5/06/2015

Ruotsin kuninkaalliset häät 13.6.2015


Onko täällä muita bloggaajia, jotka järjestävät "kisakatsomon" kuninkaallisia häitä varten? No täältä löytyy ainakin yksi!

Koska omiin häihin on vielä niin pitkä aika, niin sillä välin on kiva seurata muiden häitä :). Kovasti jo odottelen prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin hääpäivää. Heidän häitään vietetään perinteitä kunnioittaen 13. kesäkuuta. Myös vanhemmat kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja Daniel Westling ja prinsessa Madeleine ja Christopher O’Neill vihittiin kesäkuussa. Kuninkaallisia häitä on hauska seurata myös siitä syystä, että näkee muiden vieraiden hääpukeutumista.

Itse hääpari on ehkä jäänyt aavistuksen taka-alalle prinssin sisarusten varjoon. Lisäksi Sofia on saanut osakseen melko paljon pyöritystä ja "pyrkyri maineen" mediassa. Erään dokumentin heistä katsottuani ja miten he toisistaan puhuvat voin sanoa, että mielestäni pari vaikuttaa oikein onnellisilta ja sopivilta toisilleen. Kuten Sofia itsekin dokumentissa totesi: "Kaikilla on menneisyys, jota ei voi muuttaa ja minä olen ainakin elänyt". Nyt on heidän vuoronsa loistaa rakkauden onnea :).

Kuva
Millainen hääpuku sofialla mahtaa olla? Itse veikkaan että pitsinen, puolimerenneitomallinen, jossa on pienet olkaimet. Tai sitten sifonkinen/tyllikangasta, hennon tyylikäs. Toki häämekossa on varmasti todella pitkä laahus ja kevyt huntu.
Kuvat

Hiukset ovat ehkä kiinni. Veikkaisin tämäntyylistä kampausta.

Kuva


Madeleinen ja Christopherin häät

Madeleinen häät olivat ihanat. Pari näytti niin onnelliselta ja rakastuneelta. Oli itsekin vaikea pitää kyyneleitä, kun Chris näki ensi kerran Madelainen ja "romahti" alttarilla :). Jos itseäkin jännittää hääpäivä, niin voi vain kuvitella miten paljon häntä on jännittänyt.

Kuva
Kuva
Kuva
Madeleinen häätyyli oli klassisen kaunis ja romanttinen, mutta mielestäni pukuvalinta ei osunut ihan nappiin. Puku muistutti ehkä hieman pitsistä t-paitaa, jonka kanssa yhdistetty maxihame. Juuri vyötärön kohdalta puku olisi voinut sulautua paremmin, jottei niin selkeästi olisi erottunut puvun ylä- ja alaosa. Häälook oli kuitenkin kokonaisuudessaa ihan onnistunut ja mieleen jäi etenkin morsiamen kaunis hymy :)

Kuva
Mielestäni Victorian ja Silvian asuvalinnat olivat todella onnistuneita. Molemmilla oli samantyyliset pastellisävyiset himmeän glitteriset pitsimekot. Söpöin vieras oli ehdottomasti Estelle pikku tuoleineen :)


Victorian ja Danielin häät

Mielestäni Victorian häälook oli erittäin onnistunut ja juuri hänen tyylisensä. Klassisen hillitty, elegantti ja tyylikäs. Myös Victorian ja Danielin häistä välittyi suuri rakkaus ja herkät tunteet. Ihaninta heidän häissään oli se, että kauan odotettu päivä vihdoin saapui ja koko kansa riemuitsi heidän onnestaan. Lisäksi Danielin puhe oli niin liikkis <3

Kuva
Kuva

8 kommenttia:

 1. Minusta on ihana katsoa kuninkaallisia häitä! Ne ovat niin omassa mittaluokassaan olevat. Erityisesti minua liikutti Victorian häät. En nyt varsinaisesti varaa kalenteriin muistutusta näistä häistä, mutta jos se sopii muihin menoihin, niin pitäähän nämä seurata!

  VastaaPoista
 2. Niin on, niissä on sellainen arvokas fiilis ja hääparin jännitys aistittavissa.

  Me vietetään yleensä tyttöjen iltaa (silloin kun häät osuvat lauantaille) : juodaan skumppaa, syödään mansikoita, arvioidaan häätyyliä ja hölötellään omista unelmien häistä :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun muistutit tuosta päivämäärästä! Pitää kyllä katsoa mikäli aikaa on, etenkin nyt omia häitä suunnitellessa kuninkaalliset häät tuntuvat ihanilta :) Sofia tulee varmasti olemaan kaunis morsian ja he vaikuttavat onnelliselta parilta :) Minustakin tuo Madeleinen puvun vyötärö on vähän erikoinen, mutta muuten hänkin oli tosi upea morsian :)

  VastaaPoista
 4. Sinä keväänä kun Kate&William menivät naimisiin, luin yliopiston pääsykokeisiin. Muistan pitäneeni kaksi täysin vapaata päivää lukemisesta: toinen oli kun menin Enrique Iglesiaksen konserttiin ja toinen oli sitten tuo Katen&Williamin hääpäivä (kaikilla muillakin englantilaisilla oli vapaapäivä, niin piti minullakin olla :D). En niin tarkkaan ole katsonut noita ruotsin prinsessojen häitä, mutta ihaniahan nekin ovat olleet. Eivätköhän nämä tulevatkin ole :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin valitut vapaat siis :).

  Muistaakseni Katen ja Williamin hääpäivä oli perjantai, joten riensin sitten työpäivän jälkeen suoraan kotiin telkun ääreen :D

  VastaaPoista
 6. Bongasin Iltalehden sivuilta tämän artikkelin tänään liittyen postaukseeni :)
  http://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset/2015051219674946_kg.shtml

  VastaaPoista
 7. Rakastan kuninkaallisia häitä! Ruotsin kuninkaallisista suosikkini on ehdottomasti Viktoria, sepä persoonana että häälookiltaan. Siinä vasta oikein kuninkaallinen häätyyli, yksinkertainen mutta upea, näyttävä ja tyylikäs <3 Madeleinen puku jäi isosiskonsa varjoon. Plus ne kuvat Madeleinesta röökillä hääpuvussa olivat kaikkea muuta kuin kuninkaallisen näköisiä :S

  Katen ja Williamin häitä katsoin myös koko päivän, en lukenut tentteihin tai mitään.

  Uskon, että Sofialle tulee ainakin jotkut pienet hihat/olkaimet. Kuninkaallisissa häissä ei taida oikeastaan koskaan näkyä täysin olkaimettomia hääpukuja. Tai ei ainakaan tule nyt mieleen yhtään esimerkkiä... Odotan innolla Sofian häälookia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, Victorian häät olivat kuninkaallisen arvokkaat ja häälook todella onnistunut. Madeleinehan avasi myös hiuksensa ja taisi vaihtaa asunsakin jossain vaiheessa iltaa. Vaikka heidän häiden tunnelmastaan pidinkin erityisen paljon, olivat häät kuitenkin "arkisemmat" kuin Victorialla ja esimerkiksi Katella.

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)