5/03/2015

Häämme kuvaa

Olemme pyrkineet tekemään ns. isot päätökset häihin liittyen pikkuhiljaa hyvissä ajoin, jotta niistä ei tarvitsisi enää myöhemmin stressata. Yksi meille tärkeistä asioista on ehdottomasti hääkuvat. Idea dokumentaarisesta kuvauksesta oli meillä mielessä alusta saakka. Haluamme saada talteen hetket ja tunteet, joista varmasti syntyy hauskoja tilannekuvia. Hääpäivää voidaan fiilistellä kuvien kautta vielä vuosien päästä.

Kävimme läpi melko monen häävalokuvaajan portfolioita netissä. Valinnanvaraa oli todella paljon. Hääkuvaajan valinta olikin todella vaikeaa, koska taidokkaita kuvaajia on runsaasti. Kuulun facebookissa muutamaan hääryhmään, josta saimme vinkin hyvästä valokuvaajasta. Kävimme katsomassa hänen nettisivujaan ja valinta alkoi olla selkeä :). Päädyimme Marko Laukkariseen, sillä hänen kuvat ovat mielestämme todella monipuolisia ja taidokkaita.

Kuten sanottu, haluamme häistämme mieluusti hauskoja tilannekuvia varsinaisten poseerauskuvien sijaan, joiden kautta hetket voidaan elää uudelleen ja uudelleen. Toki otamme myös varsinaiset hääkuvat (joita kutsun siis poseerauskuviksi) vihkimisen jälkeen. En missään nimessä halua, että sulhanen näkee minua aiemmin kuin vasta alttarilla. Mietimme toki tätä "First look"- kuvausta, jossa kuvataan hääparin reaktio ensi kertaa nähdessään toisensa hääpäivänä. Olen kuitenkin sen verran vanhanaikanen, että haluan pitää sulhasen jännityksessä viimeiseen asti. Ideana tämä first look kuvaus on kuitenkin niin kiva, että päätimme toteuttaa sen isäni kanssa. Nyt kun tästä kirjoitan, tuli mieleen että toki sulhanen voisi ottaa kuvat hänen äitinsä kanssa. Pitääpä kysyä tähän anopin suostumusta, mun isä jo suostuikin :).

Photoboothia meille ei tule. Mielestämme se on ehkä jonkin verran väkinäinen ja emme näin halua siihen panostaa. Joku pieni juttu meillä hääkuvauksessa voisi kuitenkin olla. Ehkä eniten mieluisimpia ovat Thank you tai mr & mrs tekstit, ilmapallot, sateenvarjo tms. Meille tulee kuvat siis pelkästää ulkoa juhlapaikan läheisyydestä ja itse juhlapaikalta. Harkinnassa on vielä käydäänkö ottamassa muutama kuva myös Helsingin keskustassa.


Inspiraatiokuvia hääkuvausta varten 
 
Kuva

Kuva


Kuva

Kuva

Kuva


Kuva
Kuva
Kuva


Ja mitä meille ei tule 


1. Studio kuvat
En halua pahoittaa kenenkään mieltä, mutta mun mielestä nää studiokuvat alkaa olla jo aikaansa eläneitä. Varsinkin kuvat, joissa morsian istuu ja mies seisoo on niin ysäriä. Ymmärrän, että valokuvaus ja olosuhteet ovat kehittyneet hurjasti etenkin viimeisen vuosikymmenen aikana, eikä aikaisemmin ole kovinkaan paljon ollut valinnanvaraa miljöössä. Esimerkiksi omat riparikuvani on otettu just tällaisesta studiosta ja ne on mun mielestä ihan hirveet :D. Jotenkin tunnelmakin on ehkä väkinäinen, ja miksi ottaa kuvat sisällä kolkossa studiossa kun luonto on niin kaunis?

Kuva

2. Housut kintuissa
Ei mitään tällaisia paljastelukuvia kiitos! Kuka näitä oikeasti haluaa jälkikäteen katsoa ja onko nää muka jonkun mielestä hauskoja?

Kuva
3. Photo booth
Edelleen nämä on siis vain minun ja sulhon mielipiteitä, mutta jotenkin kuvat on vähän väkinäisiä. Mun mielestä nämä olisi klassisempia ja kenties hauskempia, jos nuo turhat rekvisiitat olisi jätetty pois. Kuvien ottaminen toimii naamiasissa, koska kaikki panostaneet pukeutumiseen ja ehkä vielä synttäreillä, mutta ei häissä. En ymmärrä mitä hauskaa on kuvassa, jossa naisella on viikset ja miehellä aurinkolasit? Toki nämä mielipiteet voi muuttua, jos joskus näen oikeasti hauska photo booth kuvan :)

Kuva

4. Trash the dress
En tiedä tarvitseeko tätä edes perustella, mutta tehdään se nyt kuitenkin: en halua pilata mun rakasta häämekkoa.

