5/15/2015

Ihonhoito ja kosmetiikka

Tärkein kauneusrutiinini on ihon puhdistus ja runsas veden juonti. Jotta muistaisin juoda tarpeeksi vettä, minulla on aina vesipullo mukana laukussani. Toki ihon "kuntoon" vaikuttaa mm. ruokatottumukset, liikunta, unen määrä/laatu ja vuodenaika. Ennen häitä olen ajatellut kiinnittää erityistä huomioita ihonhoitoon ja puhtaan ruuan syömiseen (välttää suolaa, sokeria ja ns. huonoja hiilareita), jotta ihoni olisi mahdollisimman hehkeä hääpäivänä. Siitä kuitenkin tarkemmin lähempänä.

Tässä muutamia minun kauneusrutiineja:

1. Aamulla pesen ensin kasvoni iholleni sopivilla tuotteilla (esim. jollakin näistä). Minulla on niin kutsuttu "t-iho", eli sekaiho. Välillä ihoni kiiltää t-alueelta helpommin, mutta muutoin on ihan hyvässä kunnossa. Tähän "ongelmaan" käytän paperipuuteria joka poistaa ylimääräisen kiillon.


2. Ihon puhdistuksen jälkeen pyyhin kasvovedellä koko kasvot ja sen jälkeen levitän iholle kosteusvoidetta. Kun aloin käyttää Cliniquen kasvovettä, en muita enää ole käyttänyt. Iholle jää ihanan puhdas ja todella virkistynyt olo. Jos ette vielä ole kokeilleet, niin suosittelen tätä ehdottomasti! Esim. Sokokselta/Stokkalta saa pyydettäessä mukaan pienen näytepurkin, suosittelen aloittamaan numerosta 1. Olen myös täysin ihastunut Biothermin Aquasource kasvovoiteeseen. Voide kosteuttaa ihoa ja tuntuu kevyeltä, mutta kuivuu kuitenkin nopeasti. Näin iholle ei jää rasvaista tunnetta.


3. Tämän jälkeen laitan vielä virkistävää silmänympärys- ja kosteuttavaa huulivoidetta. Käytän arkena aina meikkiä. Viikonloppuisin taas mieluusti olen meikkaamatta, mikäli meillä ei ole sen kummepia suunnitelmia. Viikonloppuisin kauneusrutiinit jäävät siis tähän vaiheeseen saakka :).


4. Meikipohjana sekoitan yleensä YSL bb voidetta ja Maxfactorin meikkivoidetta. Näin meikistä ei tule liian kevyt, muttei liian raskaskaan. Kesällä ihon ruskettuessa voi tuon meikkivoiteen jättää sitten kokonaan pois. Valokynäklassikkona toimii YSL Touche Eclat ja lisäksi ihon väriä tasoittaa hyvin Maybellinen peitepuikko. Lisäksi käytän tietysti puuteria, poskipunaa ja aurinkopuuteria.


5. Tykkään enemmän huulikiilloista kuin huulipunista. On vaikeaa löytää hyvä huulikiilto, joka ei tunnu tahmealta huulilla. Mielestäni Maxfactorin huulikiillot ovat todella pehmeän ja luonnollisen tuntuinen sekä kestävät huulilla pitkään. Kun näin hyvät löysin, niin kokeilin useampaa sävyä. Luulen, että kyseinen kiilto päätyy myös hääpäivän laukkuuni. Ripsareita vaihtelen melko paljon, tällä hetkellä käytössä Maybellinen Golossal GO extreme, joka tekee ripsistä pitkät, runsaat ja erotellut ;)


6. Hiukset
Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroinkin, värjään itse hiukseni. On tärkeää, että etenkin vaaleita hiuksia hoitaa oikeilla tuotteilla, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Tällä hetkellä käytän Kerastasen sarjaa, joka hoitaa värjättyjä hiuksia. Olen ollut tyytyväinen Kerastasen tuotteisiin ja pinkki väri on kiva piristys arkeen. Hiustenhoitotuotteita tykkään kuitenkin ajoittain vaihdella.Onko teillä jokin suosikki ihonhoito-/kauneustuote?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)