5/28/2015

Kaasojen tyylistä

Tärkeä osa hääpäivää on tietysti rakkaat kaasot. Kaasoille haluan ehdottomasti samanlaiset ja tietyn väriset mekot, jotka maksan itse. Mielestäni on hieman tökeröä pyytää heitä ostamaan juuri tietynlaiset omien toiveideni mukaan ja vielä maksattaa ne. Toki jokainen tekee omalla tavallaan, mutta näin meillä :)

Mekkojen värivaihtoehtoina on tummansininen ja harmaa. Vaaleanpunainen on myös yksi teemaväreistämme. Sitä en kuitenkaan valinnut kaason mekon värivaihtoehdoksi, koska se on niin yleinen. Lisäksi esim. netistä on vaikeaa tilata malli, josta ei näy läpi. Joskus myös vaaleanpunainen saattaa olla ns. halvannäköinen ja mieleen tulee pissis. Toisaalta vaaleanpunainen saattaa myös helposti näyttää yöpaidalta, jos se on liian löysä ja ei istu kantajalleen.

Toiveena on se, että mekot ovat tyylikkäät, mukavat päällä ja istuvat hyvin. Bestmaneille todennäköisesti hankitaan kaasojen mekkojen väriset krakat tai rusetit.


 Tässä inspiraatiokuvia, miltä kaasot näyttävät hääpäivänä


Luultavasti teen itse kaasojen kimput ja käytän niissä etsystä hankkimaani sinivalkoraita nauhaa. Värinä tulee olemaan joko valkoinen tai hennon vaaleanpunainen. En ole vielä päättänyt, mutta tämän tyylisiä kuitenkin ovat. Kukkana voisi olla ruusu, neilikka tai hortesia.

Näissä kaasojen kimpuissa ilmeisesti kukkana on juuri mainitsemani hortesia.


ja sitten perus ruusu, joka on aina varma valinta :)


Maksimekkojen perusmalleja. Oikeastaan kaikki näistä malleista on mielestäni potentiaalisia, paitsi tuosta D. vaihtoehdosta pidän vähiten.
Tässä kuvassa on ihanaa romanttista ja lämminhenkistä tunnelmaa. Nämä kaasojen mekot on ehkä hieman tylsät, mutta vyöllä niihin olisi saanut enemmän säihkettä ja muotoa. Värimaailma on kuitenkin tosi kiva, etenkin nuo tummemman harmaat olisi juuri oikean väriset.

Kuva

Tämä kuva on ollut alusta asti hääkansiossani. Nämä mekot on yksinketaisesti NIIN ihanat :)
Näitä pystyi tilaamaan jostain Kiinan mekko-ompelimosta halutuilla mitoilla, mutta pelkäänpä että nämä olisi samaa sarjaa niiden mun "hääkenkien" kanssa. Eli malli olisi aivan erilainen kuin toivottu. Siksi en koskaan tilaisi itse hääpäivän tärkeintä ostosta, eli hääpukua netistä.Ihanat säihkyvät mekot. Toisaalta nämä on ehkä aavistuksen liian haaleat ja morsiuspukumaiset, kyllähän morsiamen pitää selvästi erottua joukosta ;)


Kaasot saavat itse valita minkä väriset asusteet, kuten kengät ja laukun valitsevat mekon kanssa. Ehkä kuitenkin esitän toiveen, että ei mielellään mikään räikeä väri (keltainen, oranssi, turkoosi tms.), joka ei ole teemaväreissämme. Mutta esim. musta käy hyvin, jos itse niin haluavat. Olisi hauska, jos heillä olisi eriväriset asusteet, esim. toisella vaaleanpunainen ja toisella sininen, mutta ei sillä ole niin väliä. Pääasia, että heillä on hyvä fiilis, mukava ja itsevarma olla. Tiedän, että korkokengät ainakin tulee heillä olemaan ;)Olen miettinyt, että mekkoon voisi laittaa joko koruvyön tai satiininauhan, jotta siihen saataisiin jotain ekstraa. Malli voi muuten olla liian yksinkertainen.

Kaasot tulevat varmasti olemaan todella kauniita!
Lisää heistä myöhemmin :)

Kaikki kuvat on napattu Pinterestistä, siksi niissä ei ole linkkejä. Oli muuten "hassua" huomata miten noissa tummansinisten kaasojen mekko-kuvissa on rajattu kasvot pois, mutta kaikista harmaista mekko- kuvissa oli kasvotkin :DOletteko te jo miettineet kaasojen mekkoja ja asusteita?5 kommenttia:

 1. Olen uhrannut asialle jonkun ajatuksen, sillä olen tekemässä kaasolleni itse mekkoa. Se tehdään sillä ajatuksella, että sitä voi käyttää myöhemminkin esim. vuosijuhlissa. Väristä on kyllä tulossa vanha roosa tms, toivottavasti ei näytä yöpuvulta :D

  Olen muuten samaa mieltä tuosta "valitisja maksaa" -periaatteesta. Jos morsian vaatii saada valita kaasoille mielensä mukaiset mekot (tai mitä tahansa muuta), on hänen myös reilua kustantaa ne.

  Jouduin muuten viime kesänä muokkailemaan yhdelle kaverille hänen kaason mekkoaan. Kyseessä oli juurikin tuollainen Kiinasta tilattu "mittatilausmekko", joka oli _tietenkin_ väärän kokoinen ja vaikka mallin piti olla nuorekas, se oli jotenkin tökeröllä tavalla mummomainen. Esim. pitkäksi tarkoitettu reisihalkio loppuikin polveen ja tyköistuvaksi tarkoitettu lantion kohta oli 10 cm liian iso. Lisäksi väri oli vanha kunnon possunpinkki, jota ystäväni vihasi. Ja tarvitseeko edes mainita, että hänen piti maksaa tämä heti häiden jälkeen UFF:n laatikkoon lentänyt mekkonsa itse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hienoa, että sinulla on tuollainen taito ja teet kaasollesi varmasti upean mekon :) Vanha roosa on värinä hyvä valinta, koska se sopii niin monelle. Ja kuten sanoitkin, myös itse toivon että kaasot pitävät mekosta ja niille olisi jatkokäyttöäkin.

   Oi voi, todella ikävä tarina kiinamekosta. Varmasti jäänyt kaasolle vähän "huono maku" koko häistä ja olisi ollut reilua jos morsian olisi maksanut mekosta edes puolet, varsinkin kun sille ei tosiaan ollut muuta käyttöä. Lisäksi värinä tuo possupinkki on kyllä tosi paha... :D

   Poista
  2. Niinpä, varsinkin kun kyseessä oli kuitenkin tosi ison budjetin häät, missä ei muuten paljoa säästelty :/ ikävää laittaa ystävä tuollaiseen tilanteeseen.

   Poista
 2. Hei,

  mistä nuo tumman siniset puvut ovat? :)

  t.Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   En nyt valitettavasti muista mistä ne ovat, ainakin googlettelin navy blue mekkoja. Tai sitten ne oli pinterestistä, kuten nuo muutkin kuvat. Ainakin Nellystä ja Bubbelroomista voisi löytää samantyylisiä.

   Poista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)