4/29/2015

Sikaribaari

Lomailimme maaliskuussa Kuubassa ja täytyy sanoa, että oli kyllä todella ihana loma ja eksoottinen paikka. Ei yhtään huono vaihtoehto esim.häämatkaksi. Meillä oli ajatuksena ostaa Kuuban lomalta sikareita häidemme sikaribaaria varten. Kuubasta tulee monta tunnettua ja hyvää sikarimerkkiä, kuten Romeo & Julieta, Montecristo ja Cohiba. Hintakin oli lähes puolet edullisempi kuin Suomessa. Kuten vähän pelkäsimmekin, saimme tietää että sikarit eivät todennäköisesti säily yli vuotta (pitäisi olla kosteuskaappi, eikä sekään välttämättä takaisi asiaa), joten ne jäivät siltä reissulta ostamatta. Emme halunneet ottaa sellaista riskiä, että häissämme olisimme tarjonneet kasaan kuivuneita, murentuneita ja kitkerän makuisia sikareita.


Miksi sikaribaari?

Karkkibuffathan häissä on nyt todella in ja niistä saa kyllä tosi mahtavia esillepanoja ja ison ilon etenkin pikkuvieraille. Meillä on kuitenkin lapsettomat häät ja ei muutenkaan syödä karkkia lähes koskaan, niin päätettiin ettei karkkibuffaa siis meille tule. Lisäks pakko sanoa, että mä inhoon sitä, että joku "mäyskyttää" karkkia tai purkkaa ja mahdollisesti vielä suu auki!! Se vaan jostain syystä hermostuttaa ja en halua nähdä näitä mäyskyttäjiä omissa häissäni, hahahhaa :D. Karkkibuffetin hyvänä haastajana toimii suolaisen ruoan napostelupöytä. Esimerkiksi popparit, sipsit ja suolatikut sopisi siihen hyvin. Mielestäni karkkibuffee on näistä kuitenkin siistimpi ja tyylikkäämpi vaihtoehto, koska todennäköisesti niitä poppareita ja sipsejä olisi sitten joka paikassa.

Haluttiin kuitenkin joku kiva juttu vieraille, joka sopii ehkä enemmän aikuisempaan makuun. Vaikka muutoin en tupakointia mitenkään kannata enkä itse polta, halusin kuitenkin ehdottomasti sikaribaarin meidän häihin. Myös mieheni piti tästä ideasta. Mielestäni se on ideana tosi kiva ja saadaan varmasti hauskoja tilannekuvia. Näin on miesvieraillakin tekemistä, jos eivät jaksa koko iltaa tanssia :D. Jotain tämän tyylistä olen ajatellut, eli tulisi muutamaa eri merkkiä ja ne olisi kauniisti aseteltu joko omiin sikarilaattikkoihinsa tai sitten hopealle tarjottimelle. En ehkä haluaisi, että sikarit ovat heti esillä tullessamme juhlapaikkaan, vaan kaasot/bestmanit/tarjoilijat voisivat asetella ne sivupöydälle kun kahvit katettu. Näin vieraat eivät katoa ulos polttelemaan "ennen aikojaan" vaan sitten avecin kera (konjakki, viski, rommi tms.).

Kuva
Kuva

Jotain vaaleanpunaista blogista bongasin todella hauskan idean liittyen sikaribaariin: sulhanen (!) oli askarrellut sikareihin todella kivat "vyöt". Meillä mies ei tällaista pikkunäpertelyä varmastikaan jaksaisi tehdä, mutta jos minulle jää aikaa ja intoa, niin tällaiset "vyöt" tulee meidänkin sikaribaariin :)Havannassa sikari ja rommitestailussa :)


Onko teille tulossa sikaribaaria, karkkibuffaa tai jotain muuta ns. ylimääräistä juttua häihinne? Ps. onko ketään muuta, jota ne mäyskyttäjät ärsyttää :D?

12 kommenttia:

 1. Me ollaan suunniteltu myös tuota sikaribaaria! :) Tiedätkö mistä Suomessa saisi ostettua sikareita noin "tukussa"?

  Karkkibuffettia ei tuu samoista syistä kun teilläkin: juhliin ei ole tulossa lapsia eikä syödä itsekään paljon karkkia. Ja musta karkit ei vaan oo aikuisten juttu :D

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että on muitakin samanhenkisiä, kun on tuntunut että "kaikille" tulee karkkibuffee :)
  En oo ihan varma, Helsingissä taitaa olla Kalliossa/Sörkässä tai sitten Virosta voisi saada edullisemmin jos sinne on lähdössä ennen häitä. Tai sitten ostaa sikarit jostain ärrältä paketeissa ja vaan asettelee ne jotenkin kauniisti. Meille tulee 80 vierasta, niin luulet että noin 30 sikaria riittänee :)

  VastaaPoista
 3. Meillekin tulee sikaribaari "salakapakan" yhteyteen. Minunkin melestäni tämä on kivempi idea kuin karkkibuffet, joka sopii paremmin häihin joissa on lapsia.

