkäsin tuosta harmaasta seinästä ja isosta lavuaarista. Pienellä värimuutoksella (esim. pyyhkeet, purkit jne.) tästä saisi vähän pirteämmän.Terassi

Pidän erityisesti rottinkintuoleista ja sohvista ja meidänkin parvekkeella koreilee sellainen. Ne on helppo pitää siistinä ja tyylikkäät. Pehmeät istuintyyntyt takavat mukavuuden ja näissä kyllä kelpaa istua kesä iltoina :)Muuta

Asuntomessuilla oli myös kauniita sisustusideoita poikien ja tyttöjen huoneisiin:
Tämä olisi kiva vähän boheemimpaan kotiin

Jos vielä sellainen koti löytyisi, missä olisi minulle oma pieni pukeutumishuone, niin olisin kyllä super happy :)Onko teillä suunnitelmissa asuntohankintoja ennen/jälkeen häitä?


4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Toi kello sopis mun keväiseen olohuoneeseen ;)

  VastaaPoista
 2. Mekin käytiin viime kesänä Jyväskylän asuntomessuilla ja kierrettiin joka ikinen kohde- meinasi kyllä loppua kohden vähän ähky tulla ja kaikki alkoi näyttää samalta. Oltiin silloin lomalla Jyväskylässä joten ehdittiin rauhassa koko päivä kierrellä. Meillä nousi yksi talo sieltä suoksikiksi ja otettiin sen esite talteen tulevaisuutta ajatellen.
  Me ollaan myös ajateltu ostaa asunto aika pian häiden jälkeen. Halutaan vielä kerrostalo, tai mahdollisesti luhti/rivitalo, mutta joka tapauksessa keskustasta. Muutetaan näillä näkymin silloin Jyväskylään, mistä sitten asuntokin ostetaan :) Teillä on kivan kuuloisia suunnitelmia, ja nuo poimimasi kuvat ovat minustakin kivoja ratkaisuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, te ootte kyllä ollu reippaita! Mekin oltiin lomalla silloin Jyväskylässä, mentiin sillä laivalla niille messuille. Oli kyllä hienon näköistä ja siitä muodostuu kiva yhteisö, jos ne asunnot on saatu myydyksi.

   Jyväskylä on kiva paikka, aika usein vieraillaan siellä :). Siellä on helppo liikkua pyörällä ja kävellen, eli asunto keskustasta tai läheltä keskustaa olisi varmasti hyvä ratkaisu.

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)