Kuva

6 kommenttia:

 1. Kiva kun olette jo löytäneet valokuvaajan! Meillä on vielä tarjouspyyntöjen lähettely meneillään.
  Oon ihan samaa mieltä noista "ei näitä" -valokuvista, studiokuvista tulee mieleen omien vanhempien häiden aikaiset kuvat ja just rippikuvat ym., tuollaiset mukahauskat huosut kintuissa -tyyliset ei vaan ole hienoja/hauskoja, ja miks joku haluaa sotkea kauniin hääpukunsa! Photo boothin voi ehkä toteuttaa hienostikin ilman rekvisiittaa ja jos siinä olisi oikea kuvaaja kuvaamassa, jos kuvat otettaisiin vaikka kaikista vieraista heidän tullessaan juhliin ikään kuin punaisella matolla hollywood-juhlissa. Tuntuu vähän väkinäiseltä, että laitetaan höpsöt hatut ja viikset ja otetaan sitten itselaukaisimella jollain digipokkarilla kuvia. Kuka niitä edes jälkikäteen katsoo?
  Mun oma inhokki on se, että hääkuvaan otetaan koira mukaan. Meneekö se hääpari koirankin kanssa naimisiin? Toisaalta en hirveästi pidä koirista ja kissa mukana kuvassa ei oo yhtään niin vastenmielinen ajatus, eli tämä mielipide on aika puolueellinen :D Itse en kyllä ottaisi mitään eläintä tai esim. ammattiin tai harrastukseen liittyvää rekvisiittaa hääkuviin, ne on minusta enemmän vaikka rippikuvia varten. Sopivia on juurikin sateenvarjo, ilmapallot tai muut romanttiset rekvisiitat. :)
  Tässä vielä hauska linkki huonoihin hääkuviin: http://www.deathandtaxesmag.com/192071/40-of-the-worst-wedding-photographs-youll-ever-see/

  VastaaPoista
 2. Joo, on kyllä kiva kun ne kuvat on niin tärkeä osa päivää. Toivottavasti tekin saatte hyvän tarjouksen ja kannattaa tavata kuvaaja ennen hääpäivää, jos mahdollista.
  Tosiaan voisi ottaa kuvat pareista/vieraista heidän tullessaan juhlapaikalle:)

  Oon samaa mieltä noista ammattiin liittyvistä jutuista, miks tuoda hauskaan päivään mukaan työasiat :D
  Mun mielestä eläimet voi ottaa mukaan muihin kuvauksiin, mut ei ehkä itse hääkuviin. Mä taas olen enemmän koira, kuin kissa ihminen ja meillä on pieni koira. Mut en haluis että mun häämekko on ihan täynnä sen karvoja, kun sattuu olemaan vielä musta.

  Hahah, olipa hauska kuvasarja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatiinkin muutama tarjouspyyntö ja hyvältä vaikutti, tulee ihan valinnanvaikeus kun taitavia kuvaajia on niin paljon! Vain yhdellä kysymistäni oli jo hääpäivämme varattuna.
   Keksin yhden poikkeuksen noihin ammatti/harrastuskuviin: olisi tosi upeaa jos talvella häitään viettävä pari olisi kuvattu luistinradalla! Jotenkin tosi ihanaa :) Stetoskoopit ja karttapallot on asia erikseen, niistä on hankala millään ilveellä saada romanttista.
   Mun vanhemmilla on kanssa pieni musta koira ja voin niin kuvitella kuinka karvat tarttuisi hääpuvun paljetteihin ja niitä lähtis irti, ja kaunis puku olisi tassunjälkiä täynnä. Joten ei varmasti käytännöllisin kaveri hääkuviin! :D Ehkä sellaisissa ryhmä/perhekuvissa eri juttu, kun ei tarvisi pitää sylissä.

   Poista
 3. Okei, hyvä että on niin päin. Vaihtoehtoja tosiaan on ja aloin itsekin jo miettimään, että riittääkö yksi kuvaaja. Mutta annamme myös vieraille luvan kuvata, niin saadaan niitä sitten kivasti eri kulmista.
  Se ois kauheeta, jos hääpuku ois ihan täynnä karvaa ja tassunjälkiä :D :D hahah, eli ehkä jätetään koira suosiolla hoitoon. Tosin olisi ihanaa jos se toisi meille sormukset kirkossa.

  Joo, luistinradalla tulisi varmasti upeat hää- tai save the date kuvat :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on siis sama valokuvaaja, Marko! :)

  Hyvä postaus ja hauskoja kuvia, samaistuin moneen! :D Ehkä suurin ihmetys näistä itselleni on toi trash the dress -kuvaus. Kauheaa tuhlausta! Enkä kyllä ole yhtäkään hienoa TTD-kuvaa nähnyt. Tuossakin kuvassa tytöllä voisi olla lakana päällään eikä eroa edes huomaisi. :D

  Toi äiti ja poika first look -kuvauksessa vois toimia täälläkin, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hauska sattuma :).
  Voidaan sitten katsoa vinkkejä Markolle teidän kuvista, kun teillä on häät ensin! Hän on kyllä taitava kuvaaja.

  Okei toi mun lisäämä TTD kuva on ehkä vähän provosoiva (ja kauhee :D), mutta en itsekään ole nähnyt kaunista kuvaa siitä ideasta. Mun mielestä on sit eri asia jos kihlapari ottaa esim. sateella save the date kutsuihin tyylikkää kuvat, mutta en tosiaan itse pilaisi hääpukua tällaisen kuvan takia.

  Joo, mun mielestä morsian-isä tai sulhanen-äiti tulee varmasti "tunteet herkässä" olevia ihania tilannekuvia :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)