  VastaaPoista
 4. Heippa te sikarien ystävät :D Mies oli käynyt tänään Haaparannassa nuuskakaupassa ja pyysin samalla katsomaan sikarien hintoja siellä. Pikkusikarit olivat n.55kr/rasia, tuollaiset hienon näköiset 80kr/kpl (?) ja corona-merkkiset aika isot 200kr/5kpl jos nyt noista miehen ottamista kuvista saan tolkkua :D Onkohan nämä hinnat samaa luokkaa kuin Suomessa? Ainakin valikoima näytti aika iso olevan, että Ruotsikin voisi olla ihan hyvä valinta ostopaikaksi :)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Kiva että mies on jaksanyt tehdä hintatutkimusta, kiitos paljon avusta. Mun mielestä noi hinnat kuulostaa suht samalta kuin Suomessakin. Voin toki kysyä sulhon isältä, kun seuraavan kerran nähdään. Hän on oikea sikariharrastaja. Löysin tällaisen sivuston, josta näkee hinnat ainakin suuntaa antavina http://www.cigars.ee/kategoriat/romeo-y-julieta. Esim. toi 25kpl pakkaus 130e ei olisi niin paha.

  Käykö sun mies useikin Ruotsissa, että voisi hankkia sikarit teille sieltä, jos on edullisempaa kuin Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, pitääpä tosiaan tutkia noita hintoja. Me ajateltiin, että sellaisia "oikeita" olisi n.10 kpl, ja sitten loput pienempiä, kuitenkaan läheskään kaikki eivät halua polttaa. Mies käy varmaan pari kertaa vuodessa Ruotsin puolella että varmaan voisi sieltä hankkia, mikäli se on kannattavaa.
   Onpa kiva että appesi on sikariharrastaja, häneltä saa varmasti hyviä vinkkejä! Ja on varmasti mielissään tästä häidenne "ohjelmanumerosta" :D

   Poista
  2. Me aateltiin, että niitä isoja voisi olla just 10-20 ja sitten loput pienempiä. Jos vaikka naiset innostuvat polttelemaan, niin ehkä ohuempi vanilja sikari olisi edemmän heidän makuunsa.
   Joo, luulen että ilahtuu kyllä kovasti :)

   Poista
 6. Meille myös tulossa sikaribaari. :) Mies on kova sikarinpolttaja (ei kuitenkaan tupakan - onneksi!), joten aika luonnollinen valinta. Saapahan mies siis tämän hoitaakseen "asiantuntijana". Teemamme on vintage (glamour-twistillä), joten senkin puolesta sopii mainiosti.

  Karkkibuffettia meille ei tule, ärsyttää kun ideana karkkibuffet on hieno ja pinterestin kuvissa karkkeja on useita kymmeniä eri makuja, mutta toteuksessa häissä niitä makuja on sitten ehkä 5 ja nekin tylsällä esillepanolla niitä kaikkien tuntemia perusmakuja, joita voi ostaa halutessaan itsekin sieltä lähikaupasta. Eli jos karkkibuffet meille tulisi, niin siihen kyllä panostettaisiin enemmän kuin yleensä muissa häissä. :) Mutta ideana se on jo niin kulunut, että karkkibuffettia ei tule lähinnä sen takia.

  - Henna

  VastaaPoista
 7. Jees, mehän nostetaan tämä sikaribaari trendiksi karkkibuffan ohi ;) hahah. Hauska nähdä sitten muitten blogesta miten ootte tämän toteuttaneet. Ootteko Henna pohtineet jo mistä sun mies sikarit sitten hankkisi?

  Mäkin oon nähny todella upeita esillepanoja karkkibuffasta esim.kun on kattonut kuvia jenkkihäistä. Eli jos sellaisen toteuttaisi, niin pitää vaan jaksaa panostaa siihen tarpeeksi. Mun mielestä se on ideana kiva pikkuvieraille (vaikka onkin melko kulunutkin), mutta meille aika turha kun ei sitä karkkia syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Saavat sitten vuoden 2017 morsiamet huokailla miten sikaribaari on niiiin passé. ;D

   Ei ole ollut sen kummempia suunniteltelmia sikarien hankkimisesta vielä, mutta ajatuksena tuoda Venäjältä. Tuttuja kulkee usein Pietarissa, joten sieltä varmaan edullisin ja helpoin. En tosin ole varma miten tullit menevät. Täällä itärajalla asutaan, mutta rajan tuntuman sikaritarjonta ei valitettavasti oo ihan niin laadukasta, että sieltä kelpuutettaisiin häihin sikarit. Joutuu siis kauempaa etsimään. :)

   Ja karkkibuffetista, ajatuksena minustakin kiva - itse kyllä sanon karkille joo. :D Karkkia meille varmaan jossain muodossae esim illaksi snack-pöytään. Mutta koska kyse ei ole niin suureellisesta esillepanosta, niin ei nimetä karkkibuffetiksi. Ajatuksena, että onhan sitä karkkia ennenkin ollut ilman karkkibuffet-termiä. Jos tässä nyt on mitään logiikkaa... :D

   Poista
 8. Okei, teillä on sitten ehkä helpointa ja edullisinta hankkia ne sieltä. Kuubasta olisi saanut tuoda 50kpl sikareita, en tiedä onko yleinen käytäntö. Mutta tuo määrä varmaan kyllä riittänee.

  Meillekin tulee ehkä kakun kanssa suklaa "karkki" (geisha?) kaveriksi, mutta se onkin ainoa karkkijuttu :)
  Tajusin siis logiikan :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun ilahdutit minua kommentillasi